Съпруги на военнослужещи - 11

• 55 648
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Ехо, здравейте момичета! Малкия миналата седмица беше болен,та си се гледахме.
Моите и двамата са ходили на ясла.Но съм съгласна,че в яслата се разболяваха повече отколкото сега. Като цяло, да чукна на дърво не се разболяват често, 1-2 пъти в годината.
 Днес обаче съм бясна Twisted Evil Twisted Evil, взимам децата от градина и големия ми вика:"Мамо, може да носиш вече лекарства в градината?" питам го: Защо? /в градината изрично е казано и писано в наредбата,че лекарства не може да се носят в градината/ Госпожата ли ти каза? Вика ми : Не, Алекс си ги носеше и баба му му ги даваше да пие/ баба е леличка в градината и замества нашата леличка на групата,която е в отпуска/ Е, побеснях, значи ние ще си гледаме децата вкъщи, а тя нестига че води болно дете в градината, ами и антибиотика си му дава там.Утре отивам при директорката, да я питам аз как стават тия работи.
Ох, с тия козунаци ми текнаха лигите, а аз съм на диета Close Close,хубавото поне е че съм смъкнала 3,5 кг,остават още 5-6 кг Laughing

Патенце,честито! И аз преди 4 години станах леля на близнаци/момиченца/,родиха се 1 месец по-рано,бяха толкова мънички,като малко куклички,постояха малко в кувьоз, сега вече са на 4 години малки госпожички,които най-интересното е че приличат на мен, а не на сестра ми.. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 17:10 от ESTELITA

# 211
Аз така предната година подкрепям сестрата в ДГ, която предупреждава една баба , че утре няма да приеме внуците ,защото много кашлят. И тая бабка като се нахвърли върху мен , че не съм знаела колко е трудно на дъщеря и с две деца и без баща. А на мен  понеже ми е лесно. Много се дразнех от воденето на болни деца , особено от родители безработни .
 А за боледуването в яслата ,че после и в ДГ не искамо да си  спомням. Баткото малко ходи на ДГ ,но малкия и ясла закачи. И все пак ДГ в българския варант е доста евтин начин за отглеждане на деца за работещи родители  без баба и дядо наблизо т.е. семейство на военнослужещ.  И когато нямате друг избор , погледнете от това , че ДГ си има и предимства , а най -вече ако сте се класирали за нея по-трудно отколкото когато сте кандидатствали в университета Grinning...

# 212
  • Пловдив
ето ме и мееен Simple Smile
Най-сетне лудницата мина и вече програмата е доста по волна Joy
Относно боледуването и яслата - аз съм на мнение, че проблема не е в яслите/градините Simple Smile
Моите и двамата тръгнаха на ясли преди да навършат 1,6г. - баткото за цялата ясла изкара 1 варицела и един вирус Simple Smile
Малката досега ми се е разболявала 3 пъти, откакто е на ясла, но не било нещо сериозно - щом в минава с фрешове, витамин С и чайчета hahaha
Антибиотик е пила веднъж - преди година някъде и все още не ходеше на ясли Whistling
...На пък аз си гледам "странно" децата, според масовото схващане - вкъщи шляпат почти целогодишно боси; обличам ги, колкото да не са голи, лекарства почти не давам, ядат когато и колкото поискат, ползвах многократни пелени, носим се в слинг, кърмя, докато детето само се откаже и така Simple Smile

Сега изчезвам, че сме на гости при майка ми и сме се събрали родата, та аз като най-малката, ще правя салата hahaha

# 213
ESTELITA и нашите дребосъци са в кувьoз за сега, а според бабите ние сме стринка и чичо. Бебенцата са на брат и снаха на ММ, но това са подробности, важното е скоро да наддадат колкото е нужно, защото сега памперсите са по-големи от тях.

