На море в Гърция 2015 - II

• 100 557
  • 789
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Параход, благодаря за новата тема   bouquet

Прочетох по-напред за къмпинги.Била съм на три къмпинга на Ситония и мога да споделя,че най-добрия къмпинг е Арети.Изключително приятни са къщите там, има ред и дисциплина, има всичко необходимо.Мястото е много приятно,но двете плажчета са гола вода според моите представи.
Талата е много добро място,но в юли е доста населено.Няма особена дисциплина, понякога има шумни компании до късни часове.Инак пък плажа на мен ми харесва, в началото има ивица около 2 метра,където е доста дълбоко,но като я преплуваш става плитко до коленете.На бара на плажа правят хубави коктейли, но вечер в уикендите има музика,която гърми до 2-3 часа и ако си в мобилните къщи или бунгалата си се чува доста.Места за хранене има и магазинче също.
Колкото до Арменистис - това ми е най-противния къмпинг,на който съм била.Едвам си изтърпях 5 нощувки.Отбелязвам,че сме били в края на юли,когато е топ сезон.Мобилната къща беше изключително тясна и миришеше на мухъл.Плажът може и да е хубав,но няма никъде зона с чадъри и шезлонги.Навалицата е огромна, предимно млади гърци,които ядат сандвичи,които мажат на плажа,пушат цигари всичко в пясъка,носят си малки радиица и надуват музика.За капак имаше и македонци,доста шумни.Не става веднага дълбоко,но не е и плитко.Кръчмата е една и не ми хареса обслужването.Отделно имаше някакъв фест за уикенда и не можеше да се спи до 4 часа сутринта, а музиката беше ужасна,аз уж слушам всичко без чалга,но това не се траеше.
Стана малко дълго,но това са моите впечатления от тези три места.

# 106
  • София
Аз нищо от това не съм виждала в Арменистис (с изключение на мобилните къщи де, за тях нямам мнение). Явно зависи в кое време ходи човек. Ние ходим предимно юни и септември, нека това да се има предвид, за да не се подведе някой  Peace

# 107
Наистина ли около средата на юни водата на Лефкада е хладна/западно крайбрежие/? Вие ме убихте... dohСънят ми тази нощ е под въпрос,като почне сега едно мислене.../температурата на водата ми е важен фактор/.

Наистина зависи от сезона и може би от теченията. Ние бяхме в средата на юни преди 2 години и водата на западните плажове беше по-топла, отколкото на източните. Напълно нелогично, като се има предвид, че западните са по-дълбоки, и вълни и си имаше, но факт е, че там ми беше по-приятна температурата  Peace

# 108
  • София
Аз нищо от това не съм виждала в Арменистис (с изключение на мобилните къщи де, за тях нямам мнение). Явно зависи в кое време ходи човек. Ние ходим предимно юни и септември, нека това да се има предвид, за да не се подведе някой  Peace

Аз затова отбелязах,че съм била в края на юли.И преди съм писала в темата за този къмпинг, разбира се и за всички останали,които съм споменала.Мнението ми е все едно и също.Дори мога да допълня за Арменистис другото, с което ме ядосаха доста.Сметката за мобилната къща /бунгало/ за 5 нощувки беше малко над 400 евро.Идва денят да напускаме, отиваме на рецепцията да доплатим остатъка, защото ни поискаха 100 евро аванс по банка да преведем.И като се запънаха,че виждаш ли тяхната банка им удържала 4 евро комисионна от тези 100 евро и трябва задължително и тях да платим и с това ме изгубиха завинаги!За мен това наистина не е хубаво място,от което да имам хубави спомени и е единственото такова в Гърция.

# 109
Аз лично от къмпинг директни впечатления нямам, но моя колежка миналата година ходиха на Лакара и останаха доволни:

http://www.lacaracamping.gr/en/

На плаж съм била тук. Като цяло много ми допадна, но бих препоръчала да е в нисък сезон. Ние бяхме началото на юли и вече беше твърде населено за моя вкус.

http://www.aktioneirou.gr/en/

Последна редакция: сб, 04 апр 2015, 19:52 от eli_dzh

# 110
Параход, wild poppy, много ви благодаря за препоръките, ще разгледам и ще помисля. Така или иначе като цяло се колебая за Лефкада не за друго, а заради километрите защото ще съм сама с детето. Миналата година до Халкидики се справихме перфектно и дори ми достави удоволствие пътуването, но все пак до Лефкада са двойно повече килпметри.

