Работа, CV-та, HR-и, съвети - 43-та тема

• 55 026
  • 727
  •   1
Отговори
# 45
Някой знае ли какво е заплащането на касиерите и редачите в Кауфланд? За София ме интересува.
Добра ли е работната среда? Заплащат ли се допълнителните часове? Два дни ли се почива? Колко часа е смяната?

Вижкоментара на mama66 от предната страница.

А за Дадос - ако ТЯ смята, че съвтите ни са неадекватни, може да даде повече информация, за да можем да и дадем по-конкретни съвети. Аз не знаех,че работи.

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 18:56 от celika

# 46
Записвам се и аз в темата.
Успех на всички Peace

Ние ще търсим още колеги, така че ще ми е много полезно да прочета и мненията на другата страна.

За Кауфланд: Почивките им се спазват. Понякога може да се падне един почивен ден в седмицата, но сумарно за месеца (по-точно е да се каже за тримесечието) си ползват полагащите им се почивни дни.
Заплатата за касиерките доколкото си спомням е около 600 лв. чисто
По празници (Великден, Коледа) им дават ваучери за пазаруване.
Работи се много, така е, но както казаха и преди мен - дават възможност на служителите, които имат желание да работят, възможност за развитие. По мое скромно мнение това не е никак лош вариант особено за хора без много опит и квалификации. Може да се почне от ниво служител и да се стигне до сравнително ръководна позиция  Peace

# 47
Останала съм с впечатление, че Дадос си търси работа от 2 гпдини, вече отчаяно. По-добре да работи за малкп пари, отколкото да се депресира.
Аз съм останала пък с впечатление, че тя в момента работи, но си търси от повече от 5 години друга работа.

Ние ще търсим още колеги, така че ще ми е много полезно да прочета и мненията на другата страна.
За къде става дума, ако не е тайна? Може и на лични. Благодаря.

П.П. Момичета, спешно. Кандидатствах на едно място, обадиха ми се, но не можех да отида на интервю. Пуснали са същата обява отново. Да кандидатствам ли пак, вече имам възможност?

Последна редакция: чт, 26 мар 2015, 19:39 от Анонимен

# 48
Обявата ни е публикувана в jobs.bg и може да бъде видяна.
Не бих искала да споделям повече поради лични причини, моля да ме разбереш  Peace

# 49
По-скоро имах предвид за кой град става дума Simple Smile

# 50

П.П. Момичета, спешно. Кандидатствах на едно място, обадиха ми се, но не можех да отида на интервю. Пуснали са същата обява отново. Да кандидатствам ли пак, вече имам възможност?

Обади им се. Ти не им ли беше казала, че не можеш да отидеш по някаква причина, или просто не си отишла? Принципно трябва да знаят, че си била в първия избор.

# 51

Обади им се. Ти не им ли беше казала, че не можеш да отидеш по някаква причина, или просто не си отишла? Принципно трябва да знаят, че си била в първия избор.
Изпратих си отново документите и писах, че при първата покана съм била заета по работа. Надявам се да проявят разбиране. Работата изглежда обещаваща.

# 52
Дадос, кажи поне за поече пари ли търсиш?

......., ако си им казала, че не можеш да отидеш предния път още като са ти се обадили или преди интервюто, ще проявят разбиране.

# 53
Благодаря за темата   bouquet
Има ли вече информация някъде за новия завод на Биофреш край Пловдив относно работни места, заплати и т.н?

