На море в Гърция 2015 - II

• 100 166
  • 789
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Бях се насочила към Неа Перамос за тази година, но по-горе прочетох, че на практика няма плаж? (Аз виждах снимки на хотел, който е на плажа... малък е плажа или какво?)

Ето снимка, сама прецени:

Но пък Амолофи е съвсем наблизо и е може би най-добрия плаж в района.

А това е по-централно, при заведенията:

# 466
  • Кукуландия
Благодаря ти, Таня! Прочетох хубави неща за Амолофи, но под съвсем наблизо имаш предвид с кола или пеша?

# 467
  • София
Благодаря ти, Таня! Прочетох хубави неща за Амолофи, но под съвсем наблизо имаш предвид с кола или пеша?

С кола.

# 468
  • София
И аз тук, миналата година се разминахме с Корфу, все още ми е в плановете за море. Сега ще ви прочета за вдъхновение. Как го обичам това море само......  Heart Eyes

# 469

С кола се ходи около 8-10км. е от Кавала е на 25-30км !
Ама този плаж е толкова гъчкан и МРЪСЕН подчертавам вече, че си личи че ние сме го нападнали  Mr. Green
Хубава ивица като навсякъде в Гърция, но за съжаление не се чисти , всякакви стъкла,кутийки от безалкохолно и пликчета, може да видите заплетени по храсталаците По надписите на български по празните опаковки ще ни познаете !

Последните няколко години има доста набодени  от драконови риби в района, лошото е че се заравят на брега в пясъка и всеки които влиза във водата е застрашен.

# 470
  • Plovdiv, Bulgaria
Ние миналата година почивахме в Неа Перамо и ходихме точно на Амолофи-не беше мръсен плажа(поне не и в сравнение с тези в България).

# 471
Емииии...
Значи имаш нисък праг на харесване  Sunglasses

Казвам че точно този, както и в съседното село Ираклица е мръсен!
поради обясних причините очевидни в предния пост !

Иначе ние сме за  Гърция , но в този замърсен район вече НЕ   bouquet
има достатъчно плажове , за всички вкусове

# 472
Здравейте!
Ние си имаме любими места в Гърция, които ще посетим и тази година, но ми се иска едно кратко тридневно моренце в началото на юни.
Единственото ми условие е чист, просторен плаж със ситен пясък, без камъни и плитко море на Халкидики, без Торони и Никити, понеже вече сме ходили.
Предварително благодаря!  bouquet

# 473
Здравейте!

Избрали сме тази година да направим островно море. Харесах Скиатос, ниакой дали би могъл да даде мнение как е там около средата на септември(става ли за къпане, има ли още отворени таверни). Търсим тихи и диви места. Ако може, бих се радвала и на други подобни предложения.

# 474
Да, средата на септември Скиатос може би ще се доближава до тихо място Simple Smile иначе лятото си е доста оживен и пълен с туристи.

# 475
Никой нищо за Корфу. Sad Дали поне някой инфо как е водата края на май?

Пандичка, аз също планирам Корфу, но края на август или началото на на септември. Водата вече е по-топла. По принцип на всички острови водата е по-студена отколкото на континета. Миналата година бяхме на Тасос 1-6 Май и водата беше 16 градуса, топнахме само краката  Simple Smile. На прибране направихме плаж на Керамоти - 20 градуса. Всички бяха във водата, вкл.и ние.  Зависи дали искаш да отидете на море или на опознавателна екскурзия. Ние винаги комбинираме и поради тази причина избирам настаняване в подходящо място за посещение на забележителностите. Не държим да сме на първа линия, защото ходим на плаж с кола, но е добре да има гледка към морето. 
За Корфу има много информация, на база на която можеш да направиш своя собствена програма, в зависимост от целта на посещението.
Приятно изкарване и слънчеви дни.

# 476
  • София
Никой нищо за Корфу. Sad Дали поне някой инфо как е водата края на май?

Пандичка, аз също планирам Корфу, но края на август или началото на на септември. Водата вече е по-топла. По принцип на всички острови водата е по-студена отколкото на континета. Миналата година бяхме на Тасос 1-6 Май и водата беше 16 градуса, топнахме само краката  Simple Smile. На прибране направихме плаж на Керамоти - 20 градуса. Всички бяха във водата, вкл.и ние.

Корфу е особен остров, за него не важат никакви обобщения по отношение на температурата на водата - поне според мен.Аз съм била там за 10 дни след 15 август,хотел на западния бряг, пясъчен плаж,изключително плитък и температура на водата не повече от 20-21 градуса /не съм я мерила,но беше режещо студено/ при условие,че на въздуха е над 35.Единственото ми гръцко море,на което почти не съм се къпала в морето,а детето се разболя.

# 477
  • Пловдив / София
Нещо ми се загнезди почивка на п-в Пелион.
Даже се разтърсих в нета. Четох, гледах селца, сравнявах цени на разни къщи и т.н.

Мн. е дълга темата. Та, затова питам. Ходил ли е някой от вас там на почивка? Къде точно? Какви са ви впечатленията като цяло?

# 478
Приключи моята почивка Sad Заради неработещите на 1 май фериботи напуснахме острова (Закинтос)с ден по рано. Много се радвам, че отидохме в нисък сезон и не беше лудница. Райски места.

# 479
Приключи моята почивка Sad Заради неработещите на 1 май фериботи напуснахме острова (Закинтос)с ден по рано. Много се радвам, че отидохме в нисък сезон и не беше лудница. Райски места.

Инфантилна, сподели ,ако желаеш малко повече подробности. С туристическа агенция бяхте или самоорганизирано , къде бяхте настанени, как е плажа там и морето въпреки ,че е извън сезона. С дъщеря ми сме замислили море там в началото на септември и събирам инфо ,което би ми било полезно. Благодаря!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт