Идеи за зеленчукова градина на балкона

• 101 677
  • 758
  •   1
Отговори
# 180
бамбарадамбара а на откритата част на терасата или на закрито да ги оставя.Това което ме притеснява е зимата като ги навали снега да не се спука саксията.

# 181
  • София
моите саксии са пластмасови, седят си на открита тераса, здрави са си.

# 182
моите саксии са пластмасови, седят си на открита тераса, здрави са си.
Благодаря!

# 183
Могат ли да ми презимуват мини доматчетата вкъщи? Кога трябва да ги прибера? Моите в момента цъфтят като луди(малко късно ги сложих) и връзват. Колко да изчакам да паднат температурите и ако могат да презимуват - как да ги зазимя в саксия?

# 184
Здравейтееее Simple Smile Къде сте ?
Я кажете...искам да си боцна някакви билчици у дома, посъветвайте ме какви. Онзи ден посях люти чушлета от семенца на миналогодишните, които бяха полудели. Имах добра реколта Simple Smile

# 185
Можеш да си засадиш риган, мащерка, розмарин, босилек, магданоз, копър, маточина, мента. За всички тях продават семена в агроаптеките.
Босилека има много разновидности, с аромат на лимон, на канела, едър, дребен, мини, висок… Само мерак да имаш!

# 186
Босилека обича топло и е рано за него. Добре му е при температура над 10 градуса. Даже миналата година четох, че и много трудно покарва, та затова си купих готов разсад, но самото растение обича да му е топло. Затова още малко търпение и започваме да разместваме саксиите Simple Smile

бамбарадамбара, аз си смених всички пластмасови саксии с изключение на сандъчетата с керамични, много по-добре се развиват цветята в тях, корените дишат, много съм доволна от тях, съвсем обикновени са и НЕ са лакирани. Първата година взех 2-3 по препоръка на приятелка, която се занимава повече с цветя, миналата година смених и останалите.
http://garden-bg.eu/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%BD%D0%BE/% … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: вт, 02 фев 2016, 11:00 от blackcat6

# 187
Не връзват,защото имат нужда от опрашване,взимаш едно памуче,и го докосваш до всеки цвят, за да се опрашат и да дадат плод. Hug

Значи с памучето внимателно , цвят по цвят  . Ама като си отвори хубаво цвета , нали . Извинете за тъпия въпрос , ама това ми е за първи път .
Клечките за уши са идеалин за изкуствено опрашване.
Ако прашеца, при докосване  с памука, се залепя за него лесно, и му личи зърнестата структура, е узрял за опрашване.

Аз днес подложих на изследване тези миниатюрни черни гранулки,които намерих сред изсъхналите листенца.Гледах ги с лупа,на много хубава светлина....толкова са еднакви!И чистачката,която е и цветарка,и земеделка още като ги видя,каза,че това е семе,семе на босилека.Взе и стри между ноктите си едно семенце-МИРИШЕ НА БОСИЛЕК!Беше категорична!!За контрола и други хора мирисаха-СЪВПАДЕНИЕ!Затова съм обнадеждена.Аз цвят не съм виждала,а си произведох семе Joy Joy Joy

Това са изпражненията на гъсеницата. След като се е хранила с листа от босилек, е нормално да миришат така.

Последна редакция: чт, 04 фев 2016, 16:21 от Вискяр

# 188
  • София
Здравейте, записвам се да ви следя. До сега съм си садила само магданоз и червен лук за пера, но както всяка пролет, и сега ме сърбят пръстите за нещо повече. Мисля си за чери доматки и ягоди ама съм толкова босааа...

# 189
Безкрайно съм възмутена от балучката тази зима! През ноември засадих в три сандъчета, да има през зимата пресни перца лук. Оставих сандъчетата на остъкления балкон където температурата не пада под 16 градуса. Месец и половина по-късно нямаше дори признаци на поникване. Изхвърлих я, купих нова и я посадих. Този път след около месец само половината поникнаха и направиха перца. Нямам друго обяснение, освен че са я облъчвали да не покълва, за да стои по-дълго в склада/магазина.

# 190
Възможно е да е обработвана с препарати против покълване.
Хубав зелен лук зимата се прави от големи глави кромид луд. Балучката не е особено подходяща - тя има малък резерв от хранителни вещества, за разлика от големите глави.

# 191
Възможно е да е обработвана с препарати против покълване.
Хубав зелен лук зимата се прави от големи глави кромид луд. Балучката не е особено подходяща - тя има малък резерв от хранителни вещества, за разлика от големите глави.
Предполагам, че такава обработка е причината. Досега всяка година засаждам балучка в сандъчета и резултатът е бил отличен. Тази година ударих на камък. Абсолютна идиотщина- продукт, предназначен за  засаждане да се обработва против покълване! ooooh!

# 192
Здравейте Simple Smile Тази година ми е първи опит с терасното зеленчукопроизводство. За момента имам 10 корена домати в 5 кофи и няколко корена краставици, които обаче още не съм засадила. Чуденката ми беше дали ще има проблем ако ги бодна в тенекии от сирене без да има пробити дупки отдолу? Пластмасовите кофи лесно се пробиват, но с тенекиите ще видя малко зор. Вие в какво си садите зеленчуците? newsm78

# 193
Аз имам домато,краставици и пипер,всички засадени в големи саксии.

# 194
  • София
Аз имам домати, краставици, пипер и тиквички. Всички са засадени в кофи от сирене. Краставичките вече ги опитахме, останалите насаждения цъфтят все още Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт