Любители на Котки Тема 93

• 45 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
Yani_cat, 2-3 дни ми се струват малко за махане на конци, дано се включат мами на мъжки котета да кажат дали е нормално за толкова малко време да зарастне операцията  newsm78

# 361
...Изниква другият въпрос - всеки ден ли е хубаво да се дава стрита черупка, въобще на месец колко? В нета няма инфо, само пишеше, че за бременни котки е хубаво да се дават стрити черупки - както за костите, така и за повече кърма.
Ако редувате с гранули - хич, забрави!

Ако давате обезкостено месо, тук и сега ще пресметнем, защото виждам че нагоре съм объркал калкулацията (май с кучешките потребности). Средна котка се нуждае от около 410 мг калций дневно, който почти изцяло трябва да бъде добавян към обезкостените меса.

Една черупка е около 8 гр, около 97% калциев карбонат. Калцият в това съединение е 40%, т.е. една черупка съсържа средно 3100 мг калций. Следователно, една черупка ще бъде достатъчна за обогатяването на храната за една седмица. Отговорът е: една черупка седмично.

# 362
Много благодаря!

# 363
Кастрираните котки не се нуждаят от специална храна. Важно е тя да е качествена и балансирана (било то гранулирана, консервирана, домашна или някаква комбинация), както и количеството да е съобразено за покриване на нужните елементи и енергийни нужди. Но това е вярно за всяка една котка във всяка една фаза от живота й. Просто при кастрирани трябва да се внимава още повече да не се надвишават енергийните нужди (а въглехидратните храни като повечето гранули , дори и уж тези специално за кастрирани, често предразполагат към това), защото по-лесно ще натрупат излишъка от енергия в ненужни килограми. Контрол на количество и качество. Wink

# 364
Здравейте, моля Ви препоръчайте ми закрита котешка тоалетна, която малко от малко да намали миризмата. ММ купи коте, но в момента тоалетната му е в коридора и като свърши голямата работа е мн неприятно. Гледах има с карбонов филтър и активен въглен, кое е по-доброто и въобще има ли смисъл от тези филтри? Благодаря Ви.

# 365
Много благодаря за съветите ! Не съм си помислила да я оставям, просто ще опитаме всичко, дано да успеем да се справим с агресията. Това, че съм бремненна не ми пречи, наз съм наясно с токсоплазмозата, към която най-вероятно имам имунитет. Аз така или иначе не й чистя тоалетната, или ако го правя, то поне е много стерилно и внимателно. Просто по време на бременността ми се щеше да сведа стреса до минимум, но явно не ми е писано... Заведохме я в Син кръст, ще я оперират утре, един лекар, който преди години й направи мастектомия. Правихме рентген, биохимия и т.н., всичко е наред, но все пак ми казаха, че е възрастна и трябваше да подпиша един формуляр, че съм запозната с рисковете. ДАно Бог бъде с нея, много се притеснявам, но тя е един малък герой и ще се справи. Стискайте ни палци момичета, и още веднъж благодаря за мненията.

# 366
Вили, въпросът е какво слагате в закритата тоалетна, а не самата тоалетна. Купете силика-гел, той най-добре поема миризмата. Лично аз не ползвам филтри, не мисля че би имало ефект.
За животните, знам че калцият се усвоява, ако се приема и магнезий с него. Дали калцият от черупките наистина ще се усвои?

# 367
Вили, въпросът е какво слагате в закритата тоалетна, а не самата тоалетна. Купете силика-гел, той най-добре поема миризмата. Лично аз не ползвам филтри, не мисля че би имало ефект.
За животните, знам че калцият се усвоява, ако се приема и магнезий с него. Дали калцият от черупките наистина ще се усвои?

Ам... сигурна ли си? Знам за витамин Д. А магнезий се усвоява добре с групата на Б-тата.  newsm78

# 368
  • Варна
Приготвихте ли черупките и водораслите?   Mr. Green  tooth
За животните, извинявай, но не мога да се въздържа.  Hug Такъв ми е периода, смешен. Да не се обидиш, ей.

# 369
За животните, поне сме на единното мнение, че евтини гранули и храни не трябва да се дават.

Мисля и че има разлика от породисти кучета и кучета като цяло, как се хранят, и "естествено подбрано" животно, котка. Също, който има котка плод на селекция, предполагам пак трябва да е по-внимателен, но само на догадки.

Яйчени черупки и майка ми, ми втикаше като бях в пубертета, накиснати в лимонов сок.

# 370
# 371
...знам че калцият се усвоява, ако се приема и магнезий с него. Дали калцият от черупките наистина ще се усвои?
Доколкото съм чел, условието е наличие на мазнини. Тарикатите от млекопреработването ме сащисаха навремето, когато започнаха да рекламират на българските дами нечувано кисело мляко с екстра калций, но с 0.1% мазнини

# 372
  • Варна
.изтрих, че не е за тази тема.

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 10:26 от Стейси Грей

# 373
  • София

_Jack_,
те са се разменили. Hug Кучето станало котка, а котката отгоре. bowuu

E, трябва малко разнообразие да има, нали знаеш Wink

Еее, то пък оставаше да не знам. Wink Sunglasses

Тъй като не ми се развива трактат на тема хранене, ще кажа само, че най ме е "страх" от съветници по хранене, на които очевидно им липсват нЕкои елементарни познания. Peace

# 374
Здравейте, моля Ви препоръчайте ми закрита котешка тоалетна, която малко от малко да намали миризмата. ММ купи коте, но в момента тоалетната му е в коридора и като свърши голямата работа е мн неприятно. Гледах има с карбонов филтър и активен въглен, кое е по-доброто и въобще има ли смисъл от тези филтри? Благодаря Ви.
Нашата не е закрита, а постелката е обикновена, но хубава, бентонитов тип. Пишито изобщо не мирише. Акото, веднага след като свърши работата мирише, нормално е. Но ако сме в къщи аз го изчиствам веднага, за какво да й седи в тоалетната, и съответно миризмата спира след като бъде изчистено. А ако свърши работа докато не сме в къщи, то тя си го зарива хубаво и явно миризмата все пак се тушира след врме, защото миризма няма.
Може би наистина трябва да смените постелката, а не филтъра.

Общи условия

Активация на акаунт