Отговори
# 375
Добро утро  Hug Как сте днес, момичета?
Относно матрака, и аз подкрепям. Аз още съм в чуденка дали да вземем кошарка, или легълце. Но матрак със сигурност ще взема от по-хубавите. Тази хрема направо не се търпи, от сутринта така ми се вие свят и главата ме боли, все едно някой ме е ударил с бухалка... Поне гърлото почти мина Simple Smile
Имам едно въпросче. Какви витамини за бъдещи мами сте си купили? Аз имам едни вкъщи-Vita Mam, но нещо не ми харесват особено. Имат доста натрапчив вкус на витамини от Б групата. Мисля да си взема други. За крем против стрии-имам на Bubchen някакви мостри, но искам да си купя нещо изпитано Simple Smile С пожелание за прекрасен и усмихнат ден!

# 376
На мен на ФМ ехоскопиктката ми каза, че в 12 седмица и три дни ( аз ходих тогава) бебчовците изглеждат еднакво. Затова ,ако каже пол ще е като да гадае. Има май вече няколко мами, на които после им казаха нещо друго. Аз лично след около две седмици ще отида да гледат за пол. В 17-та седмица вече е 95% сигурно. И пак стават грешки. Една априлска мама роди момиченце а и казали момче.

# 377
  • София
Здравейте, момичета!

На мен днес ми е втори ден на работа след повече от месец лежане и, въпреки умората снощи, се чувствам чудесно. Знаех си, че връщането в офиса ще ми се отрази добре  Simple Smile
Да попитам момичетата с хипотиреоидит на Хашимото (доколкото си спомням има такива, освен мен) относно витамините. Аз още се чудя, дали изобщо да пия витамини, но, дори и да реша да пия все пак, установих, че няма витамини за бременни без йод (което си е нормално, може би). Аз лично от лекарката и от мноооогото четене след откриването на болестта знам, че йод ни е тотално противопоказен...

# 378
Анастасия, аз лично ти препоръчвам да изчакаш с поръчките. На първо място, за да знаеш с какви финанси разполагаш. Все пак ще събереш и някой лев допълнително, пък и роднини ще дадат. Отделно ще видиш кой какво ще може да ти даде. Няма смисъл да купуваш нещо ако после се окаже, че позната може да ти даде от нейното детенце. Освен това с времето ще виждаш все нови и нови неща и може да ти хареса нещо друго. Като си направиш списък с всичко, което ще трябва да  купиш, ще можиш да прецениш за кое колко пари можеш да отделиш. А и много често пускат промоции и след като си избереш нещо можеш да го следиш и да го намериш на по-добра цена.
Аз сега си имам всичко от сина ми. Ще купим само количка и шишета. Но с първата бременност ми трябваше всичко. Пазарувахме в 8ми месец като предварително си бях избрала всичко. Отделно вече бях събрала от приятелки разни неща и знаех с какво разполагам. Освен това знаех какви пари ще ни дадат бабите и дядовците. Въпреки че не съм сама и засега се справяме финансово, пак си бяхме направили сметката и знаехме за кое колко пари ще отделим.
Аз имам такъв сгъваем матрак. Ползваме го за сгъваемата кошара за пътуване. Определено не бих го ползвала за ежедневна употреба. Ако не можеш да се позволиш матрак от 140лв има и разни средни варианти за по 50-60-70 лв, които са много по-добри от дунапренените. Те са най-ниския клас.

# 379
  • София
Мимито, Мaлaчикa - честити сини гащи stork-boy
Aнaстaсия, честитa да ти е девойкaта  stork-girl
Добре дошли на новите ни попълнения!
Гледам засегнали сте темата за интимните ласки, на мен не ми е забранено, но с това гадене и главоболие съм сексуална точно колкото пън! Сещам се за един лаф на Дж. Ривърс: "Толкова отдавна не съм правила секс, че даже забравих кой кого връзва"  Mr. Green
Прашките ги зарязах отдавна, сега не мога да ги понасям и се чудя как съм носила толкова години!
Излязоха ми кръвните, доста са шаренки, два показателя завишени, три надолу  newsm78 Засега гледам да не се притеснявам, ще изчакам мнението на доктора, макар че не знам как ще изтърпя до следващата консултация след месец, може да го потърся по-рано...
Хубав ден, момичета и само хубави резултати по прегледите  Hug

