МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 516
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
  • Мнения: 1 168
Немското брашно 405 е чудесно за хляб, струва 0,5€/кг, прави чуден хляб, от който се нахранваш с 1 филия, без да е прекалено въздушен и на дупки, както става със София мел, например.

# 556
  • София
  • Мнения: 8 499
Немското брашно 405 е чудесно за хляб, струва 0,5€/кг, прави чуден хляб, от който се нахранваш с 1 филия, без да е прекалено въздушен и на дупки, както става със София мел, например.

Значи въздушността идва от вида на тестото, а пък дупките от маята. Мога да ви направя въздушен хляб и с пълнозърнесто брашно. С по-меко тесто и повече мая.

# 557
  • София
  • Мнения: 3 035
Немското брашно 405 е чудесно за хляб, струва 0,5€/кг, прави чуден хляб, от който се нахранваш с 1 филия, без да е прекалено въздушен и на дупки, както става със София мел, например.

Да-а, всичко е в ръцете на  филията Joy!

# 558
  • Мнения: 334
О, значи затова става такъв дупчест... Да намаля маята, значи? В рецептата пише 1 1/2 ч.л., което идва малко повече от половината на пакетчето на Йоткер, на което пък пише 1 пакетче за 500 гр. брашно и аз го метнах цялото Mr. Green

# 559
  • Мнения: 7 779
абе на първа страница от темата май пише колко мая на колко гр.брашно се слага.  Laughing

# 560
  • Мнения: X
Аз като не съм чела първа страница и хляба ми става добре да го изхвърля ли Grinning

# 561
  • Мнения: 7 779
не.
просто не четеш и си продължаваш по пътя  Laughing

# 562
  • Мнения: X
Траекторията на моя път и пътечки ги определям само аз Grinning
Сухата мая на Йоткер не я харесвам твърде - след няколко тухлоподобни козунаци с нея Grinning
 

# 563
  • Мнения: 7 779
попита ме и аз ти отговорих.
на мен лидълската мая и брашно, сол .... изобщо не ми допадат , но не парадирам с това.

# 564
  • Мнения: 21 603
Аз нещо със сухата мая не мога да се разбера. С прясната чудесен хляб правя. Сухата нещо не мога да я дозирам ли, не е хубава ли, не знам. но не ми бухва хляба с нея.

# 565
  • Мнения: 3 428
Жармен, що се включваш само със спам?? Не се заяждай де Simple Smile
От сухата мая много съм доволна от френската, много ми е икономична и става хубав хляб Simple Smile

# 566
  • Мнения: X
Френската суха мая е чудесна и икономична.
  Мама Тин кое е заяждане ? Къде четете за лидълско брашно или сол .
 

# 567
  • Мнения: 334
Чета аз...книжката чета и до грам спазвам рецептите. Сега ще погледна какво пише на първа страница, че нещо взеха да ми писват двата вида хляб, които правя. Пък др. Йоткер ще го сменям Mr. Green

# 568
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 562
Здравейте! От няколко дни имам хлебопекарна, експерементирам с различни хлебчета. Имам няколко въпроса, извинявам се ако е писано и не съм видяла. При звуковия сигнал, като поставя семената, те остават отгоре, а искам да се омесят с тестото. На кратката програма, хляба стана клисав и не бухна. Може би е нужно да се сипва топла вода. Програмата за кекс е доста дълга, става ли сполучлив? Ето едно хлебче, на което тестото преля  Simple Smile

# 569
  • Перник
  • Мнения: 5 056
jessif, пробвай да сложиш семената преди сигнала, за да се омесят. При мен си се смесват с тестото и след сигнала, но може би зависи от конкретната машина. Не си споделила каква е твоята.
Кратка програма съм ползвала веднъж и няма да повторя. Иска твърде много мая, а резултатът не ми хареса.
Кекс не съм пробвала в хлебопекарната. Сестра ми беше правила (в Мулинекс, по рецептата от книжката) - беше просто сладък хляб.

На мен напоследък ми се върти в главата идеята да си направя квас и да си го ползвам вместо мая. Една позната ме уверява, че нямало нищо сложно в "отглеждането" му  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт