Работа, CV-та, HR-и, съвети - 43-та тема

• 55 088
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
Ами щом като смятш да си поискаш по-високо заплащане, им кажи "аз искам еди колко си, ако искате си помислете до понеделник". Въпреки, че ми е странно чак след предложение да правите уговорки за заплата.

# 61
Не, не казаха нищо. И на интервютата също. Може би са фиксирани, според длъжността. Ако много ме притисне времето, освен да им звънна и да кажа че имам друга оферта, и искам да знам тяхната каква е newsm78.

# 62
Е добре де...ти нали не мислиш, че направо ще те накарат да отидеш да подпишеш, без да са ти казали за каква заплата става въпрос?

# 63
celika,

Писмената оферта е за това - всички параметри на работата, която предлагат - длъжност, изпитателен срок, ангажименти за обучения, заплащане, социален пакет с допълнителни придобивки. На което казваш да или не. И веднага се изготвя трудовия договор. Компанията е международна и има своите процедури.
Ще впишат конкретното заплащане, разбира се. Притеснява ме само как да лавирам във времето.

Becky, много точно - дипломация трябва. Peace

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 13:18 от Linda Angel

# 64
Във всяка компания, в която съм работила, съм подписвала оферти, но никога не ми се е случвало да не знам поне заплащането преди да отида да подпиша. Просто не вярвам да не ти го кажат по телефона.

# 65
Чудиш се, докато ви искам съвет, дали послъгвам може би    Outta Joint Party.
Обикновено си вземам решенията сама, но понякога имам нужда от друга гледна точка - трезва, отстрани. И сега е така. Затова ви пиша.

# 66
  • София
Записвам се да не ви изпусна.
Аз подписах граждански за уроците.
Обаче продължавам да си търся и още нещо, че тук ангажиментите и парите съответно са малко. Иначе шефката е много точна и усмихната.

От другото място пак с уроци се отказах - няма такава гадост! Никакви документи не издават на никого, пишат на някакви хвърчащи листа, измислят си глоби, учебниците и програмата са отвратителни, даже мястото е неприятно - абе добре че се отървах!

# 67
Обикновено си вземам решенията сама, но понякога имам нужда от друга гледна точка - трезва, отстрани. И сега е така. Затова ви пиша.

Изобщо не ми е хрумнало подобно нещо

# 68
  • Сф

Миналата година ми се обадиха, че съм одобрена и, че ще ми изпратят оферта. По телефона не ми казаха за какви пари говорим,а оферта получих чак след 3 дена. Принципно в офертата има дата, до която е валидна. При мен беше 3 дена, ако не потвърдя до 3 дена офертата е нвеалидна.
Така че може и днес да ти я пратят и да можеш да решиш до вторник.

# 69
За колегите юристи - Уникредит имат 2 обявени места за юк на сайта им.  Peace

# 70
В понеделник пак на интервю.
Благодаря за новата тема   bouquet

# 71
Бях на срещата в агенция Права за теб дори и успяха да ме вземат по рано , адвокатите ги отписах, бяха крайно груби без дори и да разбират че аз имам втори адрес в 13 и трябва да имам време да се придвижа и като видях още в началото как нямали свободна зала за да ме вземат 10 минути по рано директно изхвърчах от там и тръгнах за втората среща ,  където се оказа че търяст Офис сътрудник за не финансова българска институция за кредити , без да се посочва работно време и заплащане, това ставало ако работодателят се спре именно на мен  Rolling Eyes Close

# 72
Кое му е доброто на св, в което не пише да си работил някъде, а си завършил преди години????
И моля ти се, добро е за някой, който само е виждал уърд и уиндоус, но тя пише, че е много добра.

# 73
Щом има нужда някой да повярва в нея, трябва да го убеди, че има защо да повярва в нея и да избере нея  Peace
Само добро СВ не е достатъчно.
Трябва и добро и убедително представяне на интервюто. И ясно и логично изказване на мислите, което не винаги й се получава.

Хайде стига с личните нападки към celika вече, че не се трае  Naughty
Не е нужно постоянно нападане.

# 74
Бях на срещата в агенция Права за теб, дори и успяха да ме вземат по рано . адвокатите ги отписах, бяха крайно груби, без дори и да разбират, че аз имам втори адрес в 13 и трябва да имам време да се придвижа. и като видях още в началото как нямали свободна зала за да ме вземат 10 минути по рано, директно изхвърчах от там и тръгнах за втората среща,  където се оказа че търяст Офис сътрудник за не финансова българска институция за кредити. без да се посочва работно време и заплащане. това ставало, ако работодателят се спре именно на мен  Rolling Eyes Close
Виж го как е коригирано, това е най-отгоре-отгоре, колкото да се схване основната мисъл.
Прочетох го 4 пъти, докато разбера за какво говориш. Трябва да поработиш сериозно върху изразяването си. Не кандидатстваш за поточна линия в сладкарски цех, а за комуникативни длъжности  Peace Като начало, сведи си писането само до прости изречения с по един глагол, които завършват с точка. Трябва да си оправиш и клавиатурното писане - къси, дълги тирета, интервали, препинателни знаци и т.н., но това друг път.

Общи условия

Активация на акаунт