# 380
Здравейте относно витамините аз от ранните седмици съм на Пренатал тъй като много ми беше лошо и отпаднало ходих да ми вливат система та попитах доктора дали да не си взема някакви витамини той ми казал Прегнакер ама аз не съм разбрала и съм взела тези но се оказаха уж по хубави и не знам дали е от тях но откакто ги пия нямам такива проблеми   bouquet

# 381
Опи  bowuu
Привет и от мен Simple Smile Аз освен с прашки с друго не мога да ходя  Embarassed но явно ще трябва да се снабдя с обикновени бикини  Peace
Относно матраците и аз съм За хубав и по-скъп. На нашия син му купихме много хубав матрак на Нани мисля, че беше, дадохме към 110 лв. преди 4 години още и съм много доволна, страхотен е.
Относно ласките, нямаме забрана, но сега с тази бактерия АГ-то каза никакъв секс  Naughty Иначе не че имам кой знае какво желание де, ама....заради мъжо ...
С пазаруването изобщо не бързам, има толкова време, че.....като си изляза лятото в дългосрочен болниче, тепърва ще почна да разглеждам, имам толкова неща от баткото, кошарата и количката със сигурност ще ползвам от него. Имам племенник на 1 год. и от него доста ще намажем, така че....най-вероятно памперси за първо време ще ми трябват  Laughing
За пола....на мен ми казаха още в 12+2 - 3 дни г.с., каза момче, но аз все си мисля, че е момиче, не знам защо..... #Crazy настроила съм се за момче разбира се, но си имам едно наум Wink Каквото и да е, не го връщам за нищо на света  Heart Eyes
Витамини не пия никакви, само ФК и се старая с храната Simple Smile

# 382
Здравейте, момичета!

На мен днес ми е втори ден на работа след повече от месец лежане и, въпреки умората снощи, се чувствам чудесно. Знаех си, че връщането в офиса ще ми се отрази добре  Simple Smile
Да попитам момичетата с хипотиреоидит на Хашимото (доколкото си спомням има такива, освен мен) относно витамините. Аз още се чудя, дали изобщо да пия витамини, но, дори и да реша да пия все пак, установих, че няма витамини за бременни без йод (което си е нормално, може би). Аз лично от лекарката и от мноооогото четене след откриването на болестта знам, че йод ни е тотално противопоказен...

Привет!Аз пия Огестан още от преди да забременея. Д-р Начев ми каза, че мога да го пия 4 часа след тироксина. Така и правя. Това е най-добрият препарат в момента- фолиева киселина, вит. Д и т.н. На опаковката пише, че не трябва да се пие от такива като нас, но звъннах на Начев, защото по принцип ми е казал да му звъня за всяко нещо, което ми изписват. По-нататък ако ти изпишат магнезий пак трябва да се пие след точно опр. време след тироксина. Иначе на мен в момента ТСХ ми е 0.99, а ФТ4 22. Каза ми, че е идеално. Доживях да го чуя!:-)))

# 383
  • София
 alllure , благодаря за отговора и поздравления за резултатите на хормоните!  Hug Моля се и аз за такива. На мен все още ми казаха, да не пия витамини, но ще питам и ендото другата седмица, да си знам за по-натам  Simple Smile

# 384
Относно покупките, моят съвет е да си набележите и да купувате в 8-мия месец. Общо взето всичко, което накупих за първото ми дете, съм го използвала. Най-полезните неща, за които се сещам, са шезлонгът на Babybjorn, активната гимнастика, стола за хранене, който и досега ползваме помпата за кърма на Медела, за която дадох 160лв., но не съжалявам и за секунда. Моят съвет е да не бързате да купувате шишета, адаптирани млека, биберони и стерилизатори. Ако сте решили твърдо да кърмите всичко това ще е напълно излишно. Моят син така и не пожела биберон и е бил изацяло на кърма. Шишетата, които купих, използвах само за изчеждане на малко кърма, когато се е налагало. Да не говорим, че имах кърма, но така и никога не успях да изцеждам повечко, когато се е налагало. Нещо, което купих, а малко съм използвала е, овлажнителят за въздух на Чико. Хубав уред, но в стаята таваше като парна баня.  Laughing Laughing Laughing Матрак, легло, хавлийки, чаршафи и всичко основно купихме с едно ходене до ИКЕА. Сега ми е смешно като се сетя колко се вълнувах за това каква количка да вземем, но сигурно е нормално когато човек чака първо бебче. Важно е да е лека, маневрена, да се сгъва лесно, да има легнало положение, хубав сенник, а за лятото вземете лятна. Това се сещам засега. Аз съм в 12 г.с. и утре съм на ФМ. Стискайте ми палчета. Гаденето премина, но сега съм с болно гърло заради вирус, който донесе малкият от градината. Добре че работя, за да мисля по-малко за глупости.Simple Smile

# 385
Шмокси, браво на бебочето за прогреса! Все така да върви!  Аз искам да те питам кой ти назначи генетичните изследвания и какви бяха, както и поради какви причини. Питам защото аз пусках каквото се сетиш след "кухото яйце" и всичко беше наред освен, че се оказах хетерозигот по мутация а1298с, но професор Кременски от НГЛ каза, че нямало значение. Извинявай, че те разпитвам, но притеснението си го има.

Генетичните ми ги нaзнaчи лекaркaтa ми от клиникa Щерев предвид спирaнето нa сърцето нa едното бебе. Взехa ми кръв в Щерев, но я прaщaт в Геникa зa изследвaне. По принцип имa рaзлични пaкети зa генетични изследвaния, съответно рaзлични цени. Обaче aз имaм мисед в 11тa седмицa 2009тa годинa и зaрaди него бях пускaлa тогaвa генетични. Тогaвa изследвaхa сaмо няколко покaзaтеля (всичко беше нaред в тези покaзaтели), зaтовa сегa пуснaхме остaнaлите. И не сa в пaкет, a сa рaзнообрaзни и рaзбъркaни. Излязохa ни 395лв. Сегa не сa пред мен изслшдвaниятa, но по-късно ще ти нaпишa кaкво излезе при мен.

# 386
Aз съм с Хaшимото, но освен фолиевa киселинa не приемaм други витaмини.

# 387
Екaтеринa Вaсилевa, ходих при др. Искилиевa в Щерев. Тя зa товa бебе нa ФМ кaзa, че според нея е момче, имaло aтрибути, но можело и дa сa подути полови оргaни нa момиченце. В тaзи седмицa било често срещaно.

# 388
Аз много се оглеждах за промоции. Не бързах да се хвърлям на първото каквото видя. Май количката беше първа, беше на промоция с подарък столче за кола, но казах да ми я доставят два месеца преди раждането. Леглото от ИКЕА го бях харесала, но точно преди да го купя минях през отдела с преоценените стоки и там имаше същото намалено на половин цена, защото било шоу модел. Нищо не видях по него и го взехме. Доря беше да се приберем у нас със сглобена кошара, с отворен багажник на колата ,през зимата... Електрическа люлка купих ,но малкия не обичаше да се люлее. Сега със сигурност искам бейбифон с две камери и май това ще ни е най-скъпата покупка. Ако се окаже момче просто нищо не ми трябва, зарината съм с дрехи. Аз не бях купила шишета, стелиризатор и помпа за кърмене. Купихме ги един ден преди да ни изпишат от болницата, защото с кърменето още не вървяха нещата. Ако този път ще купувам шишета май ще е друга марка, но пак ще чакам до последно.  Много разбирам мамите, които за първи път са бременни, че нямат търпение да започнат с пазаруването. Simple Smile То си е тръпка..

# 389
Здравейте, момичета!

Привет!Аз пия Огестан още от преди да забременея. Д-р Начев ми каза, че мога да го пия 4 часа след тироксина. Така и правя. Това е най-добрият препарат в момента- фолиева киселина, вит. Д и т.н. На опаковката пише, че не трябва да се пие от такива като нас, но звъннах на Начев, защото по принцип ми е казал да му звъня за всяко нещо, което ми изписват. По-нататък ако ти изпишат магнезий пак трябва да се пие след точно опр. време след тироксина. Иначе на мен в момента ТСХ ми е 0.99, а ФТ4 22. Каза ми, че е идеално. Доживях да го чуя!:-)))

Аз също съм на тироксин, 100 микрограма. В началото на бременността ТСХ беше 2.7, но д-р Начев предприе покачване на дозата от 75 на 100 и сега съм с показатели ТСХ 0.345 И ФТ4 18.5, за които каза, че са идеални и оставам на същата доза. Огестана го пия вечер, за да нямам проблеми със сутрешното гадене и тироксина. Ти кога ще ходиш на контрола за лятната доза? Мен ме вика в края на май. А също и на каква доза си?

Общи условия

Активация на акаунт