На море в Гърция 2015 - II

• 100 598
  • 789
  •   1
Отговори
# 420
Спокойна,
караванките изглеждат точно насред нищото. За последно сме ходили в този район през 2012 година. Авдира си е едно позамряло село (меко казано), където дори не намерихме къде да вечеряме. Да не говорим за по-нормален супермаркет. Налагаше се  да пътуваме, за да пазаруваме до Карфур, който е малко преди Ксанти. Ако искаш да вечеряте в таверна - пак до Ксанти. Не мен не ми хареса нищо, освен плажовете, но сме ходили, защото ни канеха на гости. Няколко пъти отказвахме на шефа на мъжа ми, но накрая стана неудобно.
На вас може да ви хареса точно това уединение, но на мен ми идваше вповече.

# 421
  • София
Katrin,  благодаря ти, не ми се иска чак да умирам от скука, нищо, че обичаме спокойствието.

# 422
Плажът е чудесен, много плитък и пясъчен и толкова, наистина нищо особено няма там. То по принцип си е изостанал район, а тази част е и защитена по Натура 2000 и едва напоследък има някакво развитие...
През уикендите ходят много хора от Южна България, дори за плаж без преспиване.
Кръчмите според мен са две - една на плажа и една в селото, но може да има промяна.

# 423
  • In the shadows of my mind
Здравейте момичета,
На 30.05. пътуваме към Лефкада, запазили сме тук.
Някой може ли да ни препоръча заведения и плажове, на какво разстояние са от селището, дали ще има някакъв транспорт (рент-а-кар) или подобно... Приемам всякакви отзиви Simple Smile

# 424
Влитам директно с въпрос..искаме втората седмица на юни да идем за 5 дни до гръцко, като преди това ще отразим или едни Подопи или Пирин ( в зависимост от вашите препоръки за гръцка дестинация)
Та интересуват ме места за морски риболов, места за настаняване, ако има и хубав плаж .. цена няма да имате

# 425
  • в града на вечния купон
В предните теми имаше коментари  за таксите на магистралата  до Атина,  но нещо не мога да ги открия....Колко  горе долу  излиза  от Солун  до Атина  newsm78

# 426
  • някъде ... тук ...
Аз ги бях смятала, но за кемпер (по-високи са) колкото да планирам евентуалните избягвания. Пускам ти линковете, откъдето ги вадих, за да си ги сметнеш сама.
На Егнатия одос преди разделянето на двете магистрали имаш едно плащане на Малгара - 1.20Е.
После са по Аегеан одос и Нея Одос. Крайградската магистрала на Атина е Атики одос и се плаща на качване - 2.80Е
http://www.aegeanmotorway.gr/en/tolls.html
http://www.aegeanmotorway.gr/en/map.html
http://www.neaodos.gr/media/Marketing_dep/toll_price_lists/NO_To … rice_list_eng.jpg
http://www.neaodos.gr/media/Marketing_dep/Maps/NEA_ODOS_PATHE_MAP_ENG.jpg

Добавям този сайт за всеки случай - смляна информацията: http://www.tolls.eu/greece, но не разчитай много на него.
През март не бяха го коригирали с актуалните цени, сега пак виждам разлики и голямо ровене падна по сайтовете на самите магистрали.

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 09:08 от ЕлиТ

# 427
Здравейте! В края на май с мъжа ми ще ходим в Корфу за 4 дни без деца! Йей!  Mr. Green Бихте ли ми препоръчали хубаво местенце за спане? Не си падаме много по класическите квартири тип къща. Може да е хотел със закуска (и вечеря?), а може и приятно семейно хотелче (без изхранване). По възможност НА или много близо ДО някой як синьо-лазурен плаж.  Mr. Green Предварително благодаря!

# 428
Радост, на 2.4 тази година бяхме до Атина. Магистралата е както следва 1.20 , 2.20, 2.00, 2.00, 1.40, 4.00, 3.50, 1.75, 1.65, 3.85, 3.85, 3.30 или всичко = 30.70 €
А дали някой може да ми даде някаква информация за Dafni Studios , Nikiti, Halkidiki ttp://www.dafnistudios.gr/en/

# 429
Мерси  на всички  за  отговорите!
Ние ще пътуваме  до Евия,  мисля  да  минем  по моста,който  свързва  Евия  с континенталната част.

# 430
Здравейте,
някой от вас бил ли е в хотел Тоска Бийч в близост до Кавала? Ако да, с какви впечатления сте?

# 431
  • софия
Ние ще пътуваме  до Евия,  мисля  да  минем  по моста,който  свързва  Евия  с континенталната част.
По този начин доста си удължавате пътя (и може би + тол такси). Стига, разбира се, да не сте в централната/южна част на острова.

# 432
По този начин доста си удължавате пътя (и може би + тол такси). Стига, разбира се, да не сте в централната/южна част на острова.
да в южната  е като гледам, близкия  град  е Еретрия.
По добре през  моста да минем.
Доста инфо  изчетох, но  не  разбрах каква е таксата  на  моста.

# 433
  • София
да в южната  е като гледам, близкия  град  е Еретрия.
Няма такса.

# 434
  • Варна
Няма такса.

Двата варианта са абсолютно равностойни Simple Smile
Feri през Glifa е 20 тина евро i сетне 150 км планински двулентов път , много живописен , но бавен.
Същото през моста е по магистрала , но е 250  км. и 15тина евро тол такси , самия мост е безплатен.
За мен идеалното решение е на отиване по единия път , на връщане по другия:като пари е еднакво , като време също , но ще видите повече .

Общи условия

Активация на акаунт