ДУБАЙ 9-та тема

• 85 060
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • София
на мен изключително ми хареса Глобал вилидж, една вечер ако можеш да го вмъкнеш(от 7-12ч), мен моловете повече от 2-3 часа ме изнервят, мъжа ми влиза във всеки магазин  #Cussing out

Добре, че не си ходила с моят мъж. Представям си какво ме чака, като го знам какъв е ooooh!
Благодаря за предложението за Глобъл Вилидж!

# 556
Ако обичате пица, ето една оферта, която е много евтина - аз закупих 2 ваучера. Пица и безалкохолно за 5.87лв. http://www.kobonaty.com/pastarito-pizzarito-savour-delicious-ita … -your-choice-menu

# 557
Благодаря за отговорите на въпросът ми за вечеря по Марината. Да разбирам ли, че /вероятно на пътувалите ще им се стори смешно питането ми/ има някакъв воден транспорт, с който можем да обиколим и просто да разгледаме? Ако е така, това би бил идеалният вариант.
Точно така. Можете да използвате него и по-назад съм писала цени и линк.

Тръгваме към  обществения плаж на Джумейра, плажуваме.
На кой плаж точно? Jumeirah Beach Park е затворен до края на 2016.

За моето семейство /2 възрастни и едно злоядо осемгодишно дете/ за храни и напитки съм предвидила за петте дни около 1 500 AED, като ще се храним основно по моловете и с джънк, т.е. гурметата ги пропускаме. Мислите ли, че това е достатъчно за престоя?
300 aed са около 143лв и според мен ще ви стигнат за храна и напитки.

# 558
Не си предвидила плаж на Ал Мамзар парк - всички казват, че това е най-хубавият плаж в Дубай Peace
Това пък го чувам за първи път  Shocked Абсурд е Ал Мамзар парк да е най-хубавият плаж в Дубай.  Laughing

# 559
Не си предвидила плаж на Ал Мамзар парк - всички казват, че това е най-хубавият плаж в Дубай Peace
Това пък го чувам за първи път  Shocked Абсурд е Ал Мамзар парк да е най-хубавият плаж в Дубай.  Laughing
Барелина, по-назад писах, че коментарите ми са въз основа на прочетени всички 9 теми за Дубай. Лични впечатления ще трупам след месец. Кой е най-добрият плаж в Дубай според теб? Няма да е излишно още едно мнение...  bowuu

Моля, ако някой предлага ваучери за Дубай - сафари, круиз с вечеря и т.н. да ми пише ЛС  bouquet

# 560
Според мен, а и класациите, най-добрият плаж в Дубай е JBR Beach/Dubai Marina beach. Heart Eyes

# 561
  • тук-там
Зависи - с всичките строежи и кранове наоколо.....
На мен Ал Мамзар ми хареса най много. Peace
Много зеленина и свободна територия. Лошото е, че няма от къде да си купиш нищо. Един ресторант и две лаФки. Laughing
Шезлонгите на хотелите на Марината са изнесени много назад. Запалиха ми се краката докато стигна водата. Laughing
Но...може и там да има някое по-хубаво местенце. Peace

Марина
http://prikachi.com/images/76/8295076w.jpg
http://prikachi.com/images/81/8295081Z.jpg

Ал Мамзар - това е мисля от втория плаж - другите са по-хубави.
http://prikachi.com/images/74/8295074r.jpg

Снимките са кофти, но другите не са при мен.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 19:00 от Wild_rabbit

# 562
Здравейте!

Събота:
Miracle Garden. Dubai Mall. Burj Khalifa /не държа да се качваме точно по залеза, по-скоро клоня към късен час/
Понеделник:
Atlantis Aquaventure- Колебая се дали да букна Dolphin Encounter,Dolphin Photo Fun
или просто да прекараме един ден в Аквапарка без частта с делфините. Както може да се досетите колебанието ми е заради цените.

За програмата ви в събота аз лично бих заменила градините с плаж на Ал Мамзар, първо защото градините пред плажа изобщо не си заслужават и второ ще ви е удобно като сте тръгнали в тази посока.

