ДУБАЙ 9-та тема

• 85 048
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
А по тъмно дали си струва да се отиде в Бурж халифа, защото за нашите дати няма места по залез  newsm78

На нас по тъмно ни хареса най-много. Залезът не е нищо особено, а по светло видимостта е слаба, всичко е бяло заради пустинните ветрове. Вечер с всички лампички е много красиво, а може да се гледат и фонтаните отвисоко Peace

# 181
Благодаря за споделената информация в този форум! С нейна помощ успяхме да си уредим една приятна почивка в Дубай и на свой ред ще дам малко допълнителна и достоверна информация:
в аквапарка на палмата разрешават внос на един литър вода на човек, което ще спести доста пари - малката (0,5 литра) вода там навсякъде е 13 дирхама; също така не ровят сериозно багажа, така че малки пакетирани десерти също могат да бъдат вкарани;
За плажовете:
ние ходихме на Ал Мамзар, на Кайт плажа, на плажа при бурж Ал Араб, на плажа в Аквапарка - при Палмата. От всички тях този на Ал Мамзар е най-хубавия и то с много е по-хубав. Има климатизирани съблекални с душкабини, водата за пиене - малката - струва 2 дирхама, водата в морето е топла и чиста, морето е плитко, подходящо е за деца, от трите плажа вътре най-много ни хареса втория. Има палми, които можете да ползвате за сянка, както и безплатни маси с чадъри над тях, но е по-топло под тях отколкото под палмите. Въздуха е чист, има постоянен бриз от морето. Пясъка е ситен и без камънак. На плажа на палмата в аквапарка водата мирише на тиня и е мътна - все пак е затворена лагуна, изгледа е към колосални строителни площадки, шум от строежите също има въпреки озвучаването в парка. На плажовете при бурж ал араб и кай плажа има чакъл из пясъка, няма палми и трябва да си носите чадър - продават се в Карфур. Водата е поносимо чиста, но вълните са по-големи и е дълбоко в началото, тоест с деца е по-натоварващо за родителите.
Каквото планирате като посещение на забележителности - планирайте го в дните без четвъртък, петък и събота - тогава е техния уикенд и е пълно с местни.
Направихме круиз по марината - без вечеря - имаме приятели българи, живеещи там и изрично ни предупредиха, че храната на корабчетата е кофти. За същите пари спестени от вечерята на корабчето можете да си поръчате нормална и вкусна вечеря на ресторант в самата марина. Фирмата за корабчето, която избрахме (пак по съвет от форума) се казва Bristol, корабчетата тръгват на всеки час от горния край на марината - този към палмата. Цената е 60 дирхама на човек, в арабска лодка, седиш на големи меки възглавници, левия борд дава по-добра гледка.
за метрото - силвър картите вече нямат дневен лимит, тоест колкото си пътувате, толкова си отчитат и въпреки това е най-бързия и евтин транспорт. Метрото работи до 24 часа, но последните влакове тръгват от различните спирки по-рано. Предвидете си да се качите най-късно в 23,10 часа. Например от големия мол последния влак на метрото към джебел али тръгва в 23,20 часа, а към рашадия 23,25часа. Пътувахме с приятели с кола и е по-бавно в сравнение с метрото, задръствания има, а естакадите са ужасни за ориентация. Изключително съм щастлив, че не взехме рентакар - щяхме да посетим много по-малко неща и да си скъсам нервите. Арабите и хобитите (индо/пакистанци) са ужасни шофьори.
За пазаруването - Карфур предлага почти всичко на най-добри цени, включително сувенири и арабски парфюми. Местната марка Rasasi, например пред Карфур парфюмите са по 60-70 дирхама, в Карфур - под 30. Магнитчетата в Карфур са 5, 10 и 15 дирхама в заисимост от размера. Дрехи, електроника в моловете са по-скъпи от тези в Бг.
Миракъл гардън е най-добре да се отиде след 17 часа - тогава жегата отпуска, а след залез са чудесно осветени.
Сега е сезона на строежите и пясъчните бури, тоест небето е сиво от пепеляк и видимостта от бурж Халифа не е добра, особено през деня. През нощта всичко е добре осветено и красиво.
Хотел - избрахме http://www.ivorygrandhotels.com/ - изключително съм доволен.
Таксита - само с боядисаните покриви - другите излизат двойно.

ша ма прощаваш ама това за вечерята не е вярно Wink
вечерята е супер и си заслужава всяка стотинка (за разлика от храната на сафарито, която е пълна пумия)....да не говорим, че с ваучер от книгата излиза 50лв на човек, за които пари няма как да ядеш в който и да било по-читав ресторант на марината (ако приемем, че вечерята е 50% от целия круиз)
за плажа и ние ходихме на ал мамзар и аз мисля че е супер още повече има страхотен парк с огромен терен с зелени площи, а тревата е като на ноу камп  Laughing Laughing Laughing

# 182
  • Sofia
На нас по тъмно ни хареса най-много. Залезът не е нищо особено, а по светло видимостта е слаба, всичко е бяло заради пустинните ветрове. Вечер с всички лампички е много красиво, а може да се гледат и фонтаните отвисоко Peace
+1 Напълно подкрепям мнението. Дори от сегашна гледна точка се чудя защо хората се пънат за този залез  Thinking

# 183
и аз да питам няколко неща...

1. Има ли места за паркиране около дубай мол или се паркира в паркинга за да отидеш на бурж калифа или в мола, и има ли места около марината и плажовете...помня че на ал мамзар имаше паркинг и беше голям и евтин
2. От къде се купуват предплатените карти, някой спомена че за 25 дирхама има туристически пакети, които са за 1 месец?
3. Някой да е карал джет на ал мамзар, защото гледам някаква супер оферта за 30 евро 1 час което е много евтино спряко цените тук....
4. Може ли някой да ми обясни при резервирането на кола какво се плаща, какво ти блокират, колко трябва да имаш в картата и като цяло цялата процедура....
5. Кой ресторант е хубав и по-евтин от тея около фонтаните? Ние бяхме на TGI Friday и за два хамбургера и 1 голяма вода платихме около 70-80лв.
6. Има ли някой който дава коли под наем по-евтино? Навсякъде по света има разни хора които си дават колите под наем за доста по-малко пари?

Благодаря Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 май 2015, 22:17 от dream1984

# 184
Първо да ти кажа за франшизата - това е самоучастието, което се изисква от теб в случай, че нещо стане с колата /нищо, че колата има автокаско и гражданска/. Аз например резервирах кола през ренталкарс без опция за покритие на самоучастието и мисля на място да си купя това покритие, за да може самоучастието ми да се намали като сума или даже да е нулево. Освен това при тази допълнителна опция дори и нещо да стане, не плащаш нищо. Докато ако си закупиш от ренталкарс допълнително покритие, в случай на щета ще ти дръпнат от картата пари и после представяш на ренталкарс документите и те ти връщат парите. В картата се блокира определена сума в зависимост от това каква е колата и дали си си закупил допълнителното покритие. Кредитната карта, по която се блокира сумата трябва да е на името на шофьора.
В Дубай мол и Марина мол се паркира безплатно. На Ал Мамзар е 30 дирхама паркинга. Това съм си записала от темите.

# 185
  • sofia
На Ал Мамзар е безплатен паркинга
За Бурж Халифа се паркира в мола, фри е

# 186
А по тъмно дали си струва да се отиде в Бурж халифа, защото за нашите дати няма места по залез  newsm78

Благодаря   bouquet

# 187
  • София
На Ал Мамзар не се плаща паркинг, а вход 30 дирхама на кола независимо от броя на пътниците. Ако влизате пеша входът на човек е 5 дирхама

# 188
  • sofia
Дайте да обясним.
Има два варианта:
1. Плащат се 30 дирхама и влизаш с колата, аз не зная до къде се стига.
2. Има чудесен огромен паркинг до касите, който е безплатен. Плащаш 5 на човек и ходиш 3 мин до плажа.
Видях табели и за басейн, но не стигнахме до там.
Водата на този плаж беше най-топла, за мен си е фаворит, защото на Марината имаше кранове, които ми дразнеха окото много.

