Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 619
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
  • Ямбол
Здравейте момичета. Събота и неделя не можах да се вредя на компа а и имах гости с приспиване:) До тук добре но мъничето сдаде багажа. Разболяхме се още в събота....висока температура само беше, но като отидохме на лекар се оказа че гърлото му е ужасно червено с увеличени сливици...мдааа иии този път не ни се размина антибиотика....днес слава богу не е вдигал темп още, но пък няма апетит и не иска да яде. Аз съм на работа обаче, гледа го татко му....ужаса е пълен, дано за празника да се оправи. По лошото е че не знам какво да правя вече с тази ясла?!?!? Само една седмица бяхме там и се разболя. А на всичкото отгоре и времето е гадно, мрачно и дъждовно и студено.....и моето настроение също Sad

# 196
  • Пловдив
danity_79, много неприятно е това с болестите от яслите. Но от личен опит мога да кажа, че докато не изгради имунитет, ще се разболява. Моята така боледуваше в яслите, като тръгна на градинка нещата станаха по-различни. Просто детето порасна.

Аз още си кашлям, само видът на кашлицата се мени. Днес извънредно съм на тръстиката, надявам се към обяд да си тръгна, за да си се прибера и да си полегна.

Трябва да направя график на дейностите за следващите дни - смяна на гуми, пазаруване, боядисване на яйца. Уф, само да спра да кашлям. Преди 4-5 години бях направила един бронхит през пролетта, кашлях си до август, когато ме напече слънцето. Като гледам и тази ще си кашлям до по-слънчеви дни.  Mr. Green

Болните да оздравяват, да пеква слънчицето и да поизлезем малко навън.  Hug

# 197
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpt1/v/t1.0-9/ … d2e0cf157779e2894 ако и сега не се получи се отказвам ще го пусна в групата в фейса.Пате честита радост,мн. е готино да си леля след това да си мама Grinning да са живи и здрави и само радост да носят.Това с яслите и болестите не сме го изпитали че сме малки,но на братовчедка ми нейната 3 дена на ясла и месец си стои болна в тях.Ужас направо.

# 198
Това с разболяването и изграждането на имунитет е пълна глупост. Сори за израза, но си е точно така. Не се изгражда никакъв имунитет при постоянно раболяване всяка седмица.
Напротив, организма отслабва, имунната система се срива и вече е податлив на най-обикновени настинки.
След грип и по-сериозно разболяване, е необходимо около 6месеца органима да се възстанови напълно.
При ежедневно подлагане на всякакви зараци, бацили и вируси в детските градини, е напълно нормално децата да се разболяват често. Просто няма време организма да се възстанови.

# 199
Радинка, страхотна лазарка!  Heart Eyes
Дунди, и аз изкарах бронхит преди месец - още си кашлям.  Confused

# 200
  • Ямбол
Съгласна съм със Sesylle. Вече 1г. и половина сме на ясла и няма оправия. Имунитета как да се подсили като постоянно се подтиска от болести и лекарства. Хем сега месец и половина беше вкъщи и беше напълно здрав и укрепнал уж....ама кво стана ...докато минем в детската градина явно ще е така и не се знае дали и там няма да продължим така.На всичкото отгоре и аз май почвам нещо гърдите ме болям и сякаш ми се кашля ама не кашлям още та се чудя с какво да пресека това нещо....дайте идеи..?
Обаче иде великден и аз като някои от вас мисля тази година да правя козунак вкъщи че преди месец си купих хлебопекрна и ще я ползвам за помощник...Дайте някоя хубава рецепта за машината за козунак Simple Smile

# 201
Радинка, малката лазарка е невероятна сладуранка!  Heart Eyes Каква е миличка-с носията и с бибката, направо да я схруска човек! Да ти е жива и здрава!
И аз съм съгласна за имунитета. Особено в яслена възраст, когато дечицата са още малки и неукрепнали, едно да кихне и всички вече са болни. В този ред на мисли съм много доволна, че имаше начин моето момченце да не ходи на ясла. Тръгна направо на  градина на 3 г и 7 месеца /роден е в началото на годината/. Не че не се е разболявал, напротив. Но все пак беше доста по-здрав от повечето деца, които са ходили на ясли. Но дали детето ходи на ясли или не-това е въпрос на личен избор на родителите и не на последно място-на възможност.
danity_79, green eyes, оздравявайте бързо!  Hug Дунди, дано да успееш да се прибереш навреме, че тази влага навън никак няма да ти се отрази добре. Бързо оздравяване и на мъничето на danity_79! То и мен се опитва нещо да ме тръшне, но засега се правя, че не го забелязвам. Стоях на отворени прозорци доста време миналия уикенд и някакъв бацил ме налази. Още нищо не вземам, но може и да се наложи.
За козунаците-никога досега не съм месила, а нямам и време. И на мен ми харесват домашно правените, но явно ще минем и без тях. И яйца няма да боядисвам-чакам мама да прати  Embarassed Свекито вече се отчете-вчера беше католическият Великден, та открихме сезона на боядисаните яйца.  Laughing