# 214
Момичета, как сте?
От вчера като заговорихме за козунаци и така ми се прииска да направя и аз домашен. Използвах рецептата, която публикувах в предния ми пост, месих в хлебопекарна и стана ммммм. Докато се завъртя да снимам и половината от единия беше изчезнала
Скрит текст:
Който го е страх да се престрашава, не било толкова трудно  Laughing
Толкова от мен. Лека нощ, да спите в кош  Hug

# 215
ДОБРООО ... УТРООО ... !

патенце-то честита двойна радост Simple Smile /мечтата на ММ бяха близнаци/ки/
Радинка пу,пу,пу ... малка красива лазарка
ESTELITA  smile3511 от такива родители
Синът ми е на ясла от преди да навърши 1г.3м. - разболява се често, аз го отдавам на болни деца в яслата /преди ДЯ не е боледувал, на 1г.6м. за първи път му дадох антибиотик/ и заболяването, което има.

Лек ден! 

Последна редакция: вт, 07 апр 2015, 07:35 от СГГ

# 216
Добро утро Simple Smile
СГГ мерси за кафенцето  Hug
При нас вятъра отново духа много силно и ще сме си вкъщи.
Пожелавам ви страхотен ден  Hug

# 217
stef87 Температура? ... или вече е част от миналото  Praynig

# 218
stef87 Температура? ... или вече е част от миналото  Praynig

Не знам. Побърках се от мерене. Вчера към 14 ч беше 37,0 , а по принцип в този час винаги ни е най-висока. Повече оттогава не съм мерила. Измъчих го малкия - по 4-5 пъти на ден. Мисля пак към 14 ч да я измеря

# 219
Добро утро! Доста е мрачно днес навън, но когато всички се усмихваме повече, и денят ще бъде по-светъл!  Simple Smile СГГ, сърдечни благодарности за кафето!
Естелита, разказът ти ме върна назад, когато моето момче беше втора група в градината. Имаше там едно момченце, гледаха го бабата и дядото, и двамата пенсионери, живееха съвсем наблизо. Моят син тъкмо се беше върнал на градина след едноседмично боледуване. Отивам да си го взема следобед и гледам това дете-ами то видимо болно-кашли, нослето тече, очичките мътни...Казах на госпожата, а тя отговори, че сутринта е помолила бабата да си го вземе обратно, а тя вдигнала скандал, обадила се на дядото, той също дошъл, блъскал, крещял...Жената беше много уплашена. Докато си говорихме, пристигна бабата да прибира детето. Съвсем човешки я помолих да го спре вкъщи, докато оздравее. Такъв скандал отнесох и аз, не е истина...Но факт е,че на другия ден детето не беше на градина. А съм чувала и други майки, неработещи-пускат болни деца на градина, че видите ли, кога щели да си изчистят вкъщи... Shocked
На всички болни пожелавам бързо оздравяване! Хубав ден от мен, аз отивам на тръстиката.

# 220
  • Разпиляна във въображението
Добро утро и от мен. Толкова се зарадвах на слънцето, обаче като чух това свистене на вятъра и ММ докладва, че е студен, и ми спадна ентусиазма. Отново вкъщи, а се надявах да изляза и да се запозная с stef87.

# 221
И при нас майките с големи деца се оплакват че някой деца ходят болни,ама не всички има и по по - най.На болните мишоци бързо да се оправят.А сега да попитам нещо.Понеже ще се пробваме за карта свободна продажба ме интересува,кога и къде да ги следя че не се ориентирам и евентуално за Сарафово и дали е голям наплива от желаещи?Сестра ми са одобрени от 11.07 та ми се иска да сме с тях че каките да помагат за дребното.

# 222
Здравейте!Имам въпросче- картите за море до кога трябва да се платят?

# 223
Лошото е, че болните деца не са само в градините. Масово и на училище ги пращат така.

Радинка, на сайта на агенцията началото на май някъде ще напишат на коя дата започва свободната продажба. Тогава ако реши мъжа ти да ходи в София....поне 1ден преди обявената дата, записва се в списък пред агенцията...и чака.
Ако е по телефона, на късмет е дали ще се свърже и за къде ще има останали карти.

__EtnA__, при положение, че още ги няма по поделенията...май не се знае до кога ще се плащат.
Като пристигнат трябва да има обявен срок.

# 224
Miriel, и аз се надявах, но сега остава да стискаме палци за утре!

Мацки , ако може един въпрос. Другия месец ще правим кръщене на малкия. Дайте идеи за подарък за кръстниците (семейни - мъжа на 30 г, жената на 27 г). Благодаря предварително  Hug

Общи условия

Активация на акаунт