ДУБАЙ 9-та тема

• 85 124
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
От трите предложени - категорично Tulip Hotel Apartment като местоположение.
Относно втория въпрос - за предпочитане е с предплатен ваучер от туристическа агенция, тогава на място се дължи само туристическа такса.

# 511
  • Варна
Аз за хотелите не мога да се изкажа, но моята стратегия при избора беше удобна локация до спирките на метрото и сносна цена с добри отзиви в ТрипАдвайзър. Иначе и Букинг и Хотелс имат добри оферти. Просто гледаш нещо, което те устройва и резервираш. Иначе рискуваш от много чудене да изтървеш добрите оферти.
Аз се чудех за трансфера до хотела. Пратих им запитване ама ми обявиха височка цена. 175Еад за кола, а с такси дори в голям трафик е до към 80. Като гледам масово предварителното посрещане е 150-170дирх.

# 512
  • sofia
Цените за последния хотел са много добри и аз го гледам за нашите дати. Това, че е отдалечен не ме притеснява, защото сме с кола.
От теите последния

# 513
Най-изгодно е там, където е най-ниска цената.
За 5 звездни хотели резервирам директно от техния сайт, за останалите използвам booking.com.
Преди да резервирам проверявам цената в kayak.com , който сравнява цените в различни сайтове. Ако някъде цената е по-ниска, от booking.com поемат разликата.

Веднъж съм използвала туристическа агенция и не бих повторила повече! Naughty

# 514
  • Варна
Гледам разни оферти от Кобонати и попаднах на Dhow Cruise Dinner и се чудя кой вариант да избера за 1 или 2ч? Представям си го, че за 1ч е от т.А до т.Б , а за 2ч е и с връщане до т.А , но като цяло не мога да преня дали си заслужава да прекарам още 1ч на лодката заради програмата или не. Някой с отзиви за тези круизи по канала?   bouquet

Също така ми е интересно да опитаме различна храна и да се шмугнем в по-бедните квартали. Дали ще е опасно? Разбира се няма да сме с разголени туристически дрехи.

# 515
Гери, аз не мисля, че ще е опасно.
Ако искаш бедни квартали гледай Дейра и Бур Дубай. Пълно е с ресторантчета и павилиони за храна.
Има една фирма, която организира food tours, не знам дали не си я видяла вече, но ето линк.

# 516
  • Варна
Мерси, Барелина, не знаех за food tours- много изкушаващо звучи. Хахах като гледам ще трябва да си вземем и медикаменти за стомашно-чревни ситуации, че току виж сме преяли или пък ни хване нещо 'спешно'.

# 517
  • sofia
В сравнение с Бразилия в Дубай е супер хигиенично всичко.
И потвърждавам, че не е опасно, място със стриктни закони е, просто индийците изглеждат страшно по принцип, черни с плувнали очи

# 518
  • София

Какво мислите за тази оферта?

http://www.groupon.ae/deals/aisha-tourism-l-l-c

Чудя се дали да не си купя ваучери…

# 519
Има лоши отзиви. Аз не бих рискувала.

# 520
  • София
Барелина, благодаря ти! А, по-точно какво имаш предвид, че не си заслужава вечеря с корабчето или че ваучерите не са читави?
Защото на мен ми се иска да се повозим по Марината, за да можем да разгледаме небостъргачите, не ми е зор да се храня.
Приемам всякакви съвети. Hug

# 521
Аз си взех само разходка от Марината, на самото пристанище, което е зад моля има разписание, маршрути и цени.
Предполагам че звучи объркващо (поне аз така се чувствах, но там като стигнах всичко си намерих:)).

# 522
  • София
mivan, благодаря много! Ще споделиш ли ориентировъчно какви са цените?

# 523
Барелина, благодаря ти! А, по-точно какво имаш предвид, че не си заслужава вечеря с корабчето или че ваучерите не са читави?
Защото на мен ми се иска да се повозим по Марината, за да можем да разгледаме небостъргачите, не ми е зор да се храня.
Приемам всякакви съвети. Hug

И за двете има лоши отзиви  Laughing
Ако не държиш на вечерята, направо си хванете водния автобус.
Давам ти директен линк за инфо https://www.rta.ae/wpsv5/wps/portal//rta/home/rta-services/dubai … LatestLocale=true

Гледай Water Bus (Dubai Marina). 3-5 дирхама е билетът.  bowuu

Ето и спирките:
Скрит текст:

Мисля, че за 30 мин обикаляше всичките.

# 524
На водния бус не може да се разчита - не си спазват разписанията, а е кошмарно да висиш при 40 градуса жега и да чакаш да дойде. Освен това зоната около спирките е строителна площадка и се обикаля много за да се стигне. Добър вариант за разходка по Марината е едночасов круиз, включен безплатно към БигБус.

Общи условия

Активация на акаунт