Dolphin Photo Fun според мен не си заслужава парите. Само ще се снимате с делфините без да влизате във водата и да имате време с тях. На мен Dolphin Encounter ми беше малко и исках още. Самото изживяване много ми хареса, но това беше моя мечта от години. Ако пък искате само аквапарк то не бих казала, че този на Атлантис е най-добрия /има малко атракции и ако търсите адреналин, по-скоро ще са ви скучни/. Доколкото разбрахме най-добрия аквапарк е този срещу ферарито в Абу Даби. За плаж на палмата не става - там си е блато, а за снимки на хотела може и да го посетите отпред. Така че помислете какво точно искате. За мен Атлантис е само ако държите на делфините.

Относно колата не знам как са цените за колите с повече места, иначе е несравнимо удобство особено като ще сте с деца. С навигация ще се оправите без проблем.

А и за Марината има разбира се както воден транспорт, който обикаля по марината, така и ферита, които ходят до палмата или до криика. За тях е писано доста.

Забравих за "обществения плаж на Джумейрата" отидете на този до Бурж Ал Араб, хем ще си направите хубави снимки, хем Мадинат Джумейра ще ви е най-близо /и за пеша/.

Последна редакция: ср, 12 авг 2015, 23:50 от dusty

# 563
Това пък го чувам за първи път  Shocked Абсурд е Ал Мамзар парк да е най-хубавият плаж в Дубай.  Laughing

Чак пък абсурд, малко припряно ми идва!
Винаги е въпрос на вкус, но споделените впечатления в деветте теми определено са за Ал Мамзар парк.
От лично изживяване да и за мен той е най-хубавия. Първо заради палмите и спокойствието, които те пренасят на друго място. Второ защото на марината си е просто плаж, за който бих казала нищо кой знае какво та дори, че в бг си имаме доста по-хубави.

# 564
Вкусовете и предпочитанията са индивидуални и е най-добре всеки сам да си прецени.
Има си хора за навсякъде - и за Китен, и за Монте Карло.
Сравнението, че в Бг имаме доста по-добри плажове изобщо няма да коментирам. Laughing

Ето тук могат да се видят отзиви за различните плажове в Дубай линк, както и за всичко друго.

# 565
  • sofia
Зависи - с всичките строежи и кранове наоколо.....
На мен Ал Мамзар ми хареса най много. Peace
Много зеленина и свободна територия. Лошото е, че няма от къде да си купиш нищо. Един ресторант и две лаФки. Laughing
Шезлонгите на хотелите на Марината са изнесени много назад. Запалиха ми се краката докато стигна водата. Laughing
Но...може и там да има някое по-хубаво местенце. Peace

Марина
http://prikachi.com/images/76/8295076w.jpg
http://prikachi.com/images/81/8295081Z.jpg

Ал Мамзар - това е мисля от втория плаж - другите са по-хубави.
http://prikachi.com/images/74/8295074r.jpg

Снимките са кофти, но другите не са при мен.
Подкрепям, а и от снимките се вижда. За мен Ал Мамзар е несравнимо по-красив и спокоен, кристална вода и палми

Прилагам доказателства
Плажа на Марината е ако ще седите по кафенетата, където една вода е 10лв и едно кафе 17лв

Но крановете на мМарината ме побъркват, не мога да се насладя

# 566
Не спорете кой плаж е най-хубав, ами намерете време да ги видите всички... Mr. Green Всеки си заслужава...  Peace Само до Бурж ал Араб в дясно плажа е строителна площадка... Ние не сме били в Дубай специално да плажуваме, но ги обиколихме всички, поне за снимки... Joy

# 567
  • София
+1 за Ал Мамзар. Peace

# 568
  • София
Много благодаря за помощта ви, много ми помогнахте! Hug
Сега започвам да препрочитам блога на Дъсти /Четох го като се върнаха, но има неща, които са ми убягнали/.
Тотално се обърках Confused.
Барелина, правилно си ме разпрала за разчета на бюджета. Единственото, заведение, което е по-така и смятаме да посетим е на 74ти етаж в кулите в Абу Даби. Но гледах менюто, цените са поносими.
Още веднъж благодаря, със сигурност пак ще се включвам с въпроси.  bouquet

# 569
Както писах вече, вкусове всякакви.
Съжалявам, че не сте имали възможност да видите плажът на Дубай Марина преди крановете в морето Confused
Дори и с тях, едва ли липсват тюркоазената вода, фин пясък и морски звезди в краката ви. Готини хора и заведения наоколо.
Това, което не ми хареса на Ал Мамзар не се вижда по снимки Laughing

Общи условия

Активация на акаунт