# 54
 Laughing С пожелание за хубав ден, без значение- слънчев, дъждовен  Wink  Sunglasses  Wink Да бъдем разумни, да не се подценяваме, надценяваме и и да помним, че когато нещо не се случи, значи не е трябвало да се случи!!! Един  виц... показващ новата ограниченост.
Безработен кандидатства за работа като чистач на тоалетните в Майкрософт MICROSOFT.
Шефът на Човешки ресурси го вика на интервю, а след това му организира изпит, като го кара да отпуши една тоалетна.
След изпита му казва:
- Назначен си, дай ми email-а си и ще ти изпратя формулярите, които трябва да попълниш, както и датата, и часът, когато да дойдеш на работа.
Човекът отчаяно му отговаря, че няма компютър, нито e-mail....
Шефът на човешки ресурси му казва, че съжалява, но след като няма email, това означава че не съществува във виртуалното пространство, а след като не съществува, не можа да получи работата в Майкрософт.
Човекът излиза отчаян, без да знае какво да прави, само с 10 долара в джоба.
Решава да отиде в супермаркета и да купи 10 кг ягоди, като тръгва от врата на врата, за да ги продаде... За по-малко от два часа удвоява капитала си. Повтаря операцията три пъти и се прибира с 60 долара в джоба! Осъзнава, че може да продължи по същия начин. Започва все по-рано да излиза от къщи и да се прибира все по-късно и умножава парите с всеки ден... Купува ръчна количка, после камион и след известно време се оказва на чело на малка флотилия за доставки... След 5 години Човекът вече е собственика на една от най-големите мрежи за дистрибуция в САЩ.
Тогава се замисля за бъдещето на семейството си, решава да сключи застраховка живот. Обажда се на застраховател, избира си план и когато разговорът наближава края си, застрахователят го пита за e-mail-a му, за да му изпрати офертата. Човекът отговаря, че няма e-mail.
- Интересно, - казва застрахователят - нямате e-mail, а сте успял да построите тази империя! Представете си къде щяхте да бъдете сега, ако имахте e-mail...
Човекът се замисля и отговаря:
- Щях да чистя тоалетните в Microsoft...
 Shocked Taka e, момичета. Няма не са ме харесали- това не е било нашата работа и толкова. Зимата мина, идва лято. Ще има весели моменти!
ЗА ПОЛОЖИТЕЛНИ ХОРА и тези от вас, които имат някакво чувство за хумор Wink Laughing Grinning

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 13:23 от jujana2

# 55
Здравейте дами,

bouquet
Обръщам се най вече към HR-ките за спешен съвет. Днес очаквам обаждане с предложение за работа (95% шанс) и ще трябва да дам отговор (виждали сме се веднъж). Чудех се мога ли да удължа някак времето до понеделник, вторник - да поискам втора среща в самия офис (не съм била на място). Чуденето ми идва от това, че сутринта ми насрочиха интервю за понеделник за по-хубава позиция в друга компания (второ подред). Освен това преди 10 минути ми позвъниха от трето място да потвърдят още ли имам интерес и обещаха да ми пратят оферта за работа. #Crazy
Като няма, няма ... А като проима ...
И оферта за работа в писмен вид до сега не съм получавала. Веднага ли се очаква да отговоря и мога ли да преговарям по сумата или други параметри. Въобще удачно ли е да имам някакви претенции? Моля посъветвайте ме.

# 56
Знам защо не ме поканиха и не ми звучи гнило. Обсъдихме го. Въпреки, че е време да си уточнят нещата и да не крият, че търсят човек. Като се видяхме поискаха много бърза обратна връзка от мен, а аз помолих да удължим до днес. Сега се оказва, че бих искала още време.  Embarassed Затова не знам как да подходя. Втори път да искам отсрочка ми идва много. Но в интерес на истина не би било лошо да се видим още веднъж.

Относно офертата - щом ми позвъниха с уточняващо обаждане днес, веднага ли да я очаквам? Дамата каза, че ще предаде на колегите си да я изготвят.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 11:45 от Linda Angel

# 57
Добър ден и от мен! Поздравления за темата. Имам нужда от помощ за CV-то,за пръв път ми се налага да си търся работа през интернет. Как да опиша че съм работила и учила в Гърция. Дали някоя от вас има възможност да го погледне?

# 58
maria iankova, виж примерни CV-та в интернет.
Linda Angel, не мисля, че е много лошо сега да приемеш, а ако решиш понеделник да се откажеш, защото до тогава няма да подпишеш нищо.  На мен ми се е случвало да отлажа предложение, след като вече съм го приела, но не очаквах другото. Все едно и ти не очакваш. По принцип, не знаеш, дали е ти предложат другите.

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 11:57 от celika

# 59
celika, до колкото имам информация телефонното обаждане, което чакам днес ще е с предложение и смятам да си поискам една идея по-високо заплащане (което те очакват и сигурно веднага ще кажат - ок или не). Другите с офертата със сигурност ще предложат конкретна позиция и сума. Въпросът е, че не знам колко и кога - днес или понеделник. Предполагам в кратки срокове ще бъде.
Бих могла да приема и откажа в последствие, но не ми се струва много етично. Все още страдам от разни скруполи Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт