Любители на Котки Тема 93

• 45 041
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
На черния дроб, ако е хапче. Има и щадящи методи като комбинираните капки.

# 391
  • София
На черния дроб, ако е хапче. Има и щадящи методи като комбинираните капки.

И се молиш да не предизвикат алергична реакция.  Wink 

# 392
Ох, и сега кое е най-добре?  ooooh!

# 393
Нищо не е добре погледнато реално.

# 394
  • София
Ох, и сега кое е най-добре?  ooooh!

Даваш само при нужда. Знаеш ли за 17 години колко пъти са имали бълхи? - 2 пъти. Изчистих ги без проблем. А вътрешни паразити? - нито веднъж. По едно време имах съмнения за Мацо и с много мъка успях да дам хапчета, но нямаше нищо. И то съмнението идваше от това, че ядеше много, а мръвка не се лепеше. Когато ги взехме от улицата и наистина имаха, много ясно си личеше от "произведеното" в тоалетната и от мястото, където спяха. Все пак говоря за котета, които никога не напускат апартамента и не общуват с кучета.

# 395
За обезпаразит-не съм наясно и слушам вет...обезпаразитяваме вътрешно Кари на 2 или 3мес., понеже живее с кучета,които излизат и навън. Външно съм правила,когато беше бъхливо бебенце Simple Smile Моли тр да я обезпаразитявам вътрешно с Цестал на 3мес, според вет...но аз на 4 го правя-т.е 3 пъти годишно.
Някой правил ли е коткопроба? Ако да-къде и колко струва?

може би даването при нужда е най-добре, понеже едва ли има толкова дълго траещо хааапче за профилактика. Ннно- мен малко ме е страх и затова давам Simple Smile

# 396
По едно време имах съмнения за Мацо и с много мъка успях да дам хапчета, но нямаше нищо. И то съмнението идваше от това, че ядеше много, а мръвка не се лепеше.

И на мен от това ми идва притеснението. Не успях да дам хап. И Риш така - дълъг, а няма мръвка.

На снимката не изглежда така. Но инак си е слабушкаво котараче още. Тук пак в набези към масата.

Скрит текст:

# 397
Майка ми дава 2 пъти годишно май.
А за бълхи... лошо ми става. Миналата година имаше много бълхи в града и едвам си
избавихме котаците. Така ги беше нападнало... Слагахме ампули цяло лято и пръскахме в
целия апартамент. Страшна напаст са. Дано не ми идва на главата. Stop

# 398
Здравейте, да дам отчет за нашия сивичък хулиган Laughing Вчера го водих на ветеринар, казаха че изглежда добре, доха график за ваксинации и съвети за отглеждане на малко коте. А ние си ходим недоспали от няколко дни, защото сладурков се разиграва посред нощ и се бори с крака, коса, ръце каквото мърда  Laughing Ако го оставим долу през нощта плаче безутешно и ние ги го качваме с нас. Не знам добре ли е или не но не мога да го оставя да плаче. През деня си изглежда щастлив, хапва, спи, много ама много му се играе и с всеки ден става все по-скоклив и смешен.

# 399
  • Sofia
so what? Да ти е жив и здрав хулигана. Моят не ме остави да спя миналата нощ. Научи се да отваря крилата на гардероба и вади всичко отвътре, а аз после прибирам. И така няколко пъти. Та го изкарах от стаята и затворих вратата, но започна да драска по нея и пак да ме буди. ЗА тази нощ не знам как ще е.

# 400
  • София
Ох, и сега кое е най-добре?  ooooh!

Даваш само при нужда.  

Няколко пъти съм писала за вътрешното обезпаразитяване. Срам, не срам , пак ще напиша:
Независимо  дали се дава таблетка или комбинирани капки те действат на момента. Нямат депо ефект. Ако в момента има паразити се изчистват и се дава след 2 седмици отново за сигурност. Това е цикъла на развитие на нематодите/ през 2 седмици/.
Ветеринарите препоръчват да се дава през 3 месеца, защото са правени изследвания (Бог знае от кого и за кого Mr. Green), че най-малко през 3 месеца таблетните форми не увреждат черния дроб на котките. За течните форми нещата са малко по-различни. Те не се метаболизират от черния дроб и могат се поставят по-често. Под течни форми имам предвид капките, които се накапват върху козината на котето.  

# 401
  • София
Hunny_Bunny, не приемай нещата лично. Като говоря за суета, имам много ясна идея защо. Лично познавам една дама (а и още няколко други подобни) от новозабогателите, която изписваше от Русия от някакъв много специален развъдник много специални котки. Основно й служеха като украшение на къщата. Даже синът й ги подритваше по двора. Поръча си и едно кученце шар-пей, пак оттам, което после изкара да живее навън под един навес и не искаше да го пипа, понеже миришело много. Все пак му беше сложила някакво отопление в помещението. Караше домашната си помощница да му чисти гънките, но кутрето така си растеше самотно. Обаче все пак се фукаше с него. Когато ходехме на смени неделите да се грижим за бебетата на котката, майка на моята Лоли, тя попита: ама тия котета истински ли са (разбирай породисти) та се грижите за тях? Като й казах, че са си уличничета, тя ме изгледа в стил ''тая е рано изписана от 4-и км'' Ами ето това разбирам под суета. А що се отнася до развъдниците, има много примери за безогледна експлоатация на животинчетата. Това, разбира се, не изключва наличието на такива, в които собствениците се грижат прекрасно за питомците си.
Всъщност и аз бих си взела един МЪЖ-БРИТАНЕЦ заради тия знаменити БУУУУЗИИИИИ да ги мачкам и целувам до умора, но няма да е защото робувам на породата. Ако ще да е най-мърлявия от улицата, пак бих си го взела. Та така. Разбрала си ме погрешно, но все пак се извинявам, ако съм се изразила кофти.

# 402
Hunny_Bunny, не приемай нещата лично. Като говоря за суета, имам много ясна идея защо. Лично познавам една дама (а и още няколко други подобни) от новозабогателите, която изписваше от Русия от някакъв много специален развъдник много специални котки. Основно й служеха като украшение на къщата. Даже синът й ги подритваше по двора. Поръча си и едно кученце шар-пей, пак оттам, което после изкара да живее навън под един навес и не искаше да го пипа, понеже миришело много. Все пак му беше сложила някакво отопление в помещението. Караше домашната си помощница да му чисти гънките, но кутрето така си растеше самотно. Обаче все пак се фукаше с него. Когато ходехме на смени неделите да се грижим за бебетата на котката, майка на моята Лоли, тя попита: ама тия котета истински ли са (разбирай породисти) та се грижите за тях? Като й казах, че са си уличничета, тя ме изгледа в стил ''тая е рано изписана от 4-и км'' Ами ето това разбирам под суета. А що се отнася до развъдниците, има много примери за безогледна експлоатация на животинчетата. Това, разбира се, не изключва наличието на такива, в които собствениците се грижат прекрасно за питомците си.
Всъщност и аз бих си взела един МЪЖ-БРИТАНЕЦ заради тия знаменити БУУУУЗИИИИИ да ги мачкам и целувам до умора, но няма да е защото робувам на породата. Ако ще да е най-мърлявия от улицата, пак бих си го взела. Та така. Разбрала си ме погрешно, но все пак се извинявам, ако съм се изразила кофти.

Не съм се обидила изобщо. Просто исках да поясня защо някои хора си вземат. И не мисля, че трябва да се чувстват виновни. Лично аз винаги съм искала мъжкар, защото исках голяма котки. Леко мазничка  Mr. Green И винаги съм харесвала чисто сивите котки. До преди 1 година не знаех изобщо за британките като порода. Случайно видях какво представляват и паднах... точно, каквото исках. И ето, че го имам вече. Пухчото на пухчовците  Heart Eyes Не го заменям и след 100 години пак това бих избрала.
Като някоя мама съм покрай него. Много ми се говори на всички какъв е, какво прави и т.н.  Mr. Green Чак писвам вече.

# 403
  • София
Ааааа не писваш изобщо! Аз те разбирам прекрасно, щото и аз като теб се опитвам да не писвам Joy И мисля по същия начин за британците, и особено за мъжовете! Никой няма такива БУУУЗИИИ като тях! Огромно пространство само за мачкане, щипане, хапане и целуване!

# 404
На женските Беитанчета правят ли бузи? Около кой месец обикновено ги заформят?

Общи условия

Активация на акаунт