МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

• 85 402
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София/Варна
Иска ми се някаква машина с хубаво покритие на казанчето и бърклалките. Немската за която питах вчера, явно не е известна и никой не каза мнение. В нета прочетох и негативни коментари за нея, а ми хареса точно заради покритията. Някой може ли да предложи някоя марка, с хубаво покритие на казанче и бърклалки, все пак това което пада от тях, го ядем..
Накрая май пак ще търся Панасоник, за 1,5 год бърклаките и казанчето си останаха като нови, никаква разлика нямаха във вида си. Искаше ми се нещо по-евтино този път.

Аз съм с Unold, също е немска и също пише, че е с малко по-различно (и по-здраво) от тефлоновото покритие. Факт е, че казанчето на Мулинекса ме се надираше дори от захарта при забъркване на козунаците, а при тази машинка нямам проблем и с миксовете от семена, които слагам в хляба.

# 646
Аз съм изключително доволна от моя Мулинекс вече пета година. Само един път съм сменила казанче и бъркалки. Имам модела с багетите, но рядко правя багети - два-три пъти за този период, а ваничката използвам почти всеки ден. Зная , че има много недоволни от марката, но аз случих този път. Следващата ми май пак ще е от този тип. Вярно, че са по-скъпички от масовите, обаче си струва.

# 647
Имам проблем с фурната и ми се налага да правя кекс в машинката....можели изпитана рецепта Praynig

# 648
  • София
Втория от поста съм правила и стана хубав http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg19154314#msg19154314.  Peace

# 649
  • Popovo, Bulgaria
Мисля, че вече открих вече моята рецепта за домашен хляб. Пробвах, комбинирах и се получи това http://prikachi.com/images/988/8301988n.jpg . В търсене съм на рецепта за черно хлебче.
Рецептата ми е : 350 мл вода, 2 с.л. сухо мляко, 1 с.л. сол, 1 с. л. захар, 1 ч.л. мая, 600 г. брашно. Около 900г. изпечен хляб.
Тази рецепта, също е много сполучлива и много често я използвам http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2014/10/blog-post_2.html

Благодаря на Бонго за ценните съвети Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 авг 2015, 11:45 от jessif

# 650
Благодаря много, стана много хубав

# 651
  • някъде там
Посъветвайте ме моля това:
http://puremall.bg/Hlebopekarna-Unold-Backmeisterr-Extra-68511-7 … -quantanium-Byala
или това:
http://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-MOULINEX-O … 101-6121/p/825501
И друго да питам , добре ли е да има ваничка за семена?

# 652
  • София
Гласувам с две ръце за Унолд, но е важно как стои въпроса със сервиза и резервните консумативи/евентуално/. Имам показания Мулинекс и не съм очарован от работата му (определено докарва по-дебела и препечена кора). Купих го заради по-големия обем, но Унолд е с още по-голям обем а при мен това е важно, особено по Великден и Коледа Hug!

# 653
заради възможността да разполагаш с 2 казанчета , с 4 бъркалки  и по-ниска цена Unold  е за предпочитане. това вероятно е наследника на Северин (като име).

# 654
  • София
Посъветвайте ме моля това:
http://puremall.bg/Hlebopekarna-Unold-Backmeisterr-Extra-68511-7 … -quantanium-Byala
или това:
http://www.technopolis.bg/bg/Bread-makers/Bread-maker-MOULINEX-O … 101-6121/p/825501
И друго да питам , добре ли е да има ваничка за семена?

Мулинекса има много повече предимства според мен:
1. повече от 2 пъти по - мощна е;
2. има условия за багети;
3. има почти два пъти повече програми;
4. отложен старт 24часа;
5. дизайна и ми харесва повече;
6. има по удобно разположение.
За покритието нз кое е по вредно тефлона /мулинекс/ или титания /унолд/ newsm78 и за двете чета колко са вредни;
Бъркалките не са 4 на унолд-а - две са си, просто когато се поставят 2-те казанчета, всяко е с по една бъркалка, което е още един минус за мен и отделно, че не виждам смисъл да правя 2 хляба по 500гр, защото докато се изяде първия втория ще е станал на нищо, ако потреблението е повече пак не виждам смисъл да правя 2 х 500, вместо 1 от 1000гр., при все че при давата губя два пъти повече време за дозировка. Отделно не виждам реално как 700W ще опекат 1800 гр.? После се почват пак тука ама пекарната ми не пече, дайте ми рецепта, не е до рецептата само.

