На море в Гърция 2015 - II

• 100 148
  • 789
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Lauren, честита ти резервация! Къде си тръгнала и ти с тези ограничени финанси, да те пита човек  Laughing Laughing Laughing
На Агиофили нали знаеш, с лодката такси от Василики, на един час са.  Peace
А не като нас,пеша hahaha hahaha

И като нас. Mr. Green Не ми пречеше честно казано, даже ми беше приятно. Още повече, че първото такси от Василики идваше към 11h, a последното беше към 16.30h. А ние на плаж ходим от 9-10 до 18-19h. В сравнение с прехода до Милош си е направо като разходка до магазина.

Toчно с тази цел и ние отидохме пеша - на спокойствие след 17-17,30 часа. Но бяхме извън сезон и спряхме колата на последното възможно място преди пешеходната пътека, а не като Кали пеша от Василики.  Laughing Търпимо беше като разстояние, но повече от 5-6 коли не могат да паркират там. С малко дете не бива да се рискува. Най-добре с водно такси.

# 196
Aaa, не разбрах, че Кали са вървели от Василики. И ние паркирахме на края на пътчето и оттам са 15-ина минути до плажа.

# 197
А не те ли навежда на мисълта, че може да не живея в твоето село?

Въпреки ,че не се отнася въпроса за мен да попитам какво пък ако живеем на село. Понякога хората от село са по-грамотни от други не смяташ ли?

# 198
  • София
Ахааа,пропуснах да кажа,че вървяхме от Василики ooooh! с 6 годишно дете и проблема не беше ходенето,а жегата,настилката и наклона Rolling Eyes
Добре,че си носех хладилното сакче с 3 бирички вътре,след като се опънах най-накрая на плажа и си отворих биричката,мъжът ми вика:Е,за мене няма ли бира?Щях да го убия #2gunfire #2gunfire
Повече никога няма да го слушам,като ми казва,че не е далече Crossing Arms

kikamora,кво ти е бе жена?

# 199
Че какво му е на селото? С Петър сме градски (селски)  Grinning 

Да се оплача, че вече 9-ти ден времето на Парос е скапано. Вали, духа, мръщи се. Местните казват, че за първи път има промяна в климата. Няма жив човек по улиците, вечер малко щъкат по магазини и кафенета и толкоз. Тук-таме някой турист в фотоапарат да снима порутените мелници или да пие бяло вино. За разлика от други години, когато е вече навалица и няма къде да паркираш.
Единствената добра новина е, че новата писта на летището вероятно ще е готова и ще може да приема чартъри и по-големи самолети.

За разлика от Тасос. Но пък там за компенсация отгоре минава въздушен коридор...........

# 200
  • Варна
Разбира се че сме от различни села , има си хас да се радвам , че съм при д-р Иванова , не че не я уважавам.

# 201
Охх, Zorita четейки поста ти така се размечтах за Парос. Септември от Наксос ходихме за един ден  до Парос с дъщеря ми. Много ми хареса острова или поне това ,което видях от него. Много хубаво си изкарахме въпреки ,че беше страшно ветровито.

# 202
  • София...........
Lauren, честита ти резервация! Къде си тръгнала и ти с тези ограничени финанси, да те пита човек  Laughing Laughing Laughing
На Агиофили нали знаеш, с лодката такси от Василики, на един час са.  Peace
А не като нас,пеша hahaha hahaha

И като нас. Mr. Green Не ми пречеше честно казано, даже ми беше приятно. Още повече, че първото такси от Василики идваше към 11h, a последното беше към 16.30h. А ние на плаж ходим от 9-10 до 18-19h. В сравнение с прехода до Милош си е направо като разходка до магазина.

Toчно с тази цел и ние отидохме пеша - на спокойствие след 17-17,30 часа. Но бяхме извън сезон и спряхме колата на последното възможно място преди пешеходната пътека, а не като Кали пеша от Василики.  Laughing Търпимо беше като разстояние, но повече от 5-6 коли не могат да паркират там. С малко дете не бива да се рискува. Най-добре с водно такси.

