МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 666
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 1 342
При мен на второто печене се появи черно около едната дупка от бъркалката. Като измих казанчето видях, че под бъркалката е обелено покритието  Sick
Каква марка ти е хлебопекарната?

От Лидл. Чудя се дали не пуска нещо вредно  Blush

# 91
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Рецептата за доматения хляб я публикува mama Tin в предишната тема. Не запазих оригинала, а си нанесох в нея новите грамажи, които съответстват за моята машинка. Мога да ви я пусна, но ще трябва да си преизчислите грамчетата според машинките.

# 92
  • София
  • Мнения: 46 994
zai4eee  - има гаранция - върни я, да ти сменят там бъркалка, казанче или каквото или да ти върнат парите... във форума доста хора си купиха техни машини,  други май не са споделяли подобно нещо, явно е дефект при твоята..

# 93
  • Мнения: 3 020
zai4eee  - има гаранция - върни я, да ти сменят там бъркалка, казанче или каквото или да ти върнат парите... във форума доста хора си купиха техни машини,  други май не са споделяли подобно нещо, явно е дефект при твоята..

Е, как, това е точно "греста", за която всеки втори пишеше  Laughing
Зайче, кое точно ти се е обелило? Ако е вътре на бъркалките, да, така става още в началото.

# 94
  • Мнения: 3 020
При положение, че да омесиш едно тесто отнема тчоно 15 мин заедно с премерване на съставките не знам защо се занимавате с тези машини.
Според мен и се опича по-добре във фурната отколкото в машина за хляб. А и с прясня мая .....
Сериозно?!? Само 15 мин. Тц, Тц, тц...
То така за какво ти е и компютър - информацията можеш да я намериш и в пресата!

Ами ние, жените, нали сме си мултифункционални устройства, ще замесим за 15 мин., ще изперем за 30 мин., ще измием чиниите за 10 мин. и т.н.  Joy
Ама нали искате и на вас да обърнем достатъчно внимание, че и децата така, ние да не сме Дурасел.  Laughing

Досега не знам някоя жена да се е отказала от някое улесняващо устройство - пералня, миялна, пекарна, печка и т.н. Все мъже се "оплакват"  Wink

# 95
  • Мнения: 7 779

Ами ние, жените, нали сме си мултифункционални устройства, ще замесим за 15 мин., ще изперем за 30 мин., ще измием чиниите за 10 мин. и т.н.  Joy
Ама нали искате и на вас да обърнем достатъчно внимание, че и децата така, ние да не сме Дурасел.  Laughing
като гледам напоследък нито месите , нито перете , нито миете. независимо от времето  Laughing  все друг го върши.
ама темата е за друго все пак

# 96
  • Мнения: 3 020

Ами ние, жените, нали сме си мултифункционални устройства, ще замесим за 15 мин., ще изперем за 30 мин., ще измием чиниите за 10 мин. и т.н.  Joy
Ама нали искате и на вас да обърнем достатъчно внимание, че и децата така, ние да не сме Дурасел.  Laughing
като гледам напоследък нито месите , нито перете , нито миете. независимо от времето  Laughing  все друг го върши.
ама темата е за друго все пак

Ами да де, казах го в преносен смисъл Wink. Едва ли не защо не правим всичко сами и на ръка... Щом това е за 15 мин., онова също, че и да работим, и на деца и мъж внимание да обръщаме и ние по-добре да не спим, че да вършим всичко... Wink

И да не е спам, днес сама  bowuu замесих хляб и след малко ще го пека в йенска тенджера - да стискате палци, че за пръв път ще го правя така.

# 97
  • Мнения: 7 849
Нали я сложи в незагрята фурна? Стискам! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 98
  • Мнения: 2 459
Идеи защо хлябът е ронлив на следващия ден? Много мая или брашно?

# 99
  • Sofia
  • Мнения: 1 533
Идеи защо хлябът е ронлив на следващия ден? Много мая или брашно?
Може да е лошо брашно. Слагай по 1 с.л. лимонов сок или оцет към рецептата.
Със София мел не съм имала такъв проблем, дори и да превиша малко маята.

# 100
  • Мнения: 1 342
zai4eee  - има гаранция - върни я, да ти сменят там бъркалка, казанче или каквото или да ти върнат парите... във форума доста хора си купиха техни машини,  други май не са споделяли подобно нещо, явно е дефект при твоята..

Е, как, това е точно "греста", за която всеки втори пишеше  Laughing
Зайче, кое точно ти се е обелило? Ако е вътре на бъркалките, да, така става още в началото.
Бъркалката е боядисана със сива боя. Където се е обелила се вижда метал. А под обелената бъркалка има една дъгичка обелено от черното на казанчето и там се вижда метално. Имаше черно на хляба точно там, което го изрязах.  Thinking Дали ще могат да ми я сменят, не искам да ми връщат парите?

# 101
  • София
  • Мнения: 564
Запис. Вчера правих козунак по рецепта от тук. На вкус го докарах, ама на вид-не.  Laughing Нищо, следващият път. Тестото стана едно жилаво, опитай се да го сплета, ама то се разплу. Mr. Green После бухна многоооооо и се залепи за капака. Ама това, защото го забравих де, иначе щях да си отнема от тестото. Пекох на програма 2, но мисля сега да пробвам да пусна тестото 2 пъти да се меси на програмата за тестото. И тук да попитам, ако след това го пусна пак на програма 2, това претопляне, което е в началото, като втасване ли ще се яви? Какво да правя в случая-да изчакам да минат тези 10-15мин или направо от началото да си сложа тестото вътре и да не му мисля много много.  newsm78
Ако пекарната е СилвърКрест ,за голяма част от програмите има "бърза" програма, която прескача момента със затопляне на продуктите.

# 102
  • Мнения: 337
Запис. Вчера правих козунак по рецепта от тук. На вкус го докарах, ама на вид-не.  Laughing Нищо, следващият път. Тестото стана едно жилаво, опитай се да го сплета, ама то се разплу. Mr. Green После бухна многоооооо и се залепи за капака. Ама това, защото го забравих де, иначе щях да си отнема от тестото. Пекох на програма 2, но мисля сега да пробвам да пусна тестото 2 пъти да се меси на програмата за тестото. И тук да попитам, ако след това го пусна пак на програма 2, това претопляне, което е в началото, като втасване ли ще се яви? Какво да правя в случая-да изчакам да минат тези 10-15мин или направо от началото да си сложа тестото вътре и да не му мисля много много.  newsm78
Ако пекарната е СилвърКрест ,за голяма част от програмите има "бърза" програма, която прескача момента със затопляне на продуктите.
Тя е, тя е.  Laughing Не се бях сетила за бягащото човече.

# 103
  • Мнения: 2 459
Идеи защо хлябът е ронлив на следващия ден? Много мая или брашно?
Може да е лошо брашно. Слагай по 1 с.л. лимонов сок или оцет към рецептата.
Със София мел не съм имала такъв проблем, дори и да превиша малко маята.

Благодаря! Брашното е Кастело.

# 104
  • Пловдив
  • Мнения: 711
Вчера и ние си взехме машина за хляб.. Тази, която е на промоция в Кауфланд..Finlux. Два хляба направихме, но не се получиха сполучливи. Sad Надуха се, но като започна да пече спаднаха доста. Вътре са глетави. За съжаление няма рецепти към тази хлебопекарна. Търсих из нета, но не намирам рецепти за хлаб от 900г и 1350г. А тази хлебопекарна няма програма за по-малък хляб. То изобщо може ли да се прави по-малък хляб в такава машина?
Някой има ли подходящи рецепти за този вид хлебопекарна?
 

Общи условия

Активация на акаунт