Първата годинка наближава, МАЙчето нетърпеливо става

• 41 799
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • Toronto, Canada
Здравейте и от нас. Честит празник на всички малки и големи дечица!  bigdance2
Джули не кърмя преди сън, давам АМ.Ако се събуди през ноща давам АМ, ако ме мързи да направя я слагам на гърда.
Габи днес за първи път беше с детегледачката за 3 часа, ММ каза че като я е взел е била малко нервна, все едно не е искала да седи там. Вчера бяхме за 1 час при жената и беше ОК. В нейния апт няма място и са наслагани много мебели, ама като ми е близко, а и жената я познаваме и т.н. Ама за 2 седмици ще изкараме все някак. Сутринта Габи стана в 8:30, ама ММ работеше от вкъщи та я е оставил на жената, че аз излизам в 8. Ще си направим режим сутрин няма как, трябва да сме бързички. Аз съм на колежа от 9-3 и пътя ми е по 1 час.
Моникат аз бях питала в Враца и изрично ми казаха, че не може за по-малко от месец. Ама ти май си от СФ де, та дано няма проблем.
Лека и спокойна нощ мами Simple Smile

# 646
  • Пловдив
Здравейте момичета  Hug
Ето май месец си отиде.Всички навършиха годинка.Надявам се да сте празнували весело рождените дни.Не знам защо не мога да разгледам албумчето,може би сте сменили паролата.
Ние празнувахме с нашите,на двора.Беше много хубаво.На 24-ти май направихме и кръщене.Аз бях много притеснена.Катрина доста си порева,но мина добре.Тя е много емоционална и вече много палава.Не ходи,само за ръчичка.Но не иска да седне никъде.Нито в количката,нито в стола за хранене,нито в стола за кола.Мислим да ходим на море,но как ще я возим до там,не ми е ясно.
Още се кърмим по няколко пъти посред нощ.Излиза и пето зъбче и е много кисела.
От няколко дни и давам ягоди.Не съм питала педи,дали може.Дадох една,нямаше реакция (освен,че и хареса,искаше още) и реших да давам.Правя пюрета с банан,ягоди и череши.Понякога слагам и кисело мляко.Много и харесва.
Шарка (варицела) има и при нас.Няколко познати я карат,надявам се да се опазим,защото е малка още.Като тръгне на градина,нямам против да я изкара.
Вчера никъде не празнувахме.Баткото имаше завършване от 17:30 и нямаше време да ги водя другаде.

# 647
Здравейте момичета,

не съм писала много отдавна, моля да ме извините, все не ми остава време.
Честито на порасналите дечица, да са ни здравички и щастливи. При нас нещата са в рамките на нормалното. Не кърмя вече, от няколко дни я записах на дк, яде всичко което правят, но пък на мен нещо не ми допадат специалитетите. И сега се чудя дали да не почна пак да и готвя.
Все още не ходи сама, само с ръчички. Не иска да се пусне било то и само на една. В количката стои, в колата спи докато се вози... обича люлки и много деца... като всяко дете любопитна е към всичко. Вчера я заведохме за пръв път на плаж. Хареса и пясъка и най вече мидите. Успя да пробва няколко, добре се побират в устата и.
От близо 10 дни се мъча да я накарам да спре да си смучи пръста. Мажа я с едно горчиво и когато е намазана не го смучи. Проблема идва когато и се доспи. Това беше нещото с което се преспива. Сега се върнахме наколко месеца назад - трябва да я дондуркам близо 30 мин за да заспи. Кошмар е!!!

# 648
здравейте

и ние сега се мъчим да отказваме биберона-залагалка, давам й само, когато ще заспива, но не всеки път, тя обаче още си го търси, като й се спи
хубаво е, че поне през деня не й го давам

Осинко, значи вече сте на морето  Simple Smile това е страхотно, ние ще ходим чак септември
с какво мажеш тялото на детето?