# 655
тя е 2 пъти по-мощна защото има 2 реотана.
повечето програми са за "привличане на клиента". редовно използващите хлебопекарни ще кажат ,че използват не повече от 3-4 програми.
отложен старт имат всички машини. аз до сега не съм го използвал нито веднъж.
за мен по-удобен вариант е да се отваря капака по ширина назад. такаи двете ръце при ваденето на казанчето са далеч от капака.
на една от снимките на Unold ясно виждам аксесоарите към машината - казанчетата , 4 бъркалки , кука , мерителни чаша и лъжичка. предполагам и другите го виждат това.
модела на Unold  е по-нов , което предполага ,че отровното (за някой) покритие е по-малко отровно от по-старите модели.  Laughing
двойното казанче предоставя  възможност да се месят и изпичат 2 различни хляба.
не на последно място има разлика и в цената.

# 656
  • София
То голямата разлика 33 лв. на фона на около 250лв. Тези 2 реотана не случайно са там и не е само заради багетите. Наистина не вижам как 1 реотан ще опече толкова развномерно отвън и отвътре голям хляб и как изобщо 700W ще опекат отвън и отвътре 1800 гр. За ръцете то и при мулинекса са ти далеч от капака. Отложения страт на унолда е само 13ч. Отделно не видях дали при унолда има функция да ти държи хляба топъл, чрез подгряване и дали има звуков сигнал за семена/ядки.  Бонго не се изказвай от името на всички. Много хора ползват различни програми - доста повече от обикновените: месене, печене и обикновен хляб, много хора редовно правят различните видове хляб, кекс, козунак на различните програми, ако ти използваш 3-4 ок, ама не при всички е така, отложения също много хора го ползват, даже гледат първо това дали има, за това не генерализирай. Мулинекса може да прави и сладко за унолда не знам. Не видях година на производство на унолда, а мулинекса не е от най-старите. За мен основно предимство на мулинекса е че е достатъчно мощен, което го изтрелва напред.

# 657
казвам това , което е писано тук от години насам.
както ти се изказваш от името на всички и казваш това , което си написала , така и аз го казвам. мнозина са споделяли ,че от възможността да използват 12-15 или повече програми те са се спряли на няколко.
функцията за поддържане на топъл хляб също я има при всички машини. не си спомням някой да е споменавал, че я няма.
изпичането на 1.200 - 1.300 кг  тесто при първите машини е ставало и с реотан по-малък по мощност от сегашните. за недоброто изпичане на хляба почти винаги е имало странични фактори , а не заради мощността на реотана.

пп. аз си казвам мнението. ти - също. и други може да се включат и авторката на въпроса да прецени. отделно има тема "Каква машина за хляб да изберем". там също може да се прочете инфо , както и да се зададе въпроса.

# 658
  • някъде там
Мен ме привлече идеята за това да изпека два вида хляб заедно, това е една от причините да харесам модела.
харесва ми дискусията ви и ще избера съвсем скоро коя да е

# 659
  • София
Единственият плюс на Мулинекса е възможността в 99% от случаите да получиш поръчаните консумативи в рамките на 2-3 дни. Имам и "Мидеа", която сега бездейства поради липса на резервно казанче а е още в гаранция Shocked. Докато работеше, хлябът й беше по-хубав. Освен това има и програма "експерт", чието времетраене си го гласиш по твой вкус. Мулинексите не са и сънували такова нещо. Та за мен добрата машина е тази, която бих могъл да експлоатирам ежедневно без да ми се налага да поръчвам консумативи от "отвъдморско", като ги чакам по някой и друг месец да доплават по Перловската река от Поднебесната империя Mr. Green

П.П. Ако искаме да сме точни, може да се изпекат два вида хляб, но само ако са много близо по състав, което ще позволи да се приготвят по една и съща програма. В противен случай винаги съществува рискът единият хляб да става само за храна на гълъбите Peace.

Общи условия

Активация на акаунт