ДУБАЙ 9-та тема

• 84 989
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Надя, мерси, стана ми много по-ясно Grinning

В кои квартали е най-добре да се търси хотел?

За визата вече прочетох, че е отпаднала, но имам въпрос за паспорта. Има ли някакъв срок, в който не трябва да изтича паспорта? Тоест, ако заминаваме март, а паспортът ми изтича април, проблем ли ще е? Защото за Русия ми искаха минимум 6м напред да ми е валиден, та се чудя сега дали да пускам нов, защото като заминаваме ще ми е валиден по-малко от 3м.
.Vaya., районът зависи от бюджета ти Peace Кажи ориентировъчно какъв е, защото има и за 60лв има и за 6000лв.
Не може с 1 оставащ месец. Задграничният паспорт следва да бъде валиден минимум 6 месеца към момента на пътуването. Извади нов.  Grinning
Благодаря за отговора. Ще вадим нови паспорти значи.  Simple Smile
Не съм се ориентирала като цена, но не търсим най-евтиното.

# 271
dusty, много благодаря за изчерпателната и ценна информация.  newsm10 smile3525
Поне ми стана ясно, че само за тези развлечения ще ни трябват поне около 1500 евро. Още веднъж благодарности.
entertainment book от къде може да се закупи в Дубай или е по-добре да си взема предварително от ибей?

# 272
Поне ми стана ясно, че само за тези развлечения ще ни трябват поне около 1500 евро. Още веднъж благодарности.
entertainment book от къде може да се закупи в Дубай или е по-добре да си взема предварително от ибей?

Според мен на място ще Ви е по-добре, поне ще си спестите пари за доставката. В карфур, супермаркетите и всеки мол се продават. Резервациите може да си правиш предварително преди да си ги купила, защото не ти искат никакъв номер на ваучера. Но и все пак внимавай ако поръчваш да не ти дадат старата за 2015.

# 273
Много благодаря Hug Вече с нетърпение чакам 2016г.

# 274
  • София
Здравейте!

Направили сме резервация за Ситимакс Ал Башра, което ни устройваше перфектно /цена +локация/, но сега едни приятели също искат да дойдат с нас. Проблемът е, че те са с голямо дете /15/и единственият им вариант е да вземат 2 стаи, което ще им излезне  доста скъпо, предвид хотела. Чудя се дали да не отменя нашата резервация /която на всичкото отгоре е платена/ и да потърся някакъв апартамент за всички ни, с оглед това, на тях да им бъде по-изгодно като цена…..
Като прочетох последният коментар на dream, взех да се разубеждавам за рент-а-кар… В момента през сайта на уиз има много изгодни предложения, но последното което искам е да си скъсаме нервите във „въртене в кръг”.
Въпрос за мед. Застраховки. Не се бях сетила, а пътуваме с дете на 8г. Ако ги направя он лайн през сайта на уиз, трябва ли да нося в мен нещо разпечатано?

Последна редакция: вт, 26 май 2015, 14:33 от Gina L.

# 275
  • София
Тъкмо реших да купя книгата с ваучерите, пратих запитване и на един от въпросите, който ме вълнува, а именно за Атлантис, получих следният отговор:

2.      How many are the vouchers for Aquaventure in Atlantis?

Answer: The vouchers are in The Entertainer Dubai Kids Book (3 vouchers).

Това означава ли, че в The Entertainer Dubai няма ваучери за Атлантис, а въпросните са само за деца и то в детското издание, което следва да закупя отделно?

# 276
  • sofia
Здравейте!

Направили сме резервация за Ситимакс Ал Башра, което ни устройваше перфектно /цена +локация/, но сега едни приятели също искат да дойдат с нас. Проблемът е, че те са с голямо дете /15/и единственият им вариант е да вземат 2 стаи, което ще им излезне  доста скъпо, предвид хотела. Чудя се дали да не отменя нашата резервация /която на всичкото отгоре е платена/ и да потърся някакъв апартамент за всички ни, с оглед това, на тях да им бъде по-изгодно като цена…..
Като прочетох последният коментар на dream, взех да се разубеждавам за рент-а-кар… В момента през сайта на уиз има много изгодни предложения, но последното което искам е да си скъсаме нервите във „въртене в кръг”.
Въпрос за мед. Застраховки. Не се бях сетила, а пътуваме с дете на 8г. Ако ги направя он лайн през сайта на уиз, трябва ли да нося в мен нещо разпечатано?

