Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 489
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Сините и светлорозовите хортензии са едни и същи. Цветът зависи от рН и съдържанието на желязо в почвата. Сините хортензии могат да порозовеят, както и розовите да се обърнат на сини според почвата. Wink
Знам, Барба.
Но тук, в България никой не се занимава с това, т.е. още не съм попадала на сини хортензии от нашенски разсадник.

Лейди, давай смело със сивото Peace

# 181
Аз пък имам паркет и в тоалетната Mr. Green, пардон, и в двете тоалетни. А килими нямам, с изключение на две мънички черджета, а деца имам, три броя.  Peace Килими и деца не са добра комбинация.

Лейди сивото е много топъл цвят според мен, на мен поне ми стопля душата, а как се води по принцип - не знам.

# 182
  • София
Цитат
Килими и деца не са добра комбинация.
+1
Цитат
Аз пък не съм любител на дървени подове - независимо от какво са, дори и най-качествения материал да е ми простее. А пък подреждането рибена кост в различни варианти направо...
На хол-кухня с модерно излъчване и мебелировка не им отива нищо друго, освен гранитогрес, мрамор и т.н. каменни покрития.Мое мнение
+1

# 183
Исках да пиша за тоалетната с книгите, пък забравих. Не всяка тоалетна чиния на този свят е опикана. В моята тоалетна може и да се яде Peace
Ама сигурно не ядеш там, все пак Simple Smile
Не е въпрос, че е мръсно, а просто неприсъщо.
Но аз и не се приспивам с книга, де. Книгата е КНИГА - сядам/прилягвам и чета! Не се приспивам, не си подпомагам разните телесни функции, във вана не влизам с книга... Не твърдя, че непременно съм права, просто споделям Peace

# 184
А на бетон/гранитогрес и прочее модерни покрития как страхотно седи дърво! Heart Eyes
цък
цък
цък

И да се похваля - бях на гости на бабата на моя приятелка - 100 годишна традиционна къща. Върнах се с цял багажник съкровища - чинии, сервизи за чай, вази, кукли кокеши (на Барба ще й харесат) и т.н. Сега мъжа ми не си ги дава за къщата за гости. Laughing

# 185
  • Варна
Тъй- тъй. Дръвце - аз обичам да ходя боса по дърво, не по асфалт Simple Smile

Това сериозно имам чуството, че се зареждам от дървото и визуално и на допир. А бетона пък ме разрежда да не прегрея  Joy и затова обичам тази неочаквано добра комбинация.

# 186
  • София
А на бетон/гранитогрес и прочее модерни покрития как страхотно седи дърво! Heart Eyes
цък
цък
цък

И да се похваля - бях на гости на бабата на моя приятелка - 100 годишна традиционна къща. Върнах се с цял багажник съкровища - чинии, сервизи за чай, вази, кукли кокеши (на Барба ще й харесат) и т.н. Сега мъжа ми не си ги дава за къщата за гости. Laughing

Ами не  Simple Smile На третата снимка стои добре бялата врата спрямо пода, не дървената. Пак мое мнение  Laughing

# 187
  • Варна
цък
цък
цък
Любима комбинация + малко черен метал.
Вкъщи се постарах да го направя за банята и кухнята. Уви, с имитации, но пак ми е уютно.

# 188
Тъй- тъй. Дръвце - аз обичам да ходя боса по дърво, не по асфалт Simple Smile

Това сериозно имам чуството, че се зареждам от дървото и визуално и на допир. А бетона пък ме разрежда да не прегрея  Joy и затова обичам тази неочаквано добра комбинация.

Peace Пцилютно! Макар да съм фен на Андо и видимия бетон, без дръвце не го възприемам. Контраста пък със старо, красиво дърво и студен бетон ми е любим. Но къща без дърво ми е като дърво без корен.

# 189
Много красива тази снимка.

Самурайке, аз имам едно фалшименто кокеши-касичка Laughing, обаче Пина си донесе истинска от Япония.
Честити придобивки!

# 190
  • ГО
Влизам само да ви кажа, че сте ми безкрайно интересни с коментарите си, предложенията си и всичко, което публикувате.
Отдавна воаьорствам, но вече се престраших да се запиша и аз при вас.

# 191
  • Варна
Нещо ново, нещо старо и ромбоидните плочки за Арчо. http://www.onekindesign.com/2015/03/11/modern-urban-infill-in-ca … laimed-materials/

Забележете два килима застъпени един върху друг, това в интериорните предавания постоянно го правят, на мен ми е странно малко.

# 192
  • София
Някой да ме светне как е закрепен плота на трапезарната маса? Аз в момента съм в "драми-и-дилеми" на тема остров (който, по план-макс,  едновременно да служи и за трапезарна маса) в новия "бабин" дом...

# 193
  • На брега
Влизам само да ви кажа, че сте ми безкрайно интересни с коментарите си, предложенията си и всичко, което публикувате.
Отдавна воаьорствам, но вече се престраших да се запиша и аз при вас.
Hug
Само аз, като парашутист! (По)паднах в темата и започнах да дрънкам с голямата балалайка. Дори на Ема интериора не съм виждала Naughty!
Сега пробвам разни техники от преправаческата върху разни саксии, столчета и масички на двора. Контейнерът за смет ми е близо, ако се окаже, че съм с две леви ръце.
И да не е спам

Тези орнаменти ги бях съхранила, като идея за лазерно рязане върху метални плочи.

# 194
Sharky* , така като го гледам - конзолно (предполагам, че има монтажен комплект, който е закотвен в страницата на острова)
Предполагам нещо на такъв принцип, но трябва да изчисли от специалист, за да не "клюмне" плота:
http://www.salex.bg/konzola-za-skrit-montazh-ezhak-raft

По отношение на подовите настилки, за дневната зона предпочитам гранитогрес или теракот (особено при общите пространства в повечето съвременни жилища, в които често коридор, дневна и кухня са обединени). Никак не ми харесват преходните лайсни м-у различни видове настилки. Освен това при комбинация с естествен паркет или дюшеме разликите в нивата на двата материала са прекалено големи, което предполага допълнителна  замазка върху плочата  където ще има теракот, за да се постигне едно ниво навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт