На море в Гърция 2015 - II

• 100 038
  • 789
  •   1
Отговори
# 630
Бе има си пътека, не може да се мине направо с колата... иначе си е баш 3-4 мин. Но не е много приятно мястото наоколо, то е почти извън селото.

Последна редакция: вт, 12 май 2015, 00:28 от Параход

# 631
  • София...........
Параход, от началото на юли само 2 ферибота ли има на ден (9 и 18 часа)? И пробвах, но не ми дава да има от Астакос, а само Килини-Порос?
Гледах и сайта на Ionionpelagos, но още няма за месец юли, но за юни са все петък, събота, неделя?(Василики-Сами), а на нас резервацията ни е от сряда  newsm78
Иначе има от Астакос ...
Трябва ли предварително да купувам/запазвам билети?

# 632
Здравейте момичета,

Може ли малко инфо за плажа на Коринос - плитък ли е? Също така пясъчната ивица широка ли е? Там в този район има ли някой хубав плаж? По принцип каря на май винаги ходим по халкидикитата, но сега решихме да разнообразим и се чудя дали не сгершихме  Thinking

# 633
  • София
Здравейте момичета,

Може ли малко инфо за плажа на Коринос - плитък ли е? Също така пясъчната ивица широка ли е? Там в този район има ли някой хубав плаж? По принцип каря на май винаги ходим по халкидикитата, но сега решихме да разнообразим и се чудя дали не сгершихме  Thinking

Ако е Коринос малко преди Катерини и то по-скоро при къмпинга и хотелите, плажа е част от т.нар. Олимпийска ривиера.Широк е около 30 метра, нещо като Златни пясъци и дълъг малко над километър.Плитко е,става за деца.

# 634
Мреси Simple Smile Това е плажа да. Важно ни е да е плитко, че едно от големите 30 годишни деца не могже да плува Simple Smile

# 635
  • София
Здравейте,
моля някой ако е ползвал ферибота от Волос до Скопелос да сподели дали се усеща вълнението на морето. Имам ужасна морска болест и се притеснявам, че няма да издържа 2 часа и половина плаване с ферибот. Виждам че се движи в заливи и не би трябвало да има вълнение, но ще се радвам да получа информация от първа ръка.

# 636
  • София
Мреси Simple Smile Това е плажа да. Важно ни е да е плитко, че едно от големите 30 годишни деца не могже да плува Simple Smile

Там беше първото ни гръцко море и най-невзрачната таверна на разклона при изхода на селото и входа за къмпинга, където съм яла най-вкусния октопод и калмари.А в съседното село в посока Солун пък бяхме също в една страхотна таверна на центъра.Всъщност в това съседно село има един плаж с пясък и луга,дето се мажеш за хубава кожа.Имам много хубави спомени от това първо гръцко море!

# 637
  • София
Здравейте,
моля някой ако е ползвал ферибота от Волос до Скопелос да сподели дали се усеща вълнението на морето. Имам ужасна морска болест и се притеснявам, че няма да издържа 2 часа и половина плаване с ферибот. Виждам че се движи в заливи и не би трябвало да има вълнение, но ще се радвам да получа информация от първа ръка.
Не се усеща вълнението докато ферибота се движи в залива. След това в открито море може би пътува около 20 мин. При нас на отиване имаше вълнение, но се почувства само след излизането от залива за кратко.

# 638
Скрит текст:
Важно ни е плажът да е близо, да е плитък и чист. Вечер не ни е проблем да се придвижваме с кола до близките градчета.  
Плажът е огромен и чист, но плитък не е. Плитък плаж има на 1 км северно, в покрайнините на Торони (Дестеника се казва) и на 10 км на юг, в село Каламици.
Къщата - има и по-добри.
В южния край на селото е, далеч от повечето заведения и центъра. До морето са около 100-150 метра, но тъй като Торони е дълго и тясно, пак е от най-далечните от плажа къщи Simple Smile Има и някои други кусури освен локацията.
В Торони иначе има всичко за спокойна почивка с дете - 4-5 ресторанта, няколко магазинчета с основни стоки, крайбрежна алея, голяма детска площадка и т.н Близките по-оживени градове са Сарти и Неос Мармарас, и двете на 20-25 км.

Керамоти
Неа Ираклица
Фанари
Миродато
Александруполи
Александруполи не става за плажна почивка. Всички други са ОК. Най-топла очаквам да е водата в Керамоти и Миродато, тъй като са най-плитки заливите. В този смисъл са най-подходящи за деца.
По повод колко оживени селца са - заведения, магазини, развлечения, редът е следният: Н. Ираклица, Керамоти, Фанари; Миродато е най-убито. Но не си представяй нищо подобно на българските курорти, всичките са тихи и кротки. Ираклица се претъпква през високия сезон, но през юни - не.
  bouquetМоже ли да ми препоръчате място за отсядане в Керамоти или Миродато? Praynig

# 639
Параход, от началото на юли само 2 ферибота ли има на ден (9 и 18 часа)? И пробвах, но не ми дава да има от Астакос, а само Килини-Порос?
Гледах и сайта на Ionionpelagos, но още няма за месец юли, но за юни са все петък, събота, неделя?(Василики-Сами), а на нас резервацията ни е от сряда  newsm78
Иначе има от Астакос ...
Трябва ли предварително да купувам/запазвам билети?
Може би не са готови разписанията.
Василики-Сами наистина е само в почивните дни. През делниците маршрутът е Астакос-Сами със спирка в Итака, пътува ежедневно по един ферибот във всяка посока. От Астакос е около 12 на обяд, наобратно беше нещо следобедно. Иначе Ionion Pelagos е компанията, която пътува по този маршрут, а Василики-Фискардо е Westferries, корабът е Капитан Аристидис.

Аз ползвам www.gtp.gr за всички фериботни разписания, другите сайтове са ми само за справка. Досега не са ме подвеждали, само веднъж от Корфу ми се е случвало да се появи допълнителен кораб, който не е разписан при тях.

За предварителна покупка на билети не мога да кажа, никога не сме ходили във висок сезон и съответно никога не купуваме предварително. Но е добре 30-60 минути преди кораба да се отиде.

# 640
  • Пловдив
Има наблизо 2 страхотни плажа с плитка и подобна на чай вода, но до тях се ходи с кола.
Би ли дала имена или координати?

Иначе от Парга тръгваха в 10 ч. корабчетата за Пакси, но не мисля, че бяха с начална точка Амудия. Пък може някое да е било, те са 3-4.

Корабчето от Амудия е различно от тези, които тръгват от Парга  Peace Ние бяхме на Врахос бийч и проверявахме, защото ни е беше по-близо. Ето го -
http://prikachi.com/images/88/8109088m.jpg

За плажовете мога само описателно, не се сетих да запазя GPS координати, а така и не ги намерих в гайда за плажовете по това крайбрежие - местните ни упътиха.  С кола от Врахос посока към Парга след около 2-3км. (преди разклона за Амудия по спомен) има табела надясно за Залива на Одисей (Odyssey`s bay). Веднага след като се отклоните от главния път минавате през облак бял прах – всичко е бяло там – маслините, козите.... за около 10м. Продължавате през селата по табелите, минавате през ферми за боб. После пътят се разклонява на 2 – надясно за Скала, на ляво е другият плаж. Двата са супер скатани, но си имат кантина и душ. Няма плажни съоръжения. Между другото това беше единственото място миналото лято, на което засякохме българско семейство Simple Smile
Скала-
http://prikachi.com/images/85/8109085E.jpg
http://prikachi.com/images/90/8109090n.jpg

Другият плаж-
http://prikachi.com/images/84/8109084X.jpg
http://prikachi.com/images/89/8109089m.jpg

# 641
Здравейте Simple Smile Моля за мнение за хотел Assamaris Аспровалта. В booking-а е с добър рейтинг, но ме притесняват противоречивите мнения за Аспровалта като цяло. Имам ден-два за рзмисъл и трябва да резервирам. Благодаря Ви предварително   bouquet

# 642
Имам въпроси относно къмпинг Арети / Ситония http //www.areti-campingandbungalows.gr/index.php :
- плажовете там дали са пясъчни и дали дъното е пясъчно
- някой отсядал ли е в бунгалата и защо дървените къщички са по-евтини
- доколкото разбирам има ресторант - това ли е единствената опция за хранене

Ще се радвам, ако споделите впечатления, от какъвто и да е характер, свързани с мястото.

Аз съм била там през лятото на 2010 година и тогава съм писала в темата,но е доста отдавна.Двата плажа са пясъчни,но дъното не е пясъчно.Ние на по-дългия не ходехме много,да не кажа въобще,че не ни харесваше дъното,но на по-късия ходехме по-често когато не пътувахме по ръкава.При него първите 7-8 метра са камъни и после става пясък,но пък става и дълбоко,т.е. не е за много малки деца.Между другото точно на снимките му от плажчетата на сайта е играно доста с фотошоп или каквато й да е друга програма.
...

Опитвам се от известно време да се свържа с този къмпинг, за да направя резервация, но до момента никой не отговаря на мейлите ми. Днес звънях и по телефона - отново никаква реакция. Дали някой се е свързвал успешно наскоро или да имате информация какво се случва?

# 643
divna_, още не са излезли разписанията за юли за Капитан Аристидис, Василики-Фискардо. Същото е положението и с Йониан Пелагос, Василики-Сами (те обаче и тъй или иначе са през почивните дни и едва ли ще ви паснат).

http://westferry.gr/
http://www.ionionpelagos.com/en/content/111
http://www.gtp.gr/

На тези 3 места следя аз, просто проверявай редовно и имай търпение Simple Smile

# 644
  • Варна
Днес звънях и по телефона - отново никаква реакция. Дали някой се е свързвал успешно наскоро или да имате информация какво се случва?

Много просто - още не са отворили.Водата там е 18 градуса !

Общи условия

Активация на акаунт