# 202
Благодаря на всички, които питат за моя бебок. Отново видимо сме добре. Т днес още не съм мерила. През уикенд-а си поддържаше 37 - 37.1. На стендбай сме до четвъртък. Дано я свали, че много се притеснявам да ходим в лаборатория.
Момичета, пазете се, че няма отърване от тези вируси.
danity_79 и аз се озъртам за някоя лесна рецепта, но нали съм пълен новак и нищо не ми се струва толкова лесно, че да го захвана. Преди 2-3 страници споделих като скрит текст една рецепта. Не съм я пробвала, но тук ми я препоръчаха. Сега съм хвърлила око на друга рецепта за хлебопекарна
Скрит текст:
Чешки печени бухти

200мл хладко прясно мляко
80гр захар
80гр масло или олио
3 жълтъка или 2 яйца
щипка сол
500гр брашно
7г суха мая или 20г прясна
плодове за пълнене - боровинки, череши, вишни, кайсии, сливи или разни мармалади, мак или разбита извара със захар и стафиди...
омесваме, оставяме да втаса, с ръце размачкваме на кора(около 1 см. дебела), режем на правоъгълници и пълним с плодовете или друга плънка. Завиваме добре и редим в намазнена тавичка една до друга. Намазваме леко с мазнина отгоре и оставяме да втасат. После печем на  220°C около 20 минути, до зачервяване.

Рецептата е подходяща и за машинa за хляб!

Ще споделя резултата, когато я направя!

# 203
Голямата дъщеря (7г и половина) не е ходила нито на ясла, нито на градина.
Разболявала ми се е 2-3пъти годишно, като евентуално един път е пила антибиотик за година.
Малкия 2г за сега също нямам намерение да пускам на ясла.

# 204
  • Ямбол
Аз нямам избор, и аз и мъжа ми работим а няма кой да помага. Ако пък аз не работя а само мъжа ми до никъде няма да я докараме.

# 205
След като малкия проходи и проговори, също мисля да го пращам на ясла. Просто нямаме финансовата възможност да се справим, ако аз взимам майчинство 340 лв. В най-лошия случай ще го гледа баба му докато навърши 2 години, въпреки че не ми се иска. Но всеки си знае бюджета и разходите. И на мен ми се иска да го гледам как расте до 3 години и да съм до него, но ако това значи, че няма да мога да му осигуря необходимите неща - не.
danity_79 търсенето ми се увенча с успех. Намерих рецепта, която след обед я захващам. Ако искаш пробвай и ти. Само че аз ще правя козуначени кифлички, а не козунак. Успех

# 206
Сесил, 3-та и 4-та група в градината не са ли задължителни? Нищо лично, разбира се, но аз така знам.
danity_79, напълно те разбирам. В момента и ние сме така. Бабите и дядовците са далеч. За ваканциите проблеми няма, но ей така инцидентно ако се наложи, и става трудно. Хубавото е, че имам готин шеф, който досега доста пъти ме е пускал от работа, когато се е наложило. И на ММ началника е готин, и с него няма проблеми-когато потрябва, го е пускал.

# 207
  • Пловдив
Не знам дали е глупост това с имунитета или не, аз споделих собствен опит. Без да бъда груба спрямо когото и да е било във форума.  Peace

# 208
За набора на дъщеря ми само предучилищната от 6г. беше задължителна.
Тези 3та и 4та група не ми говорят нищо, но предполагам става въпрос за деца на 5г., че трябва да са в предучилищна.
Само че това със задължителността е много лесно за пренебрегване. Първо няма как да те глобят (могат да ти спрат детските, ако получаваш такива) и после основното образование в БГ е задължително и не могат да ти откажат прием в училище за 1ви клас.

И аз и мъжа ми сме на ненормирано работно време, имаме и баба и дядо и се справяме за сега. В момента, в който не успяваме ще го мисля.
Сега голямата е на училище, а малкия си е в къщи с баба и дядо.

# 209
Мн благодаря на всички за пожеланията, нямаме търпение да станат малко по-големички, да ги изпишат и да ги на гушкаме, защото за сега само ги гледаме, мн са мънички Simple Smile  twin_neutral
Радинка прекрасна е твоята принцеса  baby_neutral На всички болни, пожелавам мн скорошно оздравяване, то в това отвратително време, няма как да няма вируси. Сутринта ставам за работа и гледам - сняг, ужас - чудя се яйца ли да боядисвам или елха да украсявам #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт