Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 526
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
  • На брега
Archo, колко квадрата е тази стая с паркета? Това ли ще е дневната?
Не разбирам много от паркет, но има големи фуги между елементите. Ако решиш да го запазиш. вероятно ще трябва да го пренаредиш, защото ще се събира мръсотия в тези улеи.

# 226
  • Отвъд алеята зад шкафа
Арчо, въпреки, че съм любител на дървото, те съветвам този паркет да го изкъртиш, да си направиш изравняване на нивото и после да си слагаш каквото си избереш - било то дърво или гранитогрес. 20+ годишен паркет в старо строителство почти на 100% не става за нищо. А и да не казвам каква гняс се е натрупала между фугите, дето са зейнали. Ако пък е градоред строителството, отдолу е...леле мале! Живях 10 години в старо строителство със стар паркет, закован с пирони, с огромни неравности заради пропадане на паркета, така че гардеробите се накланяха в посока средата на стаите, с огромни фуги и скърцане на всяка стъпка. Голяма работа, че беше изциклен някакси между пироните  Sick

П.П Няма да може да го пренареди, когато е лепен с лепило и кован с пирони, не може да извади паркетините цели и непокътнати. Сегашният ни апартамент беше с къде къде по-нов паркет, само 10 годишен, обаче също не ставаше за нищо, изкъртихме го и сложихме нов. Това не значи, че нашият паркет след 10 години ще е за смяна, зависи как е монтиран и как е пазен.

# 227
NovaTema стаите са 21+14+14 - всичките с паркет .
gadamer съмнява ме че ще го оставя дори за подложка без да го обработя допълнително .

и все пак кантара накланя везните към гранитогреса ..

# 228
Арчо, с риск да постъпя в "изолатора",  подкрепям баща ти с две ръце. Разкарай го тоз боклучарник, още повече щом има и сгурия отдолу. Като му гледам отворените фуги от мизерии няма да се отървеш.
За топлоизолация, вече има къде - къде по добри материали (XPS 5-7 см., замазка и каквото ти душа иска крайно покритие).

# 229
  • На брега
gadamer е права, че зависи как е поставян и поддържан. Ти споменаваш пирони и епкосидна смола... И аз съм си имала работа с паркет втора употреба. В едни тежки години, когато нямаше нищо по магазините, баща ми купи паркет от някакво училище. Цяло лято чистих дъвки и прогонвах фуги от него. Безплатен труд! Mr. Green Наредиха го, изциклиха го и стана прерфектно. Още не е мръднал. Изкарай го и му виж състоянието. Ако не можеш да си събереш количество с добро качество поне за дневната, го пускай за продажба и си купувай нов.  

# 230
Арчо, добре махай стария, но защо ще лепиш целия апартамент в плочи?

# 231
само спалнята ми ще е с друго подово покритие . в останалите някакво вътрешно усещане ми казва гранитогрес , гранитогрес , гранитогрес Simple Smile необяснимо е някак дори за мен самия Simple Smile

# 232
някакво вътрешно усещане ми казва гранитогрес , гранитогрес , гранитогрес Simple Smile необяснимо е някак дори за мен самия Simple Smile
Joy ох, голям купон сме тука, всеки с номера и вътрешното си усещане...
а моят вътрешен глас ми говори...разбийй гранитогреса, разбийй гранито....

# 233
  • София
Archo, и аз съм от изолатора, послушай баща си. А каква мръсотия и бубулечки се крият в тоя сгур под паркета, фантазията ни е бедна...Мисля, че вътрешният ти глас правилно ти нашепва. Аз, през един апартамент по-назад, имах същите преживявания с паркета като Гадамер. След като се изнесохме, пуснах бригада майстори и сега е с гранитогрес (да се радва големия ми син, той живее в този апартамент в момента).

# 234
Арчо от мен компромисен вариянт. Кто продадох апартамента на баба ми го купи един художник-дизайнер, преподавател в художествената. Та той каза, че стария паркет (като твоя, със сгурия отдолу) ще го махне, ще изравни, изолира и т.н. и после ще престърже всяка паркетина машинно (имало си машинки за тая работа Grinning НоваТема) и ще го нареди наново. Според мен го ползвай като материал за спалнята - сега трудно се намира такава дървесина като едно време, но нацяло подновен. На старо жилище му седи такъв паркет. Омасли го в някакъв много як оттенък - да му се видят всички жилки и красота  Heart Eyes А в другите помешения сложи от татковите ти плочки, комбинирани шарки. Тук там слагаш по някое малко килимче за да "стопли" и един-два мебела също от старо дърво омаслено като паркета. Супермодерна малка кухня в инокс, един шантав ретро хладилник, стар куфар, готин постер и... си готов! Аз поне така си го представям.

Много хубави софийски апартаменти пускате, пускайте още! Връщате ми вярата и надеждата в доброто и красивото  Hug
А на Ема къщето е прекрасно! Heart Eyes

# 235
Церемония, Цонне, Самурайка  Hug

И на мен много ми хареса жилището на Ади!
Различно и артистично.

Ако жилището на Арчо беше мое, щях да направя всичко възможно и да запазя стария паркет. В него има живот за още 100 години.
Аз така и не разбрах апартаментът приземен ли е, защо има сгурия отдолу, под паркет newsm78
Обикновено сгурия се е слагала някога под дюшемето и то на приземните етажи, но под паркета.....досега не бях чувала. Поне си направи едно подово под гранитогреса. И максимално голям размер плочи. И не прекалено тъмен нюанс на сивото. Ето това ми харесва. И дано не срещнеш някоя като мен и so what, че от вратата с чука ще (те) почне. И дано нямаш съседи отдолу!

# 236
  • На брега
Та той каза, че стария паркет (като твоя, със сгурия отдолу) ще го махне, ще изравни, изолира и т.н. и после ще престърже всяка паркетина машинно (имало си машинки за тая работа Grinning НоваТема) и ще го нареди наново.
А, машинки! Нова Тема ги престъргва безплатно! Mr. Green
Осъзнавам, че в прекрасните интериори, които показвате е вложен много труд, творчество и майсторство. За това и свалям шапка на труда на Ема и Любознателна! Дори не мога да предположа колко време и труд им е отнело да изпълнят проектите си. Виждам, че повечето неща са минали през собствените им ръце.
Ако има къде да живее докато тече ремонта  и добър екип около него си струва да го провери в какво състояние и да го вложи отново в интериора си.

# 237
  • Варна
Арчо, слушай Ема. Тя е мъдра и талантлива. И има чук  Mr. Green

Какво е сгурия? Rolling Eyes

А сега да си признае пред строя този, който ме е урочасал.  Twisted Evil Новият ми комод е ....  #Cussing out Мраморният плот дойде счупен през средата. Това поне лесно ще се оправи. Говорих с каменаря.
Започнах да го лакирам. И ... "добър ден" - той се  оказа чудесен дом за дървояди. Twisted Evil  Веднагически го изместих от паркета /тежи зверски това чудо - почти 80кг/ и сега ще го обработвам с препарат.

При майка ми единият майстор почти се закла, другият едва не се запали.  Rolling Eyes  За капак - днес времето е лошо.
Е, кажете ми, кой ме прокле?

# 238
Ема сградата е стара от 65 година , и под подовата замазка тогава са слагали перлит , парчета от тухли , сгурия за топлоизолация . Той затова и баща ми ми казва изкърти целия под , изгреби сгурията отдолу , сложи си XPS 7-8cm и пак ще спечелиш 10 санта към светлата височина .  Подовото отопление стои на дневен ред като вариант , само че там нещата са свързани с друго - не знам дали останалите съседи ще се съгласят да ми разпишат разрешение да поставя два соларни панела на покрива които да подгряват до някаква степен водата и после с термопомпа аз да догрявам и да я ползвам за подовото . за светъл цвят на гранитогреса съм по-скоро съгласен , макар че аз харесвам по-тъмни цветове по принцип .

Най накрая като го махна паркета ще ви го предложа на някоя от вас , пък вие правете каквото искате с него Grinning

# 239
Богиня, това е съдбата на всеки, захванал се с ремонти Hug

За дървоядите, ако вече не си взела нещо, препоръчвам Bochemit. Изпитано, най-доброто Peace
Сгурията е онова нещо, което остава, след като изгорят въглищата.

Арчо, много си ми далече, иначе знам при кого да отиде паркета.
И все пак има замазка и чак под нея е сгурията.
За тъмен под, ако искаш след това да си направиш ритуално сепуко, няма да те спирам. Всяка прашинка си личи, ти чистиш, а след теб е вече прашно.

Общи условия

Активация на акаунт