# 111
  • София
veka, всеки е имал неприятни изживявания по време на почивката си, включително и аз. Ама чак такива тежки спомени нямам, признавам си. Явно сте имали наистина кофти почивка.
Много ми е любопитно защо хората избират мобилни къщи? Скъпи са, малки са, в повечето случаи са вехти и зле оборудвани. Та ми е странно защо хората продължават да ходят по такива места, при все че за същите и дори по-малко пари може да се намери чудесно настаняване  Thinking

# 112
Щом носиш и палатка тръгвай смело Mr. Green
Края на Май,обикновено водата е хладна!

ratel ,карта за мобилен нет се купува от магазин на някой оператор,подписваш разни документи(вече не помня добре Embarassed)Нашата е купена преди няколко години и сега като ходим само си я зареждаме,ваучери се продават и на други места(павилиончета и бензиностанции).За 10-тина дни мисля,че беше около 20евро,интернета им е 4G и е доста добър Peace

ползвам на wind  1гб  е  5 евро  ползвам го от 2-3 години върши работа

# 113
  • София
Moharet, това бяха 5 нощувки след първото ни ходене на Кефалония.Беше си социокултурен шок отвсякъде.Мъжът ми винаги е предпочитал да стане и да отиде на плаж без кола, без много ходене и т.н.Затова реши да отидем на къмпинг след острова.При все че предното лято бяхме на Талата,а по-предното на Арети и си бяхме изкарали страхотно!Първият ден на Арменистис и първата нощувка и цялото семейство искахме да се върнем на острова.
Държа да отбележа,че на Талата мобилните къщи са много по-хубави и в много по-добро състояние /поне тогава бяха 2011 г/.За къщите на Арети /2010 г./, които са си истинска къща от тухли,керемиди и т.н. с две спални, огромна всекидневна и бокс,баня и тоалетна и огромна веранда със зелена трева пред нея и чисто нови тогава като оборудване, на искам да коментирам.Предпочитаме самостоятелно настаняване, отколкото да слушам какво си говорят съседите, като си пушат на тераската вечер,а аз съм си отворила моята да подишам въздух, да не им дишам цигарките и т.н.

# 114
  • София
Да, и аз преживях подобен шок мин. лято, когато след Милос  Heart Eyes отидохме на Санторини  Sick
Така, както описваш къщите на Арети, някой ден ще ги пробваме  Peace

# 115
  • София
Щом носиш и палатка тръгвай смело Mr. Green
Края на Май,обикновено водата е хладна!

ratel ,карта за мобилен нет се купува от магазин на някой оператор,подписваш разни документи(вече не помня добре Embarassed)Нашата е купена преди няколко години и сега като ходим само си я зареждаме,ваучери се продават и на други места(павилиончета и бензиностанции).За 10-тина дни мисля,че беше около 20евро,интернета им е 4G и е доста добър Peace

ползвам на wind  1гб  е  5 евро  ползвам го от 2-3 години върши работа

Мъжът ми ме поправи,че било за 20дни,около 20евро(забравила съм)ние взимаме Cosmote,2гб е,но е обвързан с време,всмисъл не можеш да ги ползваш месец Peace

# 116
След дълго ровене в нета се спрях на почивка в Флогита хотел Мавридис. Някой да е бил там?

# 117
  • София
След дълго ровене в нета се спрях на почивка в Флогита хотел Мавридис. Някой да е бил там?

Кой полет ще вземеш до там?

# 118
Здравейте,
събирам мнения за Ниа Ираклица,ще сме там от 12,09-до17,09-във вила Медитеране-заведения ,магазини-къде и как се стига и всичко ,което ще ни е от полза за 5 дневен престой. newsm78

# 119
kikamora,  ето ти реален отзив от съфорумка http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=676278.60
Близко ти е до летището, несъмнено. Длъжна съм да предупредя, че Северна Гърция доста се пренасели след 2007 година и няма нищо общо със спокойствието, което цареше. Твърде възможно е, да не ти  хареса там, ако нямаш предишни ходения, и да получиш грешна представа  за дестинацията Гърция.

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 13:58 от Kari2

Общи условия

Активация на акаунт