Работа, CV-та, HR-и, съвети - 43-та тема

• 55 086
  • 727
  •   1
Отговори
# 30
Их, бре! "Не искай много пари!"...Най-добре никакви  Joy

# 31
Останала съм с впечатление, че Дадос си търси работа от 2 гпдини, вече отчаяно. По-добре да работи за малкп пари, отколкото да се депресира.

# 32
  • София
Каква сума е "малко" пари?

# 33
Минималното заплащане за съответната позиция в съответния бранш по принцип, но аз бих назовала минималната сума, за която няма да ми се изсмеят.

# 34
Не давай такива съвети!

Ако искаш минимално заплащане, не говори добре за самия теб!
Означава, че или не си добър за работата, или нещо друго ти куца. Да каже заплатата, под която не би паднала.
Това е като с например сиренето - гледаш го, еднакво ти изглежда. Едното обаче е 4 лв, другото 14 лв/кг. И ти си казваш - ще взема от 14 лв., но поне ще знам, че е хубаво и вкусно. Друг е въпросът дали е така.
Обикновено евтините неща /вкл. и служители/ струват скъпо. Peace

# 35
Аз давам съвети, които смятам, че са полезни.
Да, едни хора си казват "ще дам 14", но други си казват " ще дам 4, защото толкова мога да си позволя", а трети изобщо не се интересуват какво сирене ядат.
Ама по принцип не е същото като със сиренето, защото не става въпрос за 4 или 14 лв, а за ппвече от 400.
Аз никога не бих избрала човека според сумата, която иска. За мян тя означава само колко отчаяно човек си търси работа.
Ако тя каже 700, а шефа е решил да отдели 600? Губи директно. Освен това, имам чувстворо, че тяима проблем с изразяването. Не знам как се справя на интервюта но ако трябва да пише писма, дали няма да има някой, който да ги пише по-добре от нея?
Натали, не знам какъв опит имаш ти с интервюта, но аз имам повече от 10 успешни. Може и повече от 15 да са. Не помня точно.

# 36
  • София
Ако тя каже 700, а шефа е решил да отдели 600? Губи директно.

Защо директно да губи? Ако той ѝ каже, че заплатата е 600 лв., тя ще реши дали да се съгласи.

# 37
Селика, не ми се спори с теб, честно!

10 успешни интервюта нищо не означава! Значи само, че 10 пъти си си сменяла работата.... Което не е добре.

Не знам моите доколко са успешни. Вероятно не са! Но аз имам големи очаквания... Blush Peace

# 38
Така в началото на годината бях одобрена по позиция, която не приех заради граждански договор, в който не е посочено месечно заплащане -точно, нито пък ако работиш 8 часа например -позицията беше за 4, дали останалото ще ти е заплатено или повече от 8 часа, както и цена на час. Казват ти 300-350 или колкото си заработиш ти , някъде между двете но не и нещо точно. Единствено и реално одобрение  Rolling Eyes

# 39
Натали, обикновено (всеки път) ти започваш спора.
Не съм си сменяла работата 10 пъти. Просто се е случвало венъж като я сменям, да имам 3 предложения едновременно. А се е случвало и да откажа предложение и да не я сменя, защото работодстеля ми е направил контра-предложение.

Интервюто е успешно, ако са ти предложили работа. Ти как така не знаеш дали са ти предлагали работа на теб, а знеш, че аз съм сменяла моята 10 пъти?

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 16:37 от celika

# 40
Dados една от причините да не те одобряват, според мен, е това че ти нищо не си работила и нямаш трудови навици и дисциплина. Другото, което забелязвам, е нещо, което баба ми наричаше 'фасони' - не си питала, ама вече си се тръшнала. Е как да ти има човек доверие да те наеме - разбрала, не разбрала ще се фръцнеш я на клиент, я на партньор на фирмата.
поработи за някой приятел даже и за без пари, да усетиш отговорност, работно време и задължения и спри да мрънраш
и тази пасивна агресия, която се опитваш да пробутваш, също ти пречи, хората не са глупави, няма да те наемат от чувство за вина Peace

пиша ти го това не за да те обиждам или напрягам, а за да разбереш че с тропане с крачето на интервю не се ходи  Peace

# 41
Ако тя каже 700, а шефа е решил да отдели 600? Губи директно.

Защо директно да губи? Ако той ѝ каже, че заплатата е 600 лв., тя ще реши дали да се съгласи.

Може и да и каже, но може и да се сети, че тя ще продължи да търси работа за желаната заплата и да реши, че няма смисъл да я наема.

# 42
Рових , рових ви из темата , ама не попаднах на нужната ми информация. Затова питам:

Иска ми се да се регистрирам в някаква фирма за подбор на персонала.
Моля , дайте ми насоки- ,правят ли се някакви тестова , примерно , за да ми видят нивото на познания ,
дават ли насоки ( да се запиша на курс , който да ми даде някаква квалификация ) ,
 заплаща ли се "членството " ?   И към кои фирми да се обърна?

Благодаря за вниманието отново  bouquet

# 43
От преди години знам Натек, Менпауър, Адеко. Тогава бяха най-добрите. Това се сещам на първо четене. На дръгите въпроси не мога да ти отговоря.

# 44
Някой знае ли какво е заплащането на касиерите и редачите в Кауфланд? За София ме интересува.
Добра ли е работната среда? Заплащат ли се допълнителните часове? Два дни ли се почива? Колко часа е смяната?

Общи условия

Активация на акаунт