Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 615
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
  • Някъде в Европа...

rotfImbo от кога пък дневалните правят питки? АИР, я ако имаш желание напиши какво замеси ти? От скоро правя една погача, видях я в you tube - погачата на баба. Много е сполучлива. Моите рецепти за сега са в лист на чакащи, въпреки, че са хубави.

Идва и времето на козунаците. Вие млади домакини правите ли, или разчитате на мама и на магазина?

Хайде пак лека нощ Simple Smile

ФЛоо, къде тоз късмет да съм дневална  Simple Smile, давам КПП  Simple Smile. От януари месец правя памук-погачата по тази рецепта: http://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html
Държа да отбележа, че не съм голяма кулинарка и за пръв път месих при правенето на тази питка, никой не ми е показвал. Майка ми и бабите ми не месят. Питата се получава всеки път...Дори и колегите са впечатлени от вкуса й  Wink
относно козунаците - както казах, в моето семейство никой не меси. Козунаците си ги купуваме. Обаче пък баба ми в Южна Б-я прави едни курабийки традиционни, от машина излизат и са с една характерна форма, дълги и рошави, накъдрени  Grinning, ама как ги описах....Това са си бабините курабии от Великден. Simple Smile А най-хубавото е, че тази година ще се съберем целия род при баба и дядо там...

Хубава вечер, момичета!

Аз продължавам да си съставям програма за Истанбул  Wink

# 166
Ето ме и мен, ще отменя AIR за наряда днес и без това изпълнявам служебните си задължения в момента Simple Smile  напоследък нямам мн време за писане, дадох няколко дежурства през ден и продължавам в същия дух още няколко. В понеделник, ще си поделим дежурството, за да ни е по леко Simple Smile  Спете спокойно, аз от време на време, ще минавам да ви наглеждам  Hug

# 167
Добър вечер, мацки  Hug
Най-накрая и аз по късни доби успях да се докопам до лаптопа. Днес водихме малкия на гости на баба и дядо. Беше много щастлив  Heart Eyes Температурата сутринта беше 37.2, следобед и вечерта 37. Много се надявам да се оправим вече  Praynig Не ми се иска да го боцкат в понеделник  Cry
Аз козунаци никога не съм правила  Embarassed Не знам дали ще мога, за да разбера трябва да пробвам, но май няма да е тази година.
green eyes разглеждах много рецепти за хлебопекарна, но много сложно ми изглеждаше приготвянето и се отказах. Твоята лесна ли е?
Flo стига си се мотала из нет-а, а лягай. Утре сте много именици. Трябва да станете рано и да сервирате - кой кафе, кой чай. Пък и нещо сладичко да сложите. То, ако караме всеки ден на вода, ще вземем да се затрием  Joy Особено пък аз (с моите 150 кг  Joy )
Мацки, готино ми е с вас, но отивам да лягам   love001

# 168
  • на правилното място, в точното време
Минавам сами да ви завия.  Гледам пак разну вкусотии коментирате.  Ще има вече глоби.  Да черпите с наличното.  Уте, ако се видя по с време ще се включа повече.  Фло, базара мина много добре, купона после също.  Спокойно мога да лягам, завити сте.  До утре цветя прелстни  bouquet

# 169
  • Пловдив
минавам на обход Simple Smile Гледам всичко е наред - спискате си завити Simple Smile

Честит имен ден на всички празнуващи и близките им!

Козунак се пробвах, преди месец някъде да правя - домочадието каза, че е много вкусен, но аз такива неща не ам, та не мога да съпоставя hahaha
За Великден, живот и здраве, пак ще направя, но ще са за 3 къщи, та ще се позавъртя из кухнята - няма начин hahaha

Отивам сега и аз да спя, че дълъг ден ме чеса Simple Smile

# 170
Добро утро момичета!
Май първа съм станала в неделната празнична сутрин.
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на всички именници. Бъдете красиви, здрави и работливи Simple Smile Весел празник!
За козунака, мога де се похваля вече 3-4 пъти правя, става доста вкусен. На Великден само помагам, оставям на баба ми Simple Smile

# 171

Добро утро и честит празник на всички прекрасни дами с имена на цветя да са ни мн здрави, щтастливи и обичани.

# 172
  • Разпиляна във въображението
Добро утро! Чувствам се поздравена, поздравявам и всички останали празнуващи днес! Да сте живи и здрави, много обичани иобгрижвани!
Днес заминаваме с децата на гости на тати в Казанлък. Има ли момичета оттам? Може да си направим среща.

# 173
# 174
Добро утро! Днес е Цветница!
Честит имен ден на всички празнуващи и техните семейства! Бъдете живи и здрави, много щастливи и обичани! Flowers Four Leaf Clover
Сещам се в темата ни за три прекрасни именички - Flo, Цвети М. и Miriel. Пожелавам им най-вече здраве! Нека имат много поводи за усмивки и радост!

И да не се спотайват, а да почерпят. 
Ако има и други именици, нека се чувстват поздравени и те!   bouquet
ПП: Miriel, Ние сме от Казанлък, но днес няма да имам възможност за срещи. Само за един ден ли ще бъдете?

# 175
  • София
ПРИВЕТ ПРЕКРАСНИ ВОЕННИ МОМИЧЕТА!

ЦВЕТНИЦА Е. ЕДИН ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ ПРОЛЕТНИ ПРАЗНИЦИ. ПОЗДРАВЯВАМ ЦВЕТИ М, МИРИЕЛ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ЗАЩОТО ВСЯКА ЕДНА ОТ НАС Е ЦВЕТЕ. У НАС СМЕ МНОГО - ДЪЩЕРЯТА ЕЛИЦА, СНАХАТА ЦВЕТЕЛИНА, ВНУЧКИТЕ КАТЕРИНА ФЛОРАНС И ЕЛИА КАРОЛИН. НА ВСИЧКИ ЖЕЛАЯ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ, СВЕЖЕСТТА И КРАСОТАТА НА ЦВЕТЯТА.

Днес няма да ви черпя виртуално. Рано, рано набрах маргарити и на всяка една от вас подарявам по букет от любимите ми цветя.

Благодаря на СТЕФИ, ДАФИНОВО ЛИСТЧЕ, МИРИЕЛ, ПАТЕНЦЕТО, НИ_КИТО И МЪНИЧЕТО за пожеланията Hug Hug Hug Hug Hug Hug

На всички хубав ден  love001

# 176
Честит празник на всички цветя в групата.Бъдете здрави,обичани и красиви. Пореден опит за картичка.Днес и моята сладурка има празник.Почерпете се за нейно здраве.

# 177
На всички цветя в темата и техните семейства желая вълнуваща Цветница !

Относно козунаците-обожавам домашните ,но вече от няколко години свекърва ми не прави , засега само братовчедка ми не се отказва и продължава традицията. Пробвала съм доста скъпи купешки-ами не може да се сравни с домашния вкус.
Весело празнично настроение на всички през следващата седмица!

# 178
  • Някъде в Европа...

# 179
Честит празник на всички именици! Живи и здрави да сте!   bouquet

Стефи, аз правя козунак по рецептата на Джема, тук от форума. Тя по принцип не е за машина, но там го омесвам, после го оформям на ръка и пека в печката. Ако решиш да правиш по нея може да намалиш дозата на половина, че машината се озорва (моята е за 1 кг).

Общи условия

Активация на акаунт