Моля за мнение - кога да запиша дъщеря ми в първи клас

• 28 815
  • 416
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Дете, което е родено в края на годината, пак тръгва с набора си на 6 и нещо. Въпросът е в това, че тръгват деца още преди шестата си година,
на практика на почти 6 или малко след шест. Дете, родено на 31 декември ще тръгне на училище на 6 години и 3 месеца, но е малко вероятно да го отложат.
Нещо си в грешка със сметките.

# 346
Дете, което е родено в края на годината, пак тръгва с набора си на 6 и нещо. Въпросът е в това, че тръгват деца още преди шестата си година,
на практика на почти 6 или малко след шест. Дете, родено на 31 декември ще тръгне на училище на 6 години и 3 месеца, но е малко вероятно да го отложат.
Нещо си в грешка със сметките.

Дете, родено на 31 декември, ще тръгне на училище на 6 г. 8 м. и 15 дни  Laughing  Всеки тръгва с набора си, т.е., в календарната година, в която навършва 7 г.

.............. Въпросът е в това, че тръгват деца още преди шестата си година ...........

Става въпрос за годината, в която навършва 6г.

# 347
  • София
да, сметнала съм го грешно.

# 348
  • София
Защо родителя е записал детето на градина с предходния набор? Той е допринесъл за това тъпчене над едни и същи учебници 3 години.
И моят син го делят 2 седмици от предходния набор и съм благодарна, че се е родил в новата година. Познавам доста майки с деца, родени в края на годината, някои си изпитват затруднения с материала, докато на 7 и нещо е по- вероятно с лекота да учи и да не свързва училището с натоварване, притеснения, напрежение, както би било, ако детето все догонва по- големите.
  Абсолютно съм съгласна. Не мога да разбера за къде бързат някои родители. Колкото по - голямо е детето, толкова по-големи предимства има пред наборчетата, с които се съревновава в последствие на всеки етап от образованието. Аз за щастие нямам такава дилема - имам дете родено през август, което трябва да тръгне на училище на 7 год. и 1 мес. Simple Smile

# 349
На мене ми струва,но може и да греша,че на децата в градината им скучно,защото извън градината получават доста повече,като разнообразие и на модерни играчки и на таблети и на лаптопи ,и на почивки и на посещения на мероприятия кино,музей...Също и родителите са амбицирани още на 5г.да ги научат на букви и цифри и да четат и да смятат.А в градита повтарят това ,което мама снощи ме кара да пиша.
Едва ли не детето остава с впечатление ,че го оставят там ,а мама отива на барче,пицария,на Варна или в Гърция нищо ,че казва ,че е на работа.

# 350
Всъщност, защо масово от предучилищната се издават документи, че децата имат готовност за училище? Какво пречи на един учител да напише, че детето няма готовност да тръгне на училище?

# 351
Може и нищо да не струва, но ако родителите много настояват, просто се съгласяват с тяхното желание.
Според мен.

# 352
Моя син е пример за дете тръгнало на 6 г на училище.Има си и плюсове и минуси.Все още не мога да преценя кое надделява.Роден е януари, при поредното преместване и смяна на градина ( 3 бр) беше приет в смесена група с предния набор, едните 2 -а другите 3-а  едните учат другите играят."Малките" се включваха активно в откритите уроци на "големите". След като от първия ден ни беше заявено че щом изпишат групата за нашите деца няма място тоест остават с висяща 4 група и липса на места в градините, в края на годината взех решение да прескочи 3 и директно в 4 група .Така тръгна с деца от групата в 1 клас .Сега ще е 4-ти.Като се изключи мързела който го налегна последната година , почти всичко щеше да е перфектно.

# 353
  • София
Моя син е пример за дете тръгнало на 6 г на училище.Има си и плюсове и минуси.Все още не мога да преценя кое надделява.Роден е януари...
Това не е тръгване на 6, макар и формално така да се води.
Дете, родено януари, е колкото дете, родено декември предния набор. Тръгнало е на 6 години и 8 месеца.
Аз не разбирам тези, които пращат деца, родени през втората половина на годината, с предния набор.

# 354
  • София
точно те са тръгващите по-рано - хем са родени през второто полугодие, хем тръгват с предишния набор.

# 355
точно те са тръгващите по-рано - хем са родени през второто полугодие, хем тръгват с предишния набор.
ОК, какво пречи на учителите да напишат в съответния документ, че детето няма готовност за училище?

# 356
  • София
Да. Кому е нужно, не знам и аз...

# 357
  • София
ОК, какво пречи на учителите да напишат в съответния документ, че детето няма готовност за училище?

Ако ти си учител ще го направиш ли? Какво ще ти пречи?

# 358

Ако ти си учител ще го направиш ли? Какво ще ти пречи?
Не съм учител и отговарям спекулирайки. Ще го направя. Все едно да ме питат, ако съм учител, дали ще пиша двойка. Но, моят отговор е само хипотетичен, а не на база личен опит. Далеч по-интересен би бил отговорът на учителите.

# 359
По скоро трябва да се работи за разпознаване на деца с проблеми и мерки по отстраняването им,а не да се слагат печати на 6-7г. деца стават или не стават.
И като някой констатира,че не стават за първи клас какво се случва? Нищо.Прибутваш го нататък.До момента в който вече е късно.

Общи условия

Активация на акаунт