да ви кажа за новия ни проблем, до сега я слагах на гърнето лесно, но от скоро както си седи и изведнъж става и почва да ходи  Joy нали вече е по-стабилна и хич не иска да е седнала

# 649
  • Toronto, Canada
Мами влизам само да ви почерпя с по едно питие, понеже днес имам РД. Кой каквото му се пие. Малко късничко де, ама нямах време днес. Сега ще ходя да взимам малката и по-късно или утре ще пиша как е с жената. Лека вече Simple Smile

# 650
Честит рожден ден, Цвете. Да си жива и здрава

Какво става с Лили? Има ли зъби?

При нас нищо ново. Май пак сме в зъборастяща криза. Сополи се леят, уши се чешат, гризе се наред. Продължавам да пасирам като за новородено.
Вече започвам да мисля, че това дете ще проговори преди да проходи. Днес държеше кукла и бикаше 'беби'. непрекъснато нещо бърбори.

Ягоди давам от 2 дни. По малко. Махам семчиците уж, макар че оставям нарочно по някоя да видя реакцията. Засега не отчитам проблем. При нас проблемът е, че отказва да яде така като и дадеш. Та пасирам и тях. Череши нямам хубави и още не съм давала.

Хора, как стоят нещата с майчинството. По принцип ли не са превели или има сътресения във връзка с края на първата година?  Мони, ти се месец напред. Как е положението при теб?
Друго, за което се сещам е, някой има ли представа наново ли се подава молба за детски?

Последна редакция: ср, 03 юни 2015, 11:59 от anp

# 651
  • У дома
Здравейте мами, позагубих се, че само неприятни събития напоследък около нас.
Цвети, честит рожден ден, да си жива и здрава Hug На 9  и аз имам РД (не че ми се празнува или ме вълнува, ден като ден) Rolling Eyes
Ходихме на лекар в петък, прегледаха стомахчето, понатиснаха е й каза, че е абсолютно ок и няма за какво да се притесняваме, но за да видим да няма солмонела или нещо подобно в понеделник носих "проби", ще ми звъннат ако има нещо обезпокоително, ако не ни потърсят значи пробите са ок. Казаха да следя за кръв , или ако Лили стане отпусната, не е весела и не играе, или пък има температура. Засега е по-луда от всякога и вече тотално изперквам с нея #Crazy Слиза сама, ходи между мебелите сама, но като свърши дивана или масата и дава ръка да е водиш някъде си hahaha Joy Мисля, че ни се показват две зъбчета отдолу, и е толкова крива само врещи, пищи и се хвърля като ненормална, в неделя си разби устата, ама пуст чешит #Crazy Изпрвя се сама от легнало положение до права, но се клати като пияница, много е смешна. Днес не искаше да стои въобще в количката и скоро ще я счупи, такова лудо мятане и подскачане, скоро количката ще издъхне #Crazy
Купих си билет и на 3 август се прибирам за два дена, за да управя акта за раждане, и да и вадим паспорт тук в посолството. За първи паспорт ми казаха, че няма бързи поръчки, обаче в СФ може да е различно Rolling Eyes
Хайде мами, лек и спокоен ден Heart Eyes

# 652
Здравейте,
bouquet  Цвети,честит рожден ден! Наздраве за твое здраве!

Anp нямам прекъсване в майчинските. Вече получих транша за 2-рата година. Допитай се до счетоводсрвото  Peace

Гени  Hug дано притесненията са излишни

За паспорт -чела съм ,че има бърза поръчка тук в Сф,на М. ЛУИЗА,но трябвало да се посочи причина (напт. Закупен сам.билет)

# 653
Цвети, честит рожден ден и от нас  Heart Eyes Пожелаваме ти успехи в учението, послушно дете, лека работа и още много рождени дни  newsm59

АНП и при нас нещата не са добре, малката има сополи и не знам дали са от зъбите или е настинала, няма температура, игрива е, има апетит, за това си мисля, че е от зъбите
миличката не може да спи и изкарахме доста тежка нощ
хайде да излизат вече тези зъби

# 654
Ох, Джули точно същото. Сутринта и давах вит.С и осцилококцинум за всеки случай, ако пък съм я простудила. Но са зъби. Няма какво да се чудя. Имам няколко дозички Камилия, ако стане съвсем зле. При нея действа мнпго добре.

