Искам да кажа ... (30)_30.03-05.04

• 48 819
  • 1 255
  •   1
Отговори
# 975
Звучиш сякаш някой насила те кара да върви на телевизора нещо си - а нещо там копче on/off да натиснеш, щепсел-контакт веригата да разкъсаш, обява в Продавалник "Продавам запазен телевизор" да пуснеш?

Не мога. Децата го гледат. Гледат сделка или не и понякога Гала. От филмите ги отучих.
А телевизора е в стаята, в която работя. Няма мърдане.
А с децата на глава рядко излизам. Метнали са се на баща си.

Като порасте малкото се изолирам в кабинета и няма да могат да ме изкарат от там докато не спрат телевизора.

# 976
  • Пазете Гор

Тц.

Не искаш.

# 977
Белла, аз правя някакво подобие на 90 дневната, с доста изключения, но съм доволна, смъкнах 3кг за месец. Водният ден го пропускам, ям си стабилни количества от каквото ми се полага за деня. Дори веднъж изядох цял козунак на въглехидратния ден  Crazy Като гледам момичетата в темата за диетата как си отмерват грамове....аз не бих могла.
Като казах козунак, че се сетих да попитам - тази година съм решила да пробвам да направя, на вентилатор ли го печете, че веднъж пробвах да пека питка и стана като сухар.

# 978
  • Пловдив
Абсолютно изгубено време, и това е най-малката щета върху човека. Не искам да звуча като прорицател, но напоследък отличавам хората, които гледат над 1 час телевизор дневно, от другите, дето си го спестяват. И не е в полза на първите съпоставката, в общия случай.
Как преценяваш? По какво познаваш?

# 979
Лесно е, и после ще се чувстваш неподозирано добре, повярвай ми. И ти, и децата. И ще си дор до пет пъти по-информирана.

Подкрепям, от  първо лице  Peace
Много приятелски семейства около нас разкараха телевизорите - някои преди нас, други след... Единици останаха в приятелския ни кръг, които още гледат телевизия.
Но те пък са на другия полюс - имат по един навсякъде - включително и в тоалетната и в колата.

Не съдя чуждите избори, нито натрапвам моя. Но определено считам, че отказването на цигарите и на телевизията подобри качеството ни на живот - и лично, и на цялото семейство  Flutter

# 980
  • Пазете Гор
Не полвам вентилатор при печене на козунак.

В зависимост от съда понякога се налага да се завие леко с фолио, за да не прегори. За постигане на концевидна текстура са важни следните неща:

- енергично замесване по определена схема: изтегляне и натискане на краищата в центъра на тестото
- ползване на топли продукти(!)
- постепенно добавяне на мазнината на по-късен етап от замесването (не в кладенче!)
- внимание: да не превтаса
- да не се изсуши при печене. Това включва и използването на по-едри разфасовки. Неопитните смело да опитват с клечка/сламка/шишче за готовност и да не се колебаят да го извадят веднага, ако по "сондата" спре да се лепи тесто.

Препоръчвам трифазово втасване:  на предфермент, основно втасване и втасване след оформяне. Удвояването на обема е добър индикатор за готовност за всеки от етапите. Превтасването също води до загуба на "конците".

# 981
Куркума, много ценни съвети, благодаря! Чак конци не вярвам да докарам, но поне да има вид на нещо.....

# 982
  • Пазете Гор
Скрит текст:
Абсолютно изгубено време, и това е най-малката щета върху човека. Не искам да звуча като прорицател, но напоследък отличавам хората, които гледат над 1 час телевизор дневно, от другите, дето си го спестяват. И не е в полза на първите съпоставката, в общия случай.

С върха на нослето си... Wink

По много неща, не съм си правил труда да ги систематизирам. Но на първо четене; не ползват клишета; по-спокойни са, за големите и дребни неща; по-информирани са; склонни да изслушват.

Изобщо завъждат всички признаци са хората, от оня тип, които вярват на очите си, а не на ушите си, което казват, че било разликата между умния и не толкова умния.

Дано да са ти от полза, Ая. Ако ме накарат да оставя само един от написаните, бих се колебал много между този топлите продукти и по-късното постепенно добавяне на мазнината.

Има и други дреболии:
- работи се в топло помещение
- ползва се намазнен плот
- ползва се пречистена свинска мас
- ползва се "силно" брашно. Който не може да го определи - нека просто да е прясно, с пепеплно число равно или по-малко от 500.

Най-важното обаче, както и за всяко ястие, така и за хубав козунак е да чувствате празникът като наистина такъв! Осъзнаването на това, че десет човека очакват с нетърпение произведението е мотивиращо. И трябва да се прави с любов, инак нищо не става.

То това важи за всичко.

# 983
Какво има да се преценява? Телевизията в българския си вариант е каквото е чалгата за музиката.

# 984
Моят единствен опит с месене и печене на козунак беше плачевен. Козунакът буквално гърмя във фурната. Така зрелищно се наду и то със залп и част от него се залепи на горния реотан... Tired

Явно не съм го правила с любов... оххх
Засега не искам. По-лесно ми е малкото да е хипнотизирано за известно време, докато аз си свърша проектите.. Mr. Green Сега не е на градина защото имат варицела и дълбоко се надявам да ни подмине тая гадост.

# 985
  • Пловдив
Скрит текст:

С върха на нослето си... Wink

По много неща, не съм си правил труда да ги систематизирам. Но на първо четене; не ползват клишета; по-спокойни са, за големите и дребни неща; по-информирани са; склонни да изслушват.

Изобщо завъждат всички признаци са хората, от оня тип, които вярват на очите си, а не на ушите си, което казват, че било разликата между умния и не толкова умния.

Добре. Тест - аз гледам ли? Да преценя познаваш ли.

# 986
Гадост, ама аз завиждам. Дъщеря ми на 13 още не я е карала.

# 987
Гадост, ама аз завиждам. Дъщеря ми на 13 още не я е карала.
В Малта можеш да я ваксинираш.

# 988
Не ми го предложиха, а преди да почне училище на кръст ме разпънаха относно ваксините. Ще питам, дано да не си правиш майтап.

# 989
Не ми го предложиха, а преди да почне училище на кръст ме разпънаха относно ваксините. Ще питам, дано да не си правиш майтап.
Знам че в Италия има ваксина. Както и в Германия.  Би трябвало да я има и в Малта. В България е "В процес на одобряване" от властите. И тук ще я има. Като я "одобрят" ще ваксинирам голямата дъщеря, защото и тя не е боледувала.

Общи условия

Активация на акаунт