Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - 33

• 56 489
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Весита, най-лесно и безболезнено за бюджета е да сложиш някакъв едноцветен килим в цвят, който да не е бежов или кафяв; да махнеш покривката от масата и да замениш детската масичка с розови крачета с нещо за възрастни.  Peace
Ако има и едноцветна кувертюра на дивана, както пише Има ли?,  би било просто идеално.

# 436

За нищо на света този килим.  Naughty
Имам си го вкъщи, толкова е красив и всичко останало, но адски много му личи всяка прашинка. Мразя го от дън душа. Чувствам се като прасе като погледна колко е мръсен постоянно.
Заради него си купих прахосмукачка робот.  Mr. Green

В нас почти всичко е черно бяло. Пристрасна и пристрастена съм.  Heart Eyes

# 437
  • Майничка
...П.п. Едноцветен килим да, но тези геометрични шарки определено бих ги избягвала! В стаята има вече подобен и хич не пасва! Мебелите предразполагат за нещо по- класическо.

Именно, обаче просто не успях да намеря картинка на дюс килим в този нюанс. В Икеа има нещо подобно http://www.ikea.bg/textiles/rugs/Large-and-medium-rugs/36736/37867/, но ми изглежда по-светло.

# 438
Всъщност Suede, като се замисля, права си! Нали си имам черно килимче в банята и преди бял в кухнята- у-ж-а-с!
Аз бих сложила също един хубав чипровски или персийски килим, но задължително съчетан с едноцветна куверттюра. Нещо подобно http://www.ikea.bg/textiles/rugs/Large-and-medium-rugs/8503/9634/ ! Моят сегашният в кухнята е такъв тип http://de.dawanda.com/product/25845749-Orig-Muehlviertler-Flecke … cQCFQsEwwodpBQAQQ . Перфектен е! Трошичка не се вижда!

Гаргамела, същият го имаме в детската. Има различни цветове и размери, но от моя опит, трудно се поддържа. Аз моят го тупам в градината. Само с прахосмукачката, на мен не ми е достатъчно!
Има и по - гъсти! Те ще са идеални!

Богиня, ще черпиш Любознателна!

# 439
С такава радост се втурнах да видя кувертюрата от Икеа - не знам защо реших, че предлагат универсални калъфи за диван, а то било наистина кувертюра. Всъщност знам, трябва ми калъф и не знам откъде да си намеря. Кувертюрата е много неудобно нещо, което непрекъснато се размества, мачка и провлича. За легло става, но за диван!?

На Весита проблемът не е в килима, а в розовия диван. И със зелен килим пак няма да е добре, според мен. Давай да търсим заедно калъфи за мека мебел Laughing

feria99, непременно ли държиш да е рисувано? Може да е фототапет някакъв. И по-евтино, и по-лесно за промяна след 3-4 години, когато детето ще стане тийн, запленен от черни пещери и космически битки Wink

ПП. Виж ти, виж ти, каква оригитална и икономична идея за скриване на пластмасовите саксийки http://i2.wp.com/www.planete-deco.fr/wp-content/uploads/2015/04/ … ?resize=646%2C484

Последна редакция: пт, 03 апр 2015, 11:36 от птица

# 440
  • Майничка
Здравейте,чета темата от няколко дни и наистина виждам много различни и интересни неща. Предстои ми обзавеждане на апартамент (най-рано след 7-8 месеца). Искам да ви попитам, дали можете да ми помогнете с контакти на художник, който може да направи нещо такова, но за малко по-голямо дете. Приемам и идеи  Peace Благодаря!

Feria, не пишеш за кой град. Може би най-бюджетно би излязъл фототапет с размер по поръчка на желана репродукция.

П.П. Диванът на Весита го виждам като бордо, не като розов аз, но лаптопът ми е на терсене място в момента, може и от това да е.

# 441
  • Бургас
Всъщност дивана и аз не мога да определя с какъв цвят е Simple Smile, нещо като тъмна пепел от рози и е целият такъв, на снимките е с покривки близки по цвят на възглавниците.
Детската масичка ще остане там поне още известно време, дъщеря ми си я използва активно Simple Smile
Заради нея не мога да оставя и голямата маса без покривка, от масив е и се поврежда дори от поглед...
Ако сменя килима с по-шарен няма ли да стане  Sick

# 442
vessita, поред мен цвета на дивана и цвета на килима не се съчетават добре, едно от двете ще трябва да се махне. Но ако остане дивана като цвят, би било добре още нещо да се съчетае с него - например завеси, килим.
И вариантът, който бих направила за себе си - една синя стена като синьото от килима и бяло-син калъф за дивана.