# 189
и аз да питам няколко неща...

1. Има ли места за паркиране около дубай мол или се паркира в паркинга за да отидеш на бурж калифа или в мола, и има ли места около марината и плажовете...помня че на ал мамзар имаше паркинг и беше голям и евтин
2. От къде се купуват предплатените карти, някой спомена че за 25 дирхама има туристически пакети, които са за 1 месец?
3. Някой да е карал джет на ал мамзар, защото гледам някаква супер оферта за 30 евро 1 час което е много евтино спряко цените тук....
4. Може ли някой да ми обясни при резервирането на кола какво се плаща, какво ти блокират, колко трябва да имаш в картата и като цяло цялата процедура....
5. Кой ресторант е хубав и по-евтин от тея около фонтаните? Ние бяхме на TGI Friday и за два хамбургера и 1 голяма вода платихме около 70-80лв.
6. Има ли някой който дава коли под наем по-евтино? Навсякъде по света има разни хора които си дават колите под наем за доста по-малко пари?

Благодаря Simple Smile

Някой?
Тая франшиза връщат ли ти я ако всичко е наред, нещо не разбирам?

# 190
Франшииза е допълнителна застраховка и сумата не се възстановява след това. Това просто ви гарантира, че при евентуални щети няма да ги платите вие.
Тук на място цените на колите под наем са много по скъпи. На летището от гишето, което взехме колата цената е 160 дирхама на ден, а ния я запазихме за 31 лв.
За Бурж Халифа според мен все пак е по-добре да се види и по светло и по тъмно, защото всеки човек има различно усештане и иначе ще си мисли, че е изпуснал нещо. На нас лично по светло ни хареса много повече, въпреки че днес слънцето не се виждаше дори. Целия град е потънал в нещо като мараня или пясъчен облак и си мислех, че нищо няма да се ви да от горе - но беше мн хубаво. Докато по тъмно бих го сравнила с гледката от кацащ самолет.
Друго което мога да кажа е за температурите - съвсем поносими 35 градуса като на нашето море, водата даже една идея хладна като за началото на юли при нас. Слънце за сега няма и не напича или пари, но пак си се чернее. Бяхме се подготвили за трудно поносима бега, но не поне за сега.

Поздрави на всички от Дубай    bouquet

# 191
  • Пловдив
Франшииза е допълнителна застраховка и сумата не се възстановява след това. Това просто ви гарантира, че при евентуални щети няма да ги платите вие.
Тук на място цените на колите под наем са много по скъпи. На летището от гишето, което взехме колата цената е 160 дирхама на ден, а ния я запазихме за 31 лв.
За Бурж Халифа според мен все пак е по-добре да се види и по светло и по тъмно, защото всеки човек има различно усештане и иначе ще си мисли, че е изпуснал нещо. На нас лично по светло ни хареса много повече, въпреки че днес слънцето не се виждаше дори. Целия град е потънал в нещо като мараня или пясъчен облак и си мислех, че нищо няма да се ви да от горе - но беше мн хубаво. Докато по тъмно бих го сравнила с гледката от кацащ самолет.
Друго което мога да кажа е за температурите - съвсем поносими 35 градуса като на нашето море, водата даже една идея хладна като за началото на юли при нас. Слънце за сега няма и не напича или пари, но пак си се чернее. Бяхме се подготвили за трудно поносима бега, но не поне за сега.

Поздрави на всички от Дубай    bouquet
Радвам се, че при вас всичко е супер. Наслаждавайте се на още много приятни моменти  Hug

# 192
  • София
Здравейте,
искам да попитам правилите резервация на хотел през сайта amoma има ли и какви са допълнителните такси? Имам предвид това, че при резервация през booking  се дължат допълнително  10 % такса за обслужване и 10 AED местен данък на нощувка. Има ли такива допълнителни плащания ако се резервира през amoma?

# 193
  • ...край Дунава
Искам да следя темата.  Laughing

# 194
Здравейте!
Имам нужда от съвет.  newsm78
Приятелят ми, който е шотландец, в момента работи в Дубай. Планираме аз да отида за 1 седмица при него, но силно ме притеснява законът в Дубай, който забранява преспиване в една стая от неомъжени двойки.
Той е отседнал в Savoy Park, бихте ли ми дали съвет дали трябва да лъжем че сме женени, или по-добре изобщо да не се наемам да ходя при него? В момента се чувствам объркана и наплашена, така че ще ми е много ценна помощта ви
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт