МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 85 391
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 8 495
Хляба мирише на мая и когато е превтасал!
Дядо Хаджи, не беше превтасал.
Направете два хляба, единият със суха мая, а другият с прясна мая, като се слага мая с/о пропорциите от първа страница и ще усетите разликата.


Ами правил съм и не съм имал проблеми. Дори и с квас правя хляб, там пък въобще нямам проблеми.

# 691
  • София/Варна
  • Мнения: 2 413
Не говорим за проблем, а за разлика във вкуса и аромата. У дома също усетиха разликата, когато преминах от суха на жива мая (от една и съща марка).

# 692
  • Мнения: 1 978
Здравейте,
бихте ли ми казали от къде мога да си купя от френската мая?
Обикновено я купувам от Фантастико, но от известно време не я зареждат.

# 693
  • Мнения: 1 168
Здравейте,
бихте ли ми казали от къде мога да си купя от френската мая?
Обикновено я купувам от Фантастико, но от известно време не я зареждат.


От Била

# 694
  • София
  • Мнения: 12 006
Хляба мирише на мая и когато е превтасал!
+1

Аз съм правила и с прясна и със суха и не намирам разлика, при двете не ми мирише на мая.

# 695
  • Мнения: 87
Според моя опит, ако се сложи правилното количество суха мая, няма никакъв дъх, нищо. Проблем става ако се сложи повече мая. Това с френската мая, на Йоткер я избягвам. Има една по-хубава дори от френската - тя и на гранулки изглежда по-различно, - но не съм я намирала отдавна.

# 696
  • Мнения: 851
В самото начало ми се е случвало с жива мая да ми мирише печивото. После, с практиката, не. Едно нещо не си ли свикнал да го вършиш, един вид да си изградиш правилен подход, хич не става, поне при мен. Като с първата палачинка- от същото тесто е като другите, ама обикновено е по- кофти.

# 697
  • София
  • Мнения: 3 034
 Повече от две години правя хляб изключително със сухата френска мая. От време на време ползвам и жива на Виво, даже преди малко си взех от Лидъл за разнообразие.  Усещам дъх на мая само, когато правя хляб на бързата програма. По тази причина предпочитам и да не я ползвам Hug!

# 698
  • Перник
  • Мнения: 5 055
При мен се е усещал дъх на мая, ако сложа по-голямо количество прясна. Със сухата, дори и да прекаля, хлябът не мирише на мая.

# 699
  • Мнения: 1 978
Здравейте,
бихте ли ми казали от къде мога да си купя от френската мая?
Обикновено я купувам от Фантастико, но от известно време не я зареждат.


От Била

Много благодаря 

# 700
  • Мнения: 7 779
абе и на мен не ми мирише сухата мая в хляба.
от друга страна като се замисля ...  ами нормално е като използваш мая да мирише на мая. би ми направило впечатление ако мирише на друго  Laughing

# 701
  • София
  • Мнения: 12 006
абе и на мен не ми мирише сухата мая в хляба.
от друга страна като се замисля ...  ами нормално е като използваш мая да мирише на мая. би ми направило впечатление ако мирише на друго  Laughing

Ами не, не е нормално да мирише на мая  Stop, ако мирише на мая значи има проблем - дали е превтасало тесто, стара мая развалена, предозирана и т.н. няма значение, нещо не е наред с тестото.

# 702
  • Мнения: 7 779
аз очаквам да мирише на мая.  ако мирише на парфюм значи има проблем.  Laughing

пп. сега отидох да подуша отвореното пакетче френска мая. ами не мирише бре  Laughing

# 703
  • София
  • Мнения: 8 495
Ами другия вариант е маята да е в по-голямо количество от необходимото.

# 704
  • София
  • Мнения: 10 619
Някой с пекарна Силверкрест, може ли да ми каже имат ли подгряване при първо втасване и при темперирането в първите 15мин - при мен липсва? Че сервиза ми писа за изпращане... а не разбрах кой поема тези разходи, ако си е по дифолт така, само бъркалките ще им дам да сменят или условието е цялата машина?!

Общи условия

Активация на акаунт