Истанбул Пролетен и Цветен [тема 36]

• 62 102
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
Аз утре заминавам. Според прогнозата 12-15 градуса. Но нека завърналите се кажат как са били облечени, има ли нужда от по-дебело яке?  newsm78

# 376
И ние утре заминаваме.
Също ни интересува времето!
Въпреки че като гледам тук какво е променливо, ще нося и по-дебели, и по-пролетни якета.

И друг въпрос - далече ли е Емиргян от Таксим???
На картата изглежда близо, но... бих искала да придобия представа. Дадени са уж някакви автобуси, които пътуват по този маршрут.  newsm78 newsm78

# 377
Аз утре заминавам. Според прогнозата 12-15 градуса. Но нека завърналите се кажат как са били облечени, има ли нужда от по-дебело яке?  newsm78
Няма оправия с дрехите. Не мога да нацеля златната среда. Обличате се многопластово и сваляте едно по едно.

# 378
Всъщност го дават 16-17 градуса и само в неделя малко по-хладно и с превалявания.

# 379
  • Варна и...духом на Босфора
 Mr. GreenДалече е Емиргян от Таксим. Laughing Има и автобуси,как да няма.

# 380
  • София
Аз утре заминавам. Според прогнозата 12-15 градуса. Но нека завърналите се кажат как са били облечени, има ли нужда от по-дебело яке?  newsm78
Не съм била сега, но доста пъти съм била по това време на годината. Достатъчно е да те духне вятъра, който го има почти винаги или да се скрие слънцето и тези градуси се намаляват поне с 5-6 градуса.  Grinning Много е шантаво времето. Няма как да не вземеш и дебела дреха, която се носи в ръце почти през цялото време.  Mr. Green Освен това сутрин и вечер е студено.

Няма оправия с дрехите. Не мога да нацеля златната среда. Обличате се многопластово и сваляте едно по едно.
В това е истината.  Wink

Утро, далече е. Има автобуси, които слизат на крайбрежната улица край Бешикташ и вървят по нея до парка, а има и метро, което ще ви заведе на около 1-2 км от другия край на парка (не откъм морето). Мисля, че миналата седмица някой беше пуснал линк с автобусите, които свързват метрото с парка, но много не обърнах внимание. Потърси го!

# 381
И друг въпрос - далече ли е Емиргян от Таксим???
На картата изглежда близо, но... бих искала да придобия представа. Дадени са уж някакви автобуси, които пътуват по този маршрут.  newsm78 newsm78

Според мен никак не е близо, но ние не сме ползвали автобус и не знам колко точно се пътува.
Нашия маршрут целеше повече разходка, а не само да видим парка. Сутринта хванахме корабче от Еминюню за разходка по Босфора и слязахме в Сариер. От там с автобус до Емиргян, разходка и автобус до Бешикташ (тук може да се слезе и да се разгледа Румелихисар) От Бешикташ корабче до Кадикьои за вечеря и разходка и прибиране с метрото до Таксим.

# 382
  • София
И нашата група заминава утре ...
Още нямаме инфо за името на хотела, надявам се днес да разберем.
Аз се чудя нещо друго - до Пиер Лоти ще отидем с корабчето - това ми стана ясно, а от там как ли ще се предвижим до Миниататюрк  newsm78.
Гледах го на картата - близо са, пеша го дава 40-50 минути, ама ми се искаше с транспорт.
Остана ми да си разпечатам инфо за обектите и начина за стигане до тях и мисля, че сме готови.

Весело изкарване на всички  bouquet.

# 383
Градусите са относителни, по-важно е как се усещат те. Например първият ни ден (10-ти април) термометрите показваха 13 градуса, но заради силния северняк се усещаха като 3. Но пък тогава въздуха над Босфора бе много чист и станаха страхотни снимки. Следващите дни вятърът утихна и настъпи истинска пролет, макар и температурите да бяха едва 14-15 градуса. 

Редеми, това е за теб:

Скрит текст:

Снимах от автобуса, с който минахме по моста над Босфора за да се придвижим от Чамлъджа до Таксим - 129T.

# 384
  • Варна и...духом на Босфора
  bouquetБялк,благодаря много!
Еххх,влизала съм в периферията на стария и във фенсторитУ Crazyи музея на спортната слава,сега вече чакаме новия!
Ани,в колко взехте корабчето от Еминюню за Саръйер и на коя фирма,тоест аха,в10.35,но сте платили само в едната посока за дългия тур?
Бялк,май само ти,Тедизонова и Пина сте ползвали този бус,хайде не бачкай,а разказвай!  Crazy
Аскерито и Росиварна и те!

# 385

Ани,в колко взехте корабчето от Еминюню за Саръйер и на коя фирма,тоест аха,в10.35,но сте платили само в едната посока за дългия тур?

Да в 10.35, one way ticket за 15 лири. Само прочетохме, че пише Босфор и се натоварихме.
Хубава разходка се получи.

# 386
Нашествието на сирийци малко е объркало реда в града (квартал Аксарай вече прилича на арабско гето). Но скоро и това ще се поправи.

http://aspirinbg.com/viewtopic.php?f=4&t=2094

По стара традиция ходих и на техния битак, но нещо не се въодушевих много - https://www.facebook.com/wazlaw/media_set?set=a.936636943055890. … 781736&type=3

# 387
  • Асеновград
И ние заминаваме утре  Party и незнам все още номер на автобуса, звъннах да попитам и ми казаха да изчакам малко, сега тръпна в очакване. За дрехите и аз се чудя, ще взимам от всичко : Ние тръгваме от Пловдив, дали няма да се засечем с някой Simple Smile

# 388
  • София
Нашествието на сирийци малко е объркало реда в града (квартал Аксарай вече прилича на арабско гето). Но скоро и това ще се поправи.

http://aspirinbg.com/viewtopic.php?f=4&t=2094

По стара традиция ходих и на техния битак, но нещо не се въодушевих много - https://www.facebook.com/wazlaw/media_set?set=a.936636943055890. … 781736&type=3

Забрави да кажеш в коя църква бяхте за Великден?  Mr. Green

# 389
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Ай сега и аз да се обадя. Проследявайки написаното за Истанбул в нета, забелязвам, че доста агенции ни "крадат" идеите за нови места за посещение. Ай, моля, не плюйте в извора, от който пиете вода.

Абсолютно! Факт е, че им подбиваме пазара, но пък и те ни крадат информацията. Екскурзоводите в рейса четат факти от темите, обектите ни взимат, имам чувството че от нас разбраха за лалетата, даже  Laughing Е, вярно, някои още ползват за илюстрации снимки на холандски паркове, ама какво пък...

Общи условия

Активация на акаунт