Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 469
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сантиметър и 2 милиметра масивен слой спокойно ще понесат 2-3 цикления, че даже и повече.

# 151
  • Варна
Сантиметър и 2 милиметра масивен слой спокойно ще понесат 2-3 цикления, че даже и повече.
Най горния пласт, който е за циклене го дават 2,5-6 мм, но това на тези, които съм разглеждала, общо дебелината с трите слоя става около 12мм. Изобщо съм подготвена тук само теоретично Simple Smile

# 152
на мен тва ми се струва много криминална работа - три слоя слепени някак си ... не ми вдъхва доверие . накрая ще взема от някой обект дъски 2х15х100 от дървената конструкция , ще им кажа да ги импрегнират , шкурят и лакират и после да дойдат да коват вкъщи Grinning

# 153
Най горния пласт, който е за циклене го дават 2,5-6 мм, но това на тези, които съм разглеждала, общо дебелината с трите слоя става около 12мм.
Да, най-често е 4 мм горният слой.

# 154
  • Варна
на мен тва ми се струва много криминална работа - три слоя слепени някак си ... не ми вдъхва доверие . накрая ще взема от някой обект дъски 2х15х100 от дървената конструкция , ще им кажа да ги импрегнират , шкурят и лакират и после да дойдат да коват вкъщи Grinning
Тъй де! Като ще е дъска да е дъска - какво е то долен стабилизиращ слой фурнир? Навремето форумствах в направи сам и там редовно пишеше Миланов . Стори ми се доста компетентен и мислещ. Може да доставя и във Варна - всякакъв, трислоен, еднослоен, декинг, дюшеме.
Имам добри отзиви и от Берг, стига да попаднеш на правилния консултант.
А от Таркет имам много добри впечатления за другите им продукти.

Ето тука кво пишат:
Технически характеристики
1 горен слой:
-обикновено от 3 до 4 мм висококачествена масивна дървесина
-завършващо покритие – лак, масло или байц
2 среден слой: напречно разположена дървесина
3 стабилизиращ слой: фурнир от иглолистна дървесина

# 155
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ако е така, ми се струва тъничко. Моят паркет масив - 1.6 см и може да понесе много цикления.

# 156
  • Варна
Ако е така, ми се струва тъничко. Моят паркет масив - 1.6 см и може да понесе много цикления.
Многослоен ли е? Мама има паркет дъб 22мм, на 60 години с две цикленета, горкият паркет преживя и боядисване с блажна боя. Старичък е, но красиво стар, имайте предвид, че е върху гредоред и пак се държи добре.

# 157
  • Отвъд алеята зад шкафа
Паркетът не е многослоен, от един слой дървесина е, с дебелина 1.6 см. Иначе имам и многослойно дюшеме, което също е дебело 1.6 см, но при него има 2 слоя - дърво подложка и по-тънък слой дървесина, може би около 5-6 мм.

# 158
  • На брега
Аз въобще не разбирам за какво говорите Crazy! Винаги съм си мислела, че паркета и дюшемето за по-къси и по-дълги дървени парчета. Пак съм не съм в крачка с модата.

# 159
  • София
Аз имам трислоен паркет дъбов (най-горният пласт), срок на годност 10г., до 2 цикления, дебел 14мм, лакиран, поставя се лесно, като ламиниарния паркет и мисля че това му е най-голямото предимство. Слоевете са както е написано по-горе 3 на брой, средния слой не се доформира от влага, май беше от каучукова дърво. Няма за сега отваряне на фуги, благодарение на трите пласта дърво, всеки на 90 градуса различна посока.  Първоначално искахме класически паркет, но заради нивата се наложи да сложим този, инак щеше да се получи голяма разлика в нивата паркет-теракот. В момента е на 5 г., далеч е от циклене, много съм доволна от него.

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 21:03 от ginger tea

# 160
Попаднах случайно на плочките на Арчо, но си мисля, че тук прехода не е с гранитогрес, прилича на истинско дърво.

http://www.loft-addict.com/525-a-renovated-factory-in-spello-italy

# 161
Гранитогрес е.  Peace

# 162
Намерих кусур на фугите между тях и реших, че не е... Grinning

# 163
  • Отвъд алеята зад шкафа
Апартаментът на една съфорумка, който обсъждахме наскоро е доказателство, че може да има незабележим преход между плочки и дюшеме, без преходни лайсни.

За първи път виждам моя трапезарен килим в друг интериор:

Ха, пуснали са в любимия ми сайт за интерирори и готиния софийски лофт - http://www.planete-deco.fr/2015/03/29/le-loft-9b-a-sofia/  Междудругото в този апартамент също има преход между плочки и дърво в кухнята, който е без преходна лайсна. Идва ми да убия моите майстори  #2gunfire

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 22:36 от gadamer

# 164
gadamer ще имате ли нещо против още някой ако ви крадне килима   newsm17

току що пък долния ми баща ми пусна ето това и ме зариби суууууууупер много ! не знам и аз вече ше има ли кошери няма ли да има  newsm45 newsm45

Общи условия

Активация на акаунт