Любители на Котки Тема 93

• 44 972
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • На края на вселената!
В тих ужас съм. Има съмнение за фелиноза при малката ми дъщеря. Получава се при одраскване от котка. Надути лимфни възли в ингвиналната гънка, болка и изтръпване на крака. Понеделник трябва да се ходи на изследвания, аз имам много работа и не знам дали ще успея да я закарам, не знам кой, искам аз, но ме мога да се клонирам. Лошото е, че съм обещала да е свършена работата на клиенти.
Дължа данък, но не остава време да сваля снимките от телефона, обещавам да платя с лихвите.
Вашите пухчета са прекрасни, искам да ги мачкотя

# 46
  • София и Морето от време на време
Зайченце, ако е това, смятам, че ще мога да помогна. Пиши на лично къде живеете - в кой град.

# 47
  • София
Викам си, що пък да не взема да платя малко данък и аз.

Скрит текст:

А ето тази лапка целувам най-много. Другите не могат да се мерят с нея ИЗВЪОБЩЕ.

Скрит текст:

Както казва Тери Пратчет, по-лесно е да заковеш желе на стената, отколкото да накараш котка да те послуша. В моя случай, да снимаш котка. Мърда щото.

# 48
Прекрасни котаци и котачки сте показали, нацелувайте ги от мен.

Зайченце, дано са само съмнение и нещо безобидно.

Утре е кастрацията на Мърти. Направо съм в паника.

# 49
Само се записвам  и се връщам да чета ....
Благодаря за новата тема    bouquet

# 50
  • София
На Дейзи-Крейзи/Гълъбинка ѝ дойде време за тази работа, а околните ветеринари твърдят, че в Германия е прието да се махат само яйчниците, а не и матката. Аз не разбирам много от тези неща, но няма ли опасност да се остави един нефункциониращ орган? Твърдят, че като няма хормони и за матката няма опасност, но защо тогава у нас я махат?  newsm78

За да не кажа, че това са пълни глупости, ще нарека твърденията на немските ветеринари, поредното модно залитане. Wink Преди време при някои дами се обмисляше да се остави част от яйчника с цел превенция от остеопороза. Естествено при съответната възраст и диагноза. Така или иначе това си остана само теория.
Дори да няма някои хормони секретирани от яйчниците, съвсем не означава, че на самата матка не може да се появи туморен или възпалителен процес и в крайна сметка да се наложи още една интервенция. Това е като да махнеш един зъб (ако имат два) на змия и да си я сложиш в гащите, защото вероятността да те ухапе е по-малка.
Аз самата не подкрепям на 100% кастрацията, но като се прави нещо е по-добре да се прави "като хората". Гаданията за това какво може да стане са едно, реалността е съвсем друго. Но, ако околовръст немските ветеринари предлагат това, какво може да се направи? ТАНЧЕ, Късмет

detelistna.4etirilinka, мноооооооого красиво твоето дете. Heart Eyes Hug

Каси , спокойно. Всичко ще е ОК. Не трябва да яде 12 часа преди операцията и минимум два часа да не пие вода. Няма страшно. Мъж е ще издържи. Heart Eyes

# 51
  • София
Май нямаме много избор. Ще трябва да се примирим с немските разбирания за кастрация. Поне засега няма вероятност да идва до България.  Sad Междувременно на госпожицата ѝ се шие медицинско боди. Ето я и първата проба:

Laughing

detelistna.4etirilinka, Serenity__bg, прекрасни са!  Heart Eyes

# 52
Таня, голям модел си имате. То едни пози, едни чупки...  Grinning

# 53
Таня! Колко пъти да пиша аз и ДЕТЕЛИНКАТА??? Sick Mr. Green Sick
Взимаш ръкав от блуза. Зашиваш предни и задни презрамки (с ластик). Това е.

# 54
  • София
Знам го това с ръкава, но "майка" ѝ е решила да се постарае повече.  Laughing Щом ѝ се занимава, нека ѝ шие. Може пък да започне да измисля котешка мода.  Laughing Току-виж сменила професията си.  Mr. Green

# 55
  • София
Знам го това с ръкава, но "майка" ѝ е решила да се постарае повече.  Laughing Щом ѝ се занимава, нека ѝ шие. Може пък да започне да измисля котешка мода.  Laughing Току-виж сменила професията си.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 19:02 от MayyaI

# 56
Знам го това с ръкава, но "майка" ѝ е решила да се постарае повече.  Laughing Щом ѝ се занимава, нека ѝ шие. Може пък да започне да измисля котешка мода.  Laughing Току-виж сменила професията си.  Mr. Green

Че и розавко, за момиченце Joy

# 57
  • София
 Peace

Последна редакция: нд, 29 мар 2015, 19:03 от MayyaI

# 58
  • В страната на мечтите
Аз да не се изложа много, ама що е то медицинско боди и за какво служи?

Дребка не е кастрирана още, в бг вета каза, Че е много малка за такава процедура, преди да тръгнем, а тук е доста скъпо и за момента сме го отложили. Не съм се интересувала  как процедират, дали оставят матката, но колежка има две женски котки и мога да я попитам, предолагам, Че Ще е по-запозната...

# 59
  • София
Медицинското боди скрива шевовете от операцията и котето не ги дърпа. Има вариант и за пластмасова яка около шията, но тя се понася по-трудно. В случая не знам колко ще е необходимо, но нека се намира. Разрезът щял да е 1-1,5 см.

life_is_love, ако искаш попитай, но май е такава немската практика - махат само яйчниците. От няколко дни само с това се занимаваме. Накрая наш роднина ветеринар, който живее също в Германия каза, че от 23 години оперира само по този начин. Нямало усложнения. Каквото е такова! Дано има късмет животинката!

Утре ще стискаме палци на Мърти, а във вторник на Дейзи.  fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт