Първата годинка наближава, МАЙчето нетърпеливо става

• 41 792
  • 733
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от нас
На върха на зъбната криза сме. Щом посред нощ мазах с мазило и след това давах Камилия. Съответно сме извън всякакъв режим.
Още си пасирам фино обедната манджа. Иначе за сутрин не отказва кус-кус, попара, юфка и филия със сирене и яйце. Не е балама. Следобедното също го яде. За вечеря не давам манджа. Още сме на мляко и някоя бисквита преди това. Съответно не давам от нашата храна. Готвя и за обяд веднъж на 2дни, като само сменям месото което добавям. Ако трябва да и мисля и обед и вечеря, ще я запиша на кухня най-вероятно.
Гени, според мен няма как да напиеш детето с винен кебап, освен ако не сипваш виното накрая, след като го отместиш от котлона. Ако е кипяло, алкохолт се е изпарил.

Мишка, на мен в аптеката ми казаха да залепя колектора и да нося бебето изправено. При нас в крайна сметка материалът отиде в гърнето, а коелктора в ръцете, защото я оставих за половин минута. Пробва ли да я издържате? в крайна сметка не давай урина, ако не събереш. Ако е здраво детето, какво толкова. Аз щях да се откажа, ако не бях успяла и този ден.

Ох, Мишка, явно е така за майчинството. Не съм очарована, обаче. Моят термин беше 16ти Sad

# 661
Здравейте. Моето момче също не желае да даде урина. На 6м стана от раз. Сега голяма мъка  Cry

Относно майчинството на мен ми го преведоха доста рано на 25-26 май мисля , че беше. Попълних декларацията около средата на май и тогава я подадоха в НОИ (около 15 май е било ).

С храненето още капризничим. Предимно мляко се пие, ако храната е на големи парчета не се яде много. Малко като новородено се храним за момента. Измъчиха ги тея зъби децата...

# 662
снощи пак беше някакъв кошмар, малката се събужда и по един час стои будна, докато отново я приспя
запушения нос я дразни, а и зъбите й създават проблеми
добре, че баща й я взе да я приспива на едно от събужданията, че аз нямах никакви сили

забравих да ви кажа, че до преди седмица ядяхме храна за по-малки деца - без яйце и без мляко, а вече ядем неща за над годинка и за сега няма проблем, на малката даже повече й харесват, добре, че е държавната кухня, иначе не знам как щях да се справя

оф, и аз трябва да проверя дали са ми превели парите, че вече съм на червено  Crazy

# 663
Пръсъединяваме се и ние към бебетата в криза. Иван е нетърпим и денем и нощем. Все за нещо пищи. Не спи, яде малко и то гладко пасирано. Да излизат вече тези зъби, че е голям кошмар.
Иначе поне вече не се приспиваме на ръце. Лягаме и двамата на спалнята, той малко се лигави, глези се, но след това се кротва и заспива.
Количката вече я прибрах. Изобщо не иска да седи в нея. Извадихме триколката. По-добре е с нея. Успяваме да стигнем до градинката Simple Smile
Играе с децата на площадката. Не се спира. Люлката му е любима. Аз само тичам по него, че е много опасен. Радва се на децата. Но нз как. Хвърля се да ги прехръща и целува. Не си преценява силата и ги бута. А целувката е с хапане. Миналата неделя бяхме на кръщене и рд в едно. Оставихме си отпечатъка на ръчичката на рожденничката Sad А уж дядо му го гледаше...
Урина и аз не мога да взема. Той само дърпа колектора. Мирен не седи. Не обича да го нося. В гърне изобщо неиска. Само да го види и започва да пищи. Как ще се оправя нз...
Е това е за сега, че много дълго стана.
Хубав ден и спокойни дечица Simple Smile

# 664
Мдааа, явно зъбите ще ни вземат здравето на тоя етап

Хора,кажете как ви звучи следната комбинация - авокадо, краставица, яйце/жълтък, кисело мляко или сирене. Мисля утре да забъркам нещо подобно, но не съм наясно дали е подходяща комбинацията.

Още един въпрос. Пробвал ли е някой да пасира в пасатор белтък?

# 665
Аз съм пасирала -спаначена супа и към нея добавих сварено 1/2 яйце. То след пасиране,си стана гладко (супата) пюре и към него добаеих яйцето. Но белтъка се чувстваше като  че ли  Thinking но може да си зависи от пасатора Peace (тогава го изяде без възражение,но не и с кеф. Не съм повтаряла....не ми хареса консистенцията)

В момента са хит пържените филийки и мусаката  Sunglasses

# 666
Здравейте мами,къде се губите днес всички.
При нас духа силен вятър и днес разходката е мираж.Добре че зъби кризата отмина за сега,но си беше кошмар 2 седмици и то заради един зъб. Другите 3 остават подути за видим кога ще ни тормозят и те. При нас единствено помагаше панадола,да му намажа венците обилно,всичко друго  Naughty
Моят шошко ми направи реакция от белтъка,хем сложих съвсем малко и дадох за 3-4 път и така си увеличавах,ноо му се обрина целият гръб за сега спирам. Може яйцето да не е било ок,макар,че буквално ми го дадоха от на кокошката дупето и да е стояло 2-3 дни в хладилника. Освен да съм го пукнала леко дакато се прибираме и да не съм видяла. Thinking
Да се похваля ТОЙ ДЪВЧЕ!!! Не мога да повярвам,днес с апетит си изяде две бисквити и един сухар,вчера яде кус-кус непасиран.  Shocked
АНР комбинацията ми звучи супер,без яйцето и сирене+копър и сухар,като тараторче,ммм чак ми се дояде.   bouquet

# 667
  • У дома
Ние сме тук, днес времето е хубаво, направихме една дъъълга разходка сутринта, краката ме болят. Сега готвя мусака и съм се вмирасала на манджорляци, та май няма да има следобедна разходка, пък и още се готви.
Мони, как даваш сандвичите и пържените филийки? Нашата няма зъби, ама искам да и дам да си хапне и тя hahaha Joy Мъчат се два да се подадът, но още сме беззъби.
Палачинке, принципно и ние дъвчем с венците Joy Мусаката се чуя днес дали само да не я намачкам, че ми писна това пасиране вече ooooh! все едно бебе си имам, вашите проходиха, кътници им избиха, сигурно вече четат и пишат hahaha Joy
Ние все така нямаме интерес към нищо, но пък ставаме инати още повече, ревем и пищим ако нещо не й се даде, нещо и се забрани или и вземеш. Снощи не ме остави за час да мигна, буди се в 1 до 2.30 игра и врещя в леглото, накрая взе да рита по една лампа, закачена за решетката, станах да е махна, и взе да врещи и да реве като луда. После се събуди към 4, явно гладна и взе да вика "мама", като погледнах станала и наднича над главата ми (леглото и е от моята страна на леглото) #Crazy Нахраних я, и до 5.30 си игра с леки изблици на крясъци #Crazy Сутринта баща й се успа, стана към 7 и аз с него.
Слуз още имаме, от болницата още нямам обаждане и резултати, мисля ако не свърши тая слуз, да звънна в понеделник пак, направо незнам какво става с това дете ooooh!

# 668
Здравейте,

И при нас валя..в паузата излязахме на разходка, уж да заспи навън...ама по едно време ни погна дъжд и се върнахме на бегом.

Genni  преди давах като откъсвах малка хапчица и я давах с пръсти и тя си я сдъвкваше лека полека. После й връчих филията и да се оправя Simple Smile тя гризка с предните зъби малки късчета и си мляска доволно. Като ,разбира се,  през цялото време я наблюдавам да не захапе по-душманска хапка.

Pancake, хммм...това с яйцето...неприятно...Опитай да го даваш чрез храни...т.е. кекс, питка и т.н. Така поне количеството няма да е много заведнъж...поне така си разсъждавам аз  newsm78

Отивам да видя, дали се е наспала Simple Smile да започва веселбата Simple Smile ако ли не, ще имам време за едно кофи Joy

# 669
  • У дома
Значи ще трябва аз да и давам, мисля утре да направя за закуска да си хапнат с баща й, филийки, ама ще я храня аз, тя не може да отхапе че нямаме зъби, с венците съм пробвала, не се получава, тя го плюнчи и като се навлажни отхапва колкото е мокро, и се задавя, а аз изпадам в криза hahaha Joy

# 670
  • Toronto, Canada
Здравейте мами и от нас. Аз днес съм почивка от колежа, та сме си с Габи вкъщи. Вчера тя беше с ММ, ходихме на консултация - 10,900 и около 83см (в БГ я изкараха 79см). Попълвахме един въпростник какво може да прави на 12месеца.
Аз давам вече от нашата храна (аз по принцип готвя по безсолно). Сандвичи и аз съм давала печени с шунка и кашкавал или яйце и сирене, давам без коричките. Белтък съм вкарала, оттук оттам като опитваше и накрая и направих сандвич и не е имало проблем. Почна да яде сама с вилица, а иначе някои плодове ги яде с клечка за зъби. Справя се доста добре.
Все още сме с 4 зъба, нямаме зъбни кризи, но пък се лигави за страх. Съчуствам на всички, който са със зъбни кризи. Дано скоро да отминат. Габи се буди понякога през ноща по един път, но и давам АМ или я кърмя и заспива пак.
И ние го имахме периода с количката, но от БГ няма проблем. Сега и давам резен ябълка или нещо да си играе и тя си яде и си мълчи. Ще отмине и при вас.
Сега да ви разкажа за детегледачката ни.
Скрит текст:
Габи ходи в тях, тя е в съседния блок. Жената е много добра по принцип, има 3 по-големи деца, завършила е педагогика в БГ, сега тук завърши пак педагогика, преди имаше детска градина в тях (до 5 деца може). Но...... Сменя на Габи само по веднъж памперса и Габи винаги е с обрив и с наакан памперс като се прибере, не я преоблича и тя винаги е с мокра блуза. Габи не обича лигавници и слагам кърпички между бодито и блузката, поне бодито да не става мокро. В сряда отивам да я взема и тя вече я приготвила в количката и всичко, докато се кача до апарт., а това абсурд да я приготви толкова бързо. И в тях миришеше много гадно хем на готвено, хем на застояло. ВСичко по Габи миришеше, количка, чанта. Прибирам се, преобличам я и пак. Вчера отиваме на доктор и ММ вика, че багажника даже е миришел после от количката. Незнам какво беше правила. Най-лошото е, че Габи от вчера е със хрема и не и биха ваксината. Жената гледа само нея и за 2 дни ми разболя детето, където цяла зима имаше само един сериозен вирус. Приспива я в количката и спи в нея за по един час и почна да спи по 30мин вечер около 6:30. А мин седмица спеше по 2.5-3 часа в нас. Почна пак да се буди и си мисля, че е от емоциите. Другата седмица пак ще я гледа за няколко дни и после се надявам да почне детска. Аз съм била детегледачка, уча сега педагогика и пак ми е неудобно да и кажа това онова. И сега разбирам какво им е на майките, който имат детегледачк и се притесняват в началото. Сега и за мен става по-трудно. Сутрин аз ставам преди нея, нея я будя, че винаги се успива. Следобяд се прибирам и за 30 мин обядвам и оправям ако има нещо вкъщи, отивам да взема в 4, седим 1 час в нас да готвя и после сме навън от 5-8 и после всички вечеряме и в 9:30 тя е в леглото, аз час след нея. Сега имам и домашни и гледам да направя повечето в клас, че в нас нямам време. И ако си легна с нея и тя не се събужда съм много шастлива на сл ден. Абе не е лесно с една дума. И ММ понякога като каже, че не готвя (понеже той си е направил за него скара и аз нищо не съм направила за него) направо.... и ми вика трябва да свикнеш сега на този режим. Викам си, ти само работиш,а аз имам 100 задължения. Мъжете никога няма да разберат това. Един ден ще му оставя Габи и ще му кажа, че искам да е изчистено и наготвено и масата сложена и всичко приготвено за другия ден, нищо няма да е свършил. Ще ми каже, еми занимавах се с малката. Simple Smile Оплаках се Simple Smile
Това е от нас за сега, лек ден мами. Simple Smile При нас е хладно и духа вятър, Габи нон стоп иска да сме навън, ама няма как.

# 671
Здравейте от нас.

Авокадото, ако което питах стана супер и за възрастни. Близнах малко да го пробвам, защото не ми е белтъчен ден иточа зъби да направя и за нас някой ден. Направих ето това
Скрит текст:
пасирах авокадо, жълтък, настъргана краставица, малко кисело мляко, малко сирене, половин сухар, копър, малко сол. Стана много приятен крем, който по-нататък според мен може да се дава и като пастет. Струва ми се, че ако се направи по-рядко става и великолепна лятна супа

Диана няма проблем с дъвченето. Разни филийки и бизквитки си ги предъвква. Просто отказва да дъвче някои неща- например обедните манджи и разни пресни плодове. Та пасирам като луда. Филийките ги давам на малки залчета в устатА, като една коричка давам да държи и тя да си я жвака. Ако дам цяла филия, ще стане на прасе и няма да изяде нищо. Невъзможно ми е да я чакам цял ден да лигавчи една филия и да я маже навсякъде. Засега сяда на стола, яде каквото яде и става. Ако ен желае да яде, след час предлагам АМ.
Пържено още не съм предлагала, но ако е като мен ще обожава пъжени филийки. Шунка и други подобни също не съм предлагала. Мисля си ,че са прекалено солени.
Правя кекс в момента и мисля да и предложа утре за следобедна закуска.

Панкейк, кофти е това с белтъка. Дано да е нещо инцидентно. Аз мисля утре да правя супа и да сложа яйце за застройка, но май ще сложа само част от белтъка. Има ли проблем да предложа и на следващия ден застроенаа супа с хубаво увряло яйце?

Ние днес имахме инцидент. Яко падане с трескане на задната част на главата от ръба на нейната масичка и по неясен начин раничка над едното око. Ама така става като се използва за уокър столче, при наличие на 2уокъра и кола

Това с детегледачкаат е много гадно. Аз по принцип имам проблем с доверието и не смятам, че някой може да ми гледа и за 5 мин по-добре детето от мен. По сто часа давам интрукции като тръгнат с баща си на разходка. А пък някаква жена да ми я връща мръсна - направо ужас. Цвете дано да не се налага да я ползвате отново

# 672
Цвети, честно да ти кажа според мен не я оставяй повече при тази жена. Тука ми намирисва работата много. Наакана, мокра, нервна, хремава ми идват в повече лично на мен. Дано да греша, ама тая въобще не гледа детето, щом дори памперс не сменя, смятай, че малката може и от количката да не излиза.  Naughty
За мъжете, нямам думи, аз започнах моя да го тормозя повече, че напоследък само се чуди къде да избяга и каква "работа" да си измисли. Еми в крайна сметка, не че някой ще оцени, но откакто се е родил малкият, не съм излизала сама. Всичко и по всяко време за моето съкровище, не се "чупя", като е напечено.  Crossing Arms
Анр, давай по малко белтък в началото, че имам страхова невроза вече.
Моникат, до сефа му давах както казваш в супа в нещо белтъка и нямаше проблем, от къде реших да пасирам малко с жълтъка и се обрина. Днес е по-добре, почти няма пъпки.
Майчета, как спинкат вашите дечица, с какво ги обличате? Ние вече сме с късо ръкавче, клинче тънко и бос. Все се изкушавам да му обуя чирапи.  ooooh! Не го завивам и без това се отвива, търпи само едно чаршафче.
Хайде лека вечер.   bouquet

# 673
Добро утро Simple Smile днес съботно сме скочили от 7:30 Shocked дано не стане навик  Blush

Цвети,моето мнение съвпсда с това на Pancake . Peace поведението на детегледачката е неприемливо...а и ти виждаш "видимото" , а как се държи с нея през деня остава загадка ooooh!

Pancake явно количеството белтък е дошъл в повечко. Аз само веднъж си позволих 1/2 сварено яйце,после 2-3дена яйце не съм давала...и от там нататък пак в комбо в самите астия (напр дори да е пържена филийка или самдвич,яде 1/4 филия,като количеството яйце респективно не е 1 цяло Simple Smile )

За вечер - ами ние в момента сме в селска къща и е прохладно през деня и вечер. Спи с потник и пижама с дълъг ръкав,чорапки и завита с одеало с чаршаф. Но като знам,как в къщи още преди да тръгнем беше жега,там ще ползваме една пижама боди с къс ръкав и крачол,за чорапките ще видим,чаршаф

Последна редакция: сб, 06 юни 2015, 09:51 от monicat

# 674
добър вечер  Simple Smile

Силвия също не дъвче всичко, ако й дам коричка хляб може да я яде, но понякога отхапва прекалено големи залъци и ги плюе, от обедните манджи някои ги яде без проблем, но други също ги плюе, общо взето съм забелязала, че ако месото е по-жилаво не го дъвче, та и аз пасирам това-онова

Цвете, дано малката скоро тръгне на детска
и моят мъж се ослушва относно задълженията, аз понякога му напомням, че детето има двама родители и това, че работи не означава, че грижите за малката са изцяло моя отговорност, а той само да й се радва и да си играят  Crossing Arms

малката спи с цяло гащеризонче и е завита с памучно одеяло до кръста, общо взето гледам да не се поти и така преценявам, че й е добре
през деня й обличам пижама, но при въртенето кръста й е гол, а и се отвива и за това ми е по-сигурно с цялото гащеризонче, така не може да си събуе чорапките  Joy
при нас си е хладно вечерно време

а да ви се оплача, нещо се сецнах и кръста така ме боли  Tired, ходя като Квазимодо, не мога да се изправя, а малката все ме търси да я гушкам

Общи условия

Активация на акаунт