На море в Гърция 2015 - II

• 100 157
  • 789
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, благодарение на темата вече трета година ще почиваме в Гърция.
Тази година се спряхме на Псакудя и тази къща на плажа: http://portopsakoudia.gr/en/foto.php.
Надявам се да си изкараме поне толкова добре, колкото и преди две години. Сменихме периода от септември за края на юни. Както обсъждахме и по-нагоре в темата, година с година не е еднаква, но ние сме почивали само през септември и се чудех дали в периодът 19-26.06 водата е достатъчно топла за малки деца (3-6 г.)?

Другото, което исках да споделя, е начинът на плащане, който използвахме. Съпругът ми се разтърси за по-евтини варианти и попадна на информация за Transferwise. Реши да го пробваме и таксата за превод, ни излезе 0,85 лв. (такса за превод между Алианц и Уникредит в България). Той описа цялата история около плащането в блога си (http://knowhow.company/smarter/nadhitrete-bankite-po-sveta-i-u-nas/). Мисля, че би било полезно за всички, които превеждаме пари към Гърция и други страни, затова я споделям и с вас.
Надявам се да ви е от полза и да не се повтарям като информация (аз поне не намерих нищо за това на първа страница). Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 11:06 от Jira

# 136
Jira, благодаря за споделеното!
точно тази сутрин трябваше да пратя депозит до Гърция, и използвах наученото от теб (и блога на мъжа ти), ако всичко мине наред, ще ми струва 0,55 лв банкова такса, вместо минимум 12 евро Simple Smile дадоха ми срок до петък, че парите ще са по сметката на получателя

ние в крайна сметка запазихме две къщички на къмпинга Akti Oneirou за август, тази кокетност от сайта много ни завладя, а и търсехме точно подобен вид настаняване - на метри от морето, че всички сме с различен режим на сън и ставане, и по-добре да се изчакваме направо на плажа

# 137
Платих си всичко с дебитната карта и честно казано не разбирам за какво са тия акробатики с преводите? Не можете ли да си платите с карта?

# 138
Платих си всичко с дебитната карта и честно казано не разбирам за какво са тия акробатики с преводите? Не можете ли да си платите с карта?

Можем. Някои места приемат само банкови преводи. С такса над 12-16 евро.

Последна редакция: пн, 06 апр 2015, 11:58 от Анонимен

# 139
Ясно, не ми се е случвало до сега и не предполагах, че има и такъв вариант.

# 140
  • София
ние в крайна сметка запазихме две къщички на къмпинга Akti Oneirou за август, тази кокетност от сайта много ни завладя, а и търсехме точно подобен вид настаняване - на метри от морето, че всички сме с различен режим на сън и ставане, и по-добре да се изчакваме направо на плажа

Моя позната беше там два- три пъти миналата година.Показва ми снимки, къщичките са едно към едно със снимките от сайта.Каза,че е много приятно и уютно мястото.Последно бяха септември и като недостатък посочи факта,че от много дъждове пътя от главното шосе до къмпинга ставал малко кофти,но пък вие ще сте в август.Да споделите после, защото аз бих искала да посетя някой път това място - хареса ми от снимките. Peace

# 141
veka, благодаря за включването, това е пореден положителен отзив, че нещата там са реални, а не напудрени като за сайт, след приключване на нашата почивка и аз ще споделя как съм ги видяла Simple Smile

# 142
Имам питане за о-в Лесбос с ферибот от Кавала или Александруполис, защо този маршрут е толкова непредпочитан и всички пътуват през Айвалък? Таксите за ферибота ли са много скъпи? Струва ми се много дълго шофирането до Турция...

# 143
  • софия
От Александруполис мисля, че няма ферибот до Лесбос. От Кавала пътува над десет часа, най-вероятно и цената му е висока.

# 144
Фериботът за Лесбос е от Кавала. Пътува 8 часа и като се има предвид, че е на една от скъпите компании - Hellenic Seaways, вероятно струва майка си и баща си.

Лимнос, който е на половината път от Кавала, излиза 90-100 евро в посока за кола и двама пътници. Значи на око (не съм го пътувала маршрута Кавала-Лесбос, а доколкото знам и никой от темата) сложи двойно на това.

# 145
  • София
Скоро го проверявах - струваше към 200Е в посока 2ма възрастни + кола.

# 146
Е, предвид голямото разстояние, не е чак непоносимо, ама много лошо разписанието... този, който върви в момента е 21 ч и пристига в 5 сутринта. Ако на ферибота има каюти, ще е по-удобно, но и още по-скъпо.

# 147
  • София
Да, тази цена е за икономично, всяка друга екстра ще вдигне още. Сега проверих, за произволни дати със самолет през юни Солун-Лесбос-Солун за двама излиза 116Е  Wink За разликата човек може да си наеме кола и пак ще му е по-евтино и ще пътува по-малко  Peace

# 148
Привет на всички - колкото повече вали сняг, толкова повече си мисля за Гърция Simple Smile

Някой има ли лични впечатления от  Akti Retzika, до Солун? Моя приятелка е резервирала за началото на юни студио и се чудя дали да не се присъединим за няколко дни. В предни теми видях само две споменавания, но сякаш никой не е писал за лични впечатления.

И още -  препоръчвате ли таверни в района, нещо интересно за гледане и снимане наоколо... Това ще е особено важно, предвид голямата вероятност да не може да плажуваме. Била съм в Солун, Вурвуру и Торони, не съм била на Касандра - може би за там да чета...

Мен ме влече Пелион, но първо е за повече време и после малко ме е страх от тези пътища. Чета темата отдавна и все се каня да разкажа за обиколката ни на Пелопонес миналата година. Толкова съм ви задължена за добрите препоръки!!!

Весели празници!

# 149
Мен ме влече Пелион, но първо е за повече време и после малко ме е страх от тези пътища. Чета темата отдавна и все се каня да разкажа за обиколката ни на Пелопонес миналата година.
То щом на Пелопонес си била, няма с какво да те изненадат особено пътищата.
Ще чакаме разказ и снимки!

За Акти Рецика и на мен ми е интересно, но все не сме минавали да го погледна лично. Надявам се, че ще дадеш отзиви и за там. Епаноми е съвсем близо до Солун, районът е достатъчно богат на кръчми, няма нужда чак до Касандра да ходите Simple Smile Е, може да се разходите до Афитос, най-живописното градче на полустрова. Иначе има някои многократно проверени кръчми по ръкава, Захос в Касандрино например.

Мохарет,
тези цени за полети с Астра ли са?

Общи условия

Активация на акаунт