Понеже миналата година не стигнахме до Агиофили, а много исках....., тази година след Кефалония замислям няколко дни на Лефкада  Embarassed Добре, че се заговорихте, защото мислех с колата до Агиофили. Не е ли рисковано с водното такси, че всички ще искат да си ходят с последното ?  newsm78

# 203
  • София
Divna, ние стигнахме малко преди да дойде последното корабче (около 18 часа). Имаше 10-тина човека, които се качиха на него. Но беше втората половина на септември. Не знам в сезон при повече хора какво се случва.  newsm78 Но мястото, служещо за паркинг наистина е малко. И ако всичко е заето дори не знам как може да се обърне, за да се върнете. Отделно, че е черен път и не всеки би прежалил колата си.  Wink

# 204
dalina_50  А аз си мечтая за Наксос. Влюбена съм в планината му, качих на 4 крака най-високия връх За, само и само да видя гледката........и беше мараня, не се виждаше нищо. После слизах по д... защото ми отказаха коленете. Laughing Плажове не бяха целта ни, повечето време прекарахме във вътрешността- Коронос, Филоти, Аператос.....дебели сенки и спряло време. Кореняците си личат веднага - нисички, тумбести и силно окосмени, за разлика от Парос, където планинците са по-височки, а тези от крайбрежието са търкулковци. Един цял ден прекарахме на Аполона, просто наслаждавайки се на гледката и четейки книжка. Спяхме в Хора, избрахме тих хотел с гледка към морето, съвсем непретенциозен, сутрин тръгвахме с колата и обикаляхме до вечерта.

Тук на Парос гледката от терасата ни е точно към Наксос и Агия Анна. При ясно време се вижда всяка къщичка и плаж. Луната изгрява от там. Огромна и кървавочервена при пълнолуние. Дори ресторантите имат специална вечер на пълнолунието, масите се изнасят на пясъка, за да могат посетителите да се наслаждават на появата на Луната и снимат, снимат.... Направо е спиращо дъха. Започва с леко сияние, показва се една дъгичка, която започва да расте, расте, за момент сякаш е кацнала на върха на планината, после се отлепя и започва бавно отдалечаване, докато се скрие.... Докато от другата страна на острова е залезът. Там се разполагат японците със стативите и снимат докато им излезе пяна на устата. Има специални малки корабчета, които отплават в 19.30 в открито море, за да се наблюдава залеза. Сервират леки мезета и узо, преживяването е чудесно.

# 205
  • София...........
Divna, ние стигнахме малко преди да дойде последното корабче (около 18 часа). Имаше 10-тина човека, които се качиха на него. Но беше втората половина на септември. Не знам в сезон при повече хора какво се случва.  newsm78 Но мястото, служещо за паркинг наистина е малко. И ако всичко е заето дори не знам как може да се обърне, за да се върнете. Отделно, че е черен път и не всеки би прежалил колата си.  Wink

Таня, ние ще сме юли месец и нашата компания е 11 човека... Колко народ събира таксито приблизително?
Не ни притеснява черния път, а по-скоро има ли къде да се спре  Thinking Преди така нареченото паркингче по пътя отстрани има ли как или е много тясно?

# 206
  • София
Divna, ние стигнахме малко преди да дойде последното корабче (около 18 часа). Имаше 10-тина човека, които се качиха на него. Но беше втората половина на септември. Не знам в сезон при повече хора какво се случва.  newsm78 Но мястото, служещо за паркинг наистина е малко. И ако всичко е заето дори не знам как може да се обърне, за да се върнете. Отделно, че е черен път и не всеки би прежалил колата си.  Wink

Таня, ние ще сме юли месец и нашата компания е 11 човека... Колко народ събира таксито приблизително?
Не ни притеснява черния път, а по-скоро има ли къде да се спре  Thinking Преди така нареченото паркингче по пътя отстрани има ли как или е много тясно?

Пътят е тесен. Почти е невъзможно да се паркира по него, но предполагам, че го правят.  Wink Едва ли само 5-6 коли ходят през юли. Съжалявам, че не съм се сетила да снимам.  Grinning 

Според мъжът ми таксито хич не е малко и може да побере 20-30 човека. Но по-добре да го потвърди някой, който е бил на плажа с корабче, защото ние сме само странични наблюдатели.

# 207
  • София
По пътя не мисля,че може да се спре.Ние също млатихме пеши в средата на Септември,та за Юли предполагам,че ще има повечко хора,а така нареченото такси си е малко корабче Peace

# 208
И ние ходихме на Агиофили с кола, паркирахме почти в края, но в края на май.
тогава нямаше нито чадъри/шезлонги, нито корабчета. Пълна идилия  Heart Eyes
Изобщо май е чудесен.

# 209
Привет!

Зачетох се в темата, и попаднах на мнение за Пелион. Не бях чувала и чукнах в Гугл, излязоха ми тези прекрасни снимки. http://holiday-in-greece.net/pelion/pelion.html

Кой е този плаж и място по-долу, и до кои селца са, направо се влюбих!    Blush Heart Eyes

Къде да отседнем, ако някой може да се отзове с информация. Харесвам къщички, битова обстановка, вили...Смесено море с планина...Плаж да има наблизо.

Общи условия

Активация на акаунт