Любители на Котки Тема 93

• 45 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
...знам че калцият се усвоява, ако се приема и магнезий с него. Дали калцият от черупките наистина ще се усвои?
Доколкото съм чел, условието е наличие на мазнини. Тарикатите от млекопреработването ме сащисаха навремето, когато започнаха да рекламират на българските дами нечувано кисело мляко с екстра калций, но с 0.1% мазнини

Абсорбиране на калция

Няколко фактора могат да повлияят усвояването на калций от организма. Витамините А, D и С подпомагат нормалното преминаване на калция през клетъчните мембрани. Умереното количество протеини също помага на абсорбирането му, но прекалено многото протеини го възпрепятстват.

Същото се отнася и за мазнините в диетата – някои мазнини помагат, но в прекомерни количества затрудняват процеса.
Физическите упражнения подобряват усвояването, а липсата на упражнения го намалява.

Ако взимате хранителни добавки с калций, е най-добре да ги пиете когато си лягате или между храненията за по-добро усвояване.

# 376
Като заговорихте за калции, да споменем и съотношението калции : фосфор. Тъй като калцият спомага усвояването на фосфор и се "губи", то трябва да е спазено правилно съотношение според възрастта на животното, за да може необходимото количество все пак да остава. А месните диети са богати на фосфор.

# 377
хей, хей Simple Smile Hug
много обичам, когато изпускам споровете за хранене и кастриране  Laughing ама пусто му- тиква съм и се връщам да ги прочета Crazy ooooh! Simple Smile
 Касита , Hunny_bunny , видях, че може би съм разбрана погрешно относно котенцата на Rima . Те са преееекрасни и естествено, че ще ги похвали. Нали затова сме тук- защото сме си коткопристрастени Grinning Аз имах в предвид, че не ме впечатляват такива неща- като чистокръвна котка с родословие и развъдник, а не че не харесвам породисти котки Simple Smile  Hug

Относно храненето- да споделя, че Молинозавърът е всеядно прасенце  Laughing Храним я само с гранулирана храна, но понякога имам мераци и й готвя специални манджолъци Simple Smile Сурово месо/риба не поглежда, даже се отдръпва сякаш е помирисала лимон Thinking Обаче варено, на пара, печено- плющат й ушитеее! Grinning
Иначе онзи ден забелязах, че и хумус обича ooooh! породата й е декоративно прасенце, това е!

Кари обаче е абсолютен фен на сурово месо, може би защото това е ядяла като бебе-дърварче... като надуши месо и пощурява Simple Smile ( отчет за нея- пие хапчетата, мама е цялата надрана  ooooh! Grinning )

Ето го Молинчето на любимото й рафтче на секцията- в ролята на трофей Grinning :
Скрит текст:

# 378
От мен си разбрана правилно.
Simple Smile

# 379
  • София
ros4enka, всъщност изобщо не е необходимо чистокръвна котка да е взета от развъдник. Моят предишен котаракго намерихме на улицата като съвсем миниатюрно котенце, събираше се в едната шепа. Порасна огромен котарак, 8 кг, но изобщо не беше дебел, просто много едър, и с всички белези на сибирска котка - и окраската, и козината - дълга и извънредно гъста, и снопчетата козина между пръстенцата, та дори и характера на сибирска котка. Имаше си даже и малко снопче косми на върха на ушенцата. Намерихме го с едно избито оченце, някой го е ритнал и оченцето му висеше. Излекувахме го, а после останалото му едно оченце беше толкова красиво, че заместваше две! Сегашната ми Лолита Прекрасна е родена от една съвсем обикновена котчица, а е дългокосместа като персийка. Иначе, по принцип, съм против развъдниците за животни, защото те биват експлоатирани безчовечно в името на печалбата, в ужасни условия, занемарени. А освен това всяко взето чистопородно животно означава едно ''уличниче'' повече неосиновено. Това не означава, че съм против самите животинчета. Моето лично мнение е, че развъдниците обслужват човешката суета.

# 380
охх на село ако знаете какви рунтави улични екземпляри са се появили.. Едното го докарва на норвежка горска, а другото на рижав персиец.. Това са нови съкварталци, улични са, никой не се грижи за тях . Вероятно са изхвърлени от видни граждани поради ..нещо си  #Cussing out
Животните са много плашливи, едното дори не успях да го снимам. Млади животни са на 1-3 год

# 381
Здравейте!
От една седмица си имаме бебе британче, което след седмица ще стане на 2 месеца. Кога трябва да го заведа на ветеринар за ваксина и обезпаразитяване? Хората, от които го взехме казаха като стане на 3 месеца, но не е ли малко късно тогава?

# 382
ros4enka, всъщност изобщо не е необходимо чистокръвна котка да е взета от развъдник. Моят предишен котаракго намерихме на улицата като съвсем миниатюрно котенце, събираше се в едната шепа. Порасна огромен котарак, 8 кг, но изобщо не беше дебел, просто много едър, и с всички белези на сибирска котка - и окраската, и козината - дълга и извънредно гъста, и снопчетата козина между пръстенцата, та дори и характера на сибирска котка. Имаше си даже и малко снопче косми на върха на ушенцата. Намерихме го с едно избито оченце, някой го е ритнал и оченцето му висеше. Излекувахме го, а после останалото му едно оченце беше толкова красиво, че заместваше две! Сегашната ми Лолита Прекрасна е родена от една съвсем обикновена котчица, а е дългокосместа като персийка. Иначе, по принцип, съм против развъдниците за животни, защото те биват експлоатирани безчовечно в името на печалбата, в ужасни условия, занемарени. А освен това всяко взето чистопородно животно означава едно ''уличниче'' повече неосиновено. Това не означава, че съм против самите животинчета. Моето лично мнение е, че развъдниците обслужват човешката суета.

