На море в Гърция 2015 - II

• 100 099
  • 789
  •   1
Отговори
# 225
Много гръцки хотели и къмпинги направиха страници на български (както и на румънски, например), за да отговорят на широкото търсене в последните години.
Разбира се, това не значи, че на място говорят тези езици. Макар че тук-таме се намира някой, завършил медицина, фармация или друго в България, с който можеш да си говориш на родния език Simple Smile На Ситония аз лично знам две-три такива места, възможно е да са и повече.

# 226
включвам се само, за да потвърдя, че Transferwise е супер! в понеделник пратих парите, днес получих потвърждение на резервацията, защото са ги получили - и това на цена 0,55 лв (вътрешнобанков превод в лева в Уникредит), обменен курс на еврото почти на фиксинг и три междинни имейла къде са в съответния момент парите... наистина си е революция услугата  Sunglasses

# 227
Точно и аз влязох да споделя впечатления от Transferwise и гледам, че последното мнение е на същата тема  Laughing Та, да самата услуга от страна на Transferwise ми излесе 2 лв., отделно от това се плаща и превод към тяхната сметка в Уникредит, което варира в зависимост от това към коя банка сте и пр. Най-изгодно е с онлайн банкиране, мисля.

# 228
  • София
Радвам се, че успях да бъда полезна.Simple Smile

# 229
  • София
Едно питане. От автогара "Македония" до х-л Plaza с адрес Doxis & Paggaiou 5 как се стига? Не се оправих нещо с тези карти в нета... Близо ли е и може ли пеша или трябва да използваме автобуси, или такси? Видях, че 78 и 78А минават през центъра. Някой от тх минава ли близо до площат "Аристотел" например? Благодаря!

# 230
От автората рейс 12 и слизаш на Венизелу, това е една спирка преди площад Аристотелис (и на него да слезеш, не ви е много далече от хотела). Не е за пеша, десетина спирки е.
78 и 78А са за летището, можеш сигурно и с тях да минеш през центъра - гледам спират на същото място, но май са доста по-нарядко.

По-подробно за 12-тицата: http://oasth.gr/#en/routeinfo/list/71/32/1/

# 231
  • София
Здравейте, момичета   bouquet
Записвам се и аз в чудесната ви тема в издирване на перфектната къща за 3 семейства с 2 малки деца. Побърках се да търся и не откривам това, което ми се иска.
Започвам задълбочено да чета тази и предишните теми, но междувременно, ако някой може да препоръча добра вила/къща с 3 спални в близост до плажа, ще бъда безкрайно признателна. Засега сме се насочили към Халкидики, но и други места ни устройват, стига да не са много далеч, защото с малките не можем да си позволим прекалено дълго пътуване, фериботи и т.н. За съжаление сме ограничени и откъм бюджет - търсим нещо до максимум 140-150 евро на вечер за цялата къща.

# 232
  • Варна
Много гръцки хотели и къмпинги направиха страници на български (както и на румънски, например), за да отговорят на широкото търсене в последните години.

Такива места са вече стотици защото стотици момчета и момичета от пограничните райони работят по гръцките хотели и заведения също и руснаци по хотелите които са руска собственост и/или обслужват руснаци.

# 233
Момичета, включвам се с тъп въпрос, ще се радвам ако някой ме ориентира - от години ходим на Халкидики, но досега винаги с ХБ и никога не сме вечеряли навън. Дали може да ме ориентирате горе-долу какъв е порядъка на една вечеря за двама (без алкохол)? Ще ходим на Порто Коуфу мисля. Благодаря Hug

# 234
  • София
Дали може да ме ориентирате горе-долу какъв е порядъка на една вечеря за двама (без алкохол)?
Ние сме 4 ма, деца на по 10. За обяд или вечеря оставяме от 30 до 50 евро. Зависи дали готвено или риби ще ядем.

# 235
Досега на Халкидики сме плащали около 30 евро за вечеря, без алкохол, аз основно поръчвам риба и морски дарове, предполагам без тях цената може да бъде и малко по-ниска.

# 236
Супер, много ви благодаря, и го бях сметнала горе-долу 30 евро Hug

# 237
  • София
Планираме едно море в Гърция в края на август към септември. За първи път ще ни е и сме с две малки деца. Много ми харесват къщичките с хубава градина близо до пясъчен морски плаж, но определено ни трябва нещо поне със закуска и вечеря, за да бъде наистина почивка все пак. В тази връзка искам да питам оферта в Chrousso Village ол инклузив за 7 нощувки за 1600 лв добра ли е? Искаше ми се да намерим по-евтин вариант, но като се калкулира и храната, май е трудно да се намери такъв. Приемам съвети за алтернативи  Hug

# 238
  • София
Добра е тази цена за Крусо. Все пак зависи за кой период става дума и дали е за студио или за апартамент. Нали знаеш, че там плажът е на около 500м. от хотела?

# 239
Честити ви новите толове, но дано са оправили пътя поне
http://www.grreporter.info/grtsiya-vvezhda-ptni-taksi-pri-promak … n-i-nimfeya/17104

Общи условия

Активация на акаунт