# 443
  • Бургас
Какво ще кажете за този килим  newsm78
Офелия, идеята за завеси в цвета на дивана ми харесва  Hug Първо ще си харесам нов килим и после може да добавя завеси, стига да намеря подобен цвят.
Ще се радвам на всяко ваше мнение, аз нямам много богато въображение и малко ми липсва усет към съчетаването на детайлите (видно е от снимките на хола Simple Smile ) Ако имате време и желание да се поровите в сайтовете на Домко или Айко, че Икеа ми е малко далеч, предлагайте килими  Hug

# 444
Весита, аз бих започнала със смяна на калъфа на дивана и след това да потърся подходящ килим и завеса в зависимост от дамаската. Детската масичка не може ли да отиде в детска стая - изглежда ми не на място там.

Нещо, което ми хареса - http://www.home-designing.com/2014/12/eclectic-single-bedroom-ap … h-open-floor-plan
и нещо малко на площ - http://www.home-designing.com/2014/11/2-super-small-apartments-u … ludes-floor-plans

# 445
vessita и според мен излишен е килимът и въобще синьо-зеленото като цвят. Моят съвет е бежов килим дюс, нещо рогозчесто , на масата подходящи индивидуални покривки и да подчертаеш още малко розовото тук-там - купичка с подпури, ваза, перде (не много силно). На стената зад дивана нещо тропическо-флорално и цялостна югоизточно-азиатска- визия. Това щото съм гласът на изтока, а иначе за да видиш дали в килима е грешката - просто го обърни наопаки (дано нама шарки и отдолу) и ще видиш дали по ти стои стаята с едноцветен килим. Peace

# 446
vessita, на този диван аз бих сложила този килим, варненки да кажат как точно поръчват от Икеа. Също така бих сменила пердетата с тези. Ако трябва да има тънки пердета (заради любопитни съседи) бих сложила някакви изчистени, без дантели. За масата, щом трябва да има покривка, избери някоя по-дълга, а отгоре метни втора, нещо свежо, за съжаление не намирам в момента хубави примери, но надявам се, че разбра какво имам предвид.
Друго което бих променила - картините. Тези над дивана са прекалено високо поставени, прекалено симетрично и размерът е прекалено малък, за да стоят поединично. Бих ги събрала на една от стените, по-ниско, може и да не са успоредно една до друга, а втората стена бих оставила или празна, или сложила друга, по-голяма картина. Лампиона в ъгъла бих изместила  отляво или отдясно на дивана.

# 447
vessita, одеве ми се стори доста трудно постижимо , ако ли не и невъзможно да се комбинира добре кафяво с розово. Обаче който го може  си го може (за вдъхновение):

http://uploads6.wikiart.org/images/wassily-kandinsky/composition-x-1939.jpg!Blog.jpg

Мисля че с избраният от теб килим (стига розовото на дивана и на килима да са в една тоналност), стени в един хладен сиво- син или сиво - зелен цвят и завеси в същата тоналност ще изглежда добре.
Покривка дълга тъмно кафява със каре като завесите отгоре.
Ема е права за подреждането на картините.

# 448
Кафяво и розово си отиват, но аз продължавам да мисля, че проблемът на Весита не е в килима, а в дивана! Хора, той с нищо не се връзва! Нито с жълтичките стени, нито с пода, нито с нищо. И както е започнала да облича възглавниците му с калъфи, нека продължи така и с един тъмносин калъф на корпуса! Икономично, бързо, лесно. За дамаска ще й трябват не повече от 30-40 лв.., а всеки можещ да трака на машина ще го ушие без проблем. С малко разместване на картините, лампиона и избутването на розовата масичка в някое ъгълче, всичко ще си дойде на мястото!
Въобще, защо си го причинявате това розово, не разбирам. На мъжете си пък съвсем!
Розова детска момичешка стая как да е, но розово в спалнята или всекидневната...

# 449
  • София
Според мен не е проблем само цвета на дивана, а самият той. Като форма, стои някак си не на място в стаята.
Цветово - дадени са доста предложения...

Общи условия

Активация на акаунт