Щом мислиш, че развъдниците са занемарени, значи не си търсила добри развъдници.
А ако тръгваш да си вземаш животно по този начин, вярвай ми, търсиш най-доброто.
Мястото, от където взех Оливър, е на първо място за британска късокосместа. Виждала съм къде живеят котките и как са гледани. Първо имат постоянна медицинска грижа и се изследват за всякакви болести. Второ имат най-голямата катерушка в света може би.  Mr. Green От горе до долу имат колони, на които се катерят и беснеят. Трето са хранени добре. И четвърто хората, които са собственици, обичат котките, така че нямам съмнения как са гледани. Оливър беше много спокоен като го взехме на 3 месеца. Човекът го извади на центъра на София в суматохата и котето не трепна. Стоеше на гърдите му и се кефеше на галенето.  Mr. Green
Знам, че има много против да си вземеш коте по този начин, но когато искаш определена котка, защото покрива всичко, за което си мечтал да имаш като животно, няма как да го подмина. Плюс това нашите са осиновили от улицата 3 котета. Мисля, че сме покрили нормата и можем да си вземем и едно породисто.  Grinning А дори да видите котка с белези на порода, не значи, че е чиста. За чиста се води котка, която има роднини само от тази порода поколения назад. И това НЕ Е СУЕТА. Породистите котки се разболяват по-лесно и имат повече болести. Всяко смесване на породата е предпоставка за друга болест или генетична аномалия.
Аз съм направила своя избор и се надявам никой да не ме съди, защото суета или не, обичам този маник повече от себе си.  Peace

# 383
Здравейте!
От една седмица си имаме бебе британче, което след седмица ще стане на 2 месеца. Кога трябва да го заведа на ветеринар за ваксина и обезпаразитяване? Хората, от които го взехме казаха като стане на 3 месеца, но не е ли малко късно тогава?

Първата ваксина се слага на 1 месец. Другата на 3 месеца.
Поне ние така процедирахме до колкото помня.  Peace
Хапче даваме на всеки 2 месеца.

# 384
Силва,

обезпаразитете вътрешно и външно веднага, ако не е било обезпаразитявано досега.

Първата ваксина препоръчват след 2-рия месец, но нашата ветеринарка каза, че за по-добър имунен отговор е добре на 2.5 месеца. Втората ваксина, която включва и бяс е месец по-късно.

Също така, хубаво е 28 дни след първото вътрешно обезпаразитявне да обезпаразитите пак, защото цикълът на развитие на гадинките е толкова и да могат да се унищожат евентуално изклюпени вече яйца, които не са били унищожени предишния път. След това на три месеца.

# 385
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Момичето си е взело британче. Предполага се, че е чисто и няма паразити. Все пак едва ли го е взела от улицата. Защо да тъпче душичката с хапове? На същото мнение съм и за ваксините. Не мисля, че едно изцяло апартаментно животно, нямащо досег с външния свят, трябва да се буха с ваксини. По-добре да прецени плюсовете и минусите преди да предприеме каквото и да е.
Все пак не беше толкова отдавна когато заради подобна, уж превенция, в темата загубиха Ити, след като го бяха спасили буквално от раждането му.

# 386
Не мисля, че едно изцяло апартаментно животно, нямащо досег с външния свят, трябва да се буха с ваксини.
+1
Hunny_bunny, не е ли прекалено често обезпаразитяване на 2 месеца?

# 387
Предполага се, но пък ако има? Това, че е британче, не го предпазва от паразити. Домашната котка, даже и да не излиза, има досег с външния свят чрез нас хората - нашите дрехи, обувки, коси, покупки. Ако съжителства с животни, други котки или кучета, които излизат.

Да, вероятността да се зарази (с болест или паразит) е по-малка ако е само домашна, но за съжаление не е изключена.

Жената искаше съвети, тук ще чуе от-до. И да си прецени.

# 388
Не мисля, че едно изцяло апартаментно животно, нямащо досег с външния свят, трябва да се буха с ваксини.
+1
Hunny_bunny, не е ли прекалено често обезпаразитяване на 2 месеца?

Когато го взехме му предстоеше втора ваксина и второ хапче. Заведох го и така ми казаха от
ветеринарната. На 2 месеца хапче за вътрешни паразити. Не знам дали е често, но може би
това е някаква превенция като са по-малки.  newsm78 По принцип трябва да му дам сега, но
мисля да изчакам до края на месеца и тогава да му дам.

# 389
На мен ветеринарят ми беше казал да давам на 2 месеца също, за да се предпазим ние, хората, които живеем с котето, от евентуални паразити и т.н. Но аз давам 1-2 пъти в годината хапче, мисля че по-често би оказало влияние я на бъбречета, я на друго... Дано да греша де, а и не съм специалист все пак Wink

Общи условия

Активация на акаунт