Аз винаги правя медицински застраховки през Дженерали онлайн, плащаш с карта и на мейл получаваш полица - 5мин работа.

Това за въртенето с колата, аз не го усетих, свалих си офлайн навигация. Знаете ли, че след като влезнеш от входа но метрото до влака (на някои места) се ходи по 200-300м.
Само в центъра (Дейра) е кофти с кола, но платения паркинг ( частен е 2лв на час

# 277
  • Düsseldorf
Здрваейте,

и аз като скоро завърнала се имам впечатления, които бих споделила, но в следващите дни поетапно...

На първа линия искам да успокоя онези, които се колебаят дали да отидат на сафари с ваучер или директно с агенция / понеже и аз и други питахме преди да отидем, но нямаше отзиви от първо лице /  - според мен ваучерите са абсолютно ОК.

Имаше други българи, които разказваха, че са резервирали на място - първо, с пазарлък са свалили цената до 100 дирхама на човек. Е, бяха повече хора, но спред мен щом може да се свали до толкова, явно си е толкова.....

Второ - ние ходихме с ваучер от Кобонати - за 75 дирхама / агенцията беше Phoenix tours/  и според сравнението с останалите нашето сафари съдържаше всичко, което и останалите. Още повече, че лагерите не са 1000, а няколко. И всички туристи ги изсипват в някой лагер и туй то... Има си камили, хена, костюми, ...

Така че при така покачилите се цени на всичко, аз мисля, че е добре да си спестиш тройната цена там, където можеш...

# 278
dream1984, благодаря за отговора.  Hug
Хотела, в който сте били съм го отбелязала като един от възможните за настаняване, само, че при нас излиза за 7 нощувки - 2 363 лв., но все пак ние сме с две деца. Както и по-горе писах искам горе-долу да направя сметка за парите, които ще ми трябват за развлечения - атракции, а хотела, сам. билети и храна, те са отделно перо.  Понеже все още не съм изчела всичко, не съм запозната относно  entertainment book.   

nie bqhme 5 choveka s 2 bebeta
той апартамента по принцип е за 6 възрастни така че няма значение колко човека сте...
мисля че 1000 евро ше ви стигнат и ше ви останат но трябва да си купите книгата за която споменах

# 279

кои места искате да посетите за да ти кажа дали ще ти стигнат защото мисля че и 1000 ще ви стигнат

# 280
Здравейте!

Аз винаги правя медицински застраховки през Дженерали онлайн, плащаш с карта и на мейл получаваш полица - 5мин работа.

Това за въртенето с колата, аз не го усетих, свалих си офлайн навигация. Знаете ли, че след като влезнеш от входа но метрото до влака (на някои места) се ходи по 200-300м.
Само в центъра (Дейра) е кофти с кола, но платения паркинг ( частен е 2лв на час

Аз имах не една а 3 офлайн навигации Simple Smile
А едната даже беше дубайска и беше направена от RTA government of dubai.
Това не е причина да се отказвате от колата...просто ако усетите че ви върти в кръг завийте рязко в другата посока и навигацията ще ви re-route-не. Другия вариант е да си вземете навигация при рентването на колата...има го като опция, а третия вариант е да си вземете навигация за кола от тук и да свалите картата на дубай в нея още от тук
В дейра си отидете с метрото защото няма места за паркиране, там беше кошмар. Обикаляхме около 40мин за да намерим място за паркиране, а метрото си излиза директно в дейра по пазарите и местата за посещение.

# 281
  • Пловдив
И ние се завърнахме от Дубай в понеделник. Бяхме с кола под наем и много се радвам, че се спряхме на този вариант. Не си представям как би се случило обикалянето на забележителностите с метро, защото спирките са на голямо пешеходно разстояние. С колата придвижването беше много бързо и удобно, но ние ползвахме основно платените пътища, ако това е от значение. Големият проблем и за нас беше навигацията - не се справяше никак добре. Първия ден се лутахме доста, но после карахме по системата навигация + табели и нещата тръгнаха много по-добре. Успяхме да стигнем до всички места, които искахме, но намерени само по GPS координати иначе навигацията ни караше на някакви много странни входове и изходи. Наистина има склонността да върти в кръг, ако слушаш само нея.
Запазихме круиз по Марината от Райнатурс като бутнахме цената до 145 АЕД с взимане и връщане от и до хотела. Много сме доволни, беше чудесно организирано и с много вкусна храна. След като запазихме круиза от фирмата ни попитаха дали можем да си анулираме резервацията за хотела и започнаха да ни предлагат хотели в Al Barsha на много добри цени (сравнени с букинга). Може да се възползвате от този вариант да резервирате през тях, ако ви се стори по-изгодно.
На сафари бяхме с Arabian nights 300AED за двама (с ваучери от entertainment book dubai) Всичко беше супер без храната (според мен не ставаше). Имат собствен лагер само за техните коли.
Най-голямото ми разочарование - суковете на крийката. Още ме е яд, че изгубихме толкова време да отидем до тях, да паркираме и да ги намерим.  smile3511 Невероятна цигания и мизерия, отгоре на това и скъпо. След теб тичат някакви да ти предлагат реплики на часовници и да те карат да им влезеш в т.нар. магазини. Като цяло много неприятно място за мен.
Тази седмица като ми излязат всички транзакции от банката ще правя калкулация на екскурзията. На който му трябва да свирка.

# 282
  • Бургас
И ние се завърнахме , но по-късни ще напиша отзивите, много ни хареса Simple Smile
Само да вметна, понеже виждам, че има желаещи за ентертайнер -има някаква оферта за 1 книга плюс една  безплатно , не знам точно-току що я виждам и я поствам Simple Smile
Ние бяхме основно с ваучери, но си ги поръчах през ибей Simple Smile а на Бурж Халифа се качихме с офертата през Кобоне ,  успяхме да ги купим ваучерите от Дубай с виза от ОББ, като исках от България - не ставаше .

https://www.theentertainerme.com/productbundles

Последна редакция: ср, 27 май 2015, 15:20 от natalito78

# 283
dream1984, все още не съм ориентирана какво точно ще посетим, защото все още се "ориентирам" с информацията за Дубай. Със сигурност ще включим всички развлечения, за които пишете - сафари, плуване с делфини, аквакапарка, Бурж Халифа, Миракъл гардън и др. Дари вече си мсиля, че една седмица ще ни е малко и най-вероятно ще бъдем поне 10 нощувки.   

# 284
да книгата е една + една но втората е с различни ваучери....малко е да те вържат да я купиш Simple Smile

плуването с делфините е бая скъпо мисля че е около 250лв на човек, за него ваучери не мисля че има
сафари - 70лв на човек с ваучери
аквапарк - 60лв на човек с ваучери
бурж калифа - 60лв на човек няма ваучери
миракъл - 10лв на човек няма ваучери
вечеря на корабче на марината е 70лв на човек с ваучери
ферари - 60-70лв на човек с ваучери
нещата които съм писал че са с ваучери са двойни цените ако нямате ваучери така че ето ти цените и можеш да си сметнеш.....между другото за ориентир относно дневни пари за харчене без атракциони за двама може да си приготвите между 100 и 200лв без да се отпускате по ресторанти Wink

за дейра и тия крийкове и преди съм писал да не си губите време, страшен кенеф е там Simple Smile
дейра единствено gold souk и gifts village защото цените са много евтини, не си купувайте сувенири от никъде другаде освен от gifts village защото там цените са много ниски

Общи условия

Активация на акаунт