Честити зъбчета на Лили. Тая фея явно с БДЖ пътува до Норвегия. Дано всички изследвания да са ок

Мони, аз питам имаше ли някакво накъсване, защото преведоха едни 170 лв в края на май, а на 2 юни не са превели нищо. Та това ме интересуваше ,как беше при теб.

# 655
 newsm78 може би защото терминът ми е 1май и не съм усетила някакво как да го нарека...приравняване..изравняване....или частично изплащане....  Thinking

# 656
Добро утро!

Хей момичета, как успяхте да вземете урина на момиченцата, аз не успявам, не пишка по 1 час след като съм го сложила, а когато свърши работата е мокър памперса, а в колектора няма нищо? Знам, че някой пресипваха от гърнето, но тя не иска да седи на него изобщо, та това не е вариант. Мисля да я заведа да й вземат кръв, пък урината ще бъде когато успеем да вземем.

anp, не съм специалист, но си мисля следното, тъй като аз попълних декларацията началото на май, но документите не са заведени още. Майчинството първата и втората година е до датата на термина, а не до тази на фактическото раждане, т. е. при мен това беше 10 май, декларацията е попълнена, но според мен ще бъде заведена в НОЙ заедно с болничните на останалите служители до 15 юни, т.е. евентуално плащане ще има в началото на юли. Иначе имам превод на останалите дни до 10 май, а днес ще имам втори, който се води някакво доплащане.

Tsveteto_, да си жива и здрава, много щастлива и да те слуша малката  bouquet!

Нас ни мъчат предкътниците или кучешките зъби и е голям киселяк, трети ден не може да си пие млякото, добре че поне започна да яде твърда храна, но пасирана гладко, а и сега имам време да и готвя и досега всичко й харесва.

Хубав ден!

# 657
mishka аз успях да взема урина на дъщеря ми като сутринта веднага след като се събуди бързо я измих на чешмата, залепих колектора и започнах да я разнасям на ръце из хола, а мъжът ми през това време няколко пъти й даде да пие вода от чаша. Тя по инерция в един момент реши да пишка, когато пие вода това я провокира. Успех със събирането!

# 658
Здравейте!
Mishka веднага след събуждане,измихме я и лепнах колектора. Поставих я на гърне,после малко да полежи (по голо д..е),после пак на гърне и в рамките на 20 мин стана (таткото слезе да пуши и като се върна,бяхме готови)

Не знам с какво пътува феята,ама сме зациклили на 4 и няма мърдане Crossing Arms апетит има,ама явно й е дискомфортно  Thinking

# 659
  • У дома
Привет и от нас мамчета, ние също сме от "кривите" тия дни, но е разбираемо. Снощи ме е въртяла до 11 часа #2gunfire Аз пък вчера воден ден направих, главоболие с ревящо бебе, беще някакъв кошмар. Излезнахме малко, хич вече не иска да стои в количката, сега легна малко да поспи Sunglasses Малко почивка и за мен Joy
Мишка, аз не мога да помогна, тук не съм давала урина въобще на Лили и нямам идея, щом и на гърне не иска да стои newsm78
Мами, давате ли вече от вашата храна на малчовците? Все по-трудно ми е да мисля по три яденета - за Лили, за баща й и за мен #Crazy Има винен кебап за баща й, той вика да и давам, ама мен ме е страх, вътре вино има, да напия детето Crazy Май пак ще е телешка супа, тия бебешки манджи ми се изчерпаха тотално вече chef
Хайде мами, отивам да хапна нещо набързо, и да "опъна кълки" пред ТеВе-то Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт