Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 478
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Аз внесох 3 кила мед през февруари.

Преди години пробвах да внеса пастърма, но ми я взеха.

Не съм се опитвала да внасям млечни продукти.

# 256
Преди няколко седмици са направили голям проблем на братовчедка ми за сирене в Чикаго.

# 257
Аз не мога да разбера едно, защо се опитваме да внасяме неща (напр сирене), дето го има тук и е много по-хубаво от българското. Хрле пък в големите градове могат да се намерят мин 10-15 вида сирене (близки до нашия вкус). Създаваме си проблеми, а и предпоставка да ни проверяват винаги (стои им в рекордите).

# 258
Съгласна съм с Титина. Тукашното саламурено сирене е с доста по-добро и постоянно качество.

# 259
  • Калифорния, САЩ
Аз не мога да разбера едно, защо се опитваме да внасяме неща (напр сирене), дето го има тук и е много по-хубаво от българското. Хрле пък в големите градове могат да се намерят мин 10-15 вида сирене (близки до нашия вкус). Създаваме си проблеми, а и предпоставка да ни проверяват винаги (стои им в рекордите).

Ако имате свекърва, която иска да прати на другия си син и се цупи, и не вяряа, че не може .....  ooooh! ooooh! ooooh!. И аз исках да си взема някои неща, да си призная, но сега мнооого се двоумя.

# 260
Титина, права си. И аз това обяснявах на майка ми, че особено в Чикагско си има всичко. То при нас, дето сме на край света сирене има навсякъде. Аз не разбрах за братовчедка ми, дали майка и го е сложила без да знае, защото като са я питали е казала, че са семки и е станал голям проблем. Но и ир74 е права, ако ще се цупи свекървата... не знам. Аз освен някое и друго лекарство, друго не бих носила.

# 261
  • Чикаго / София
Мед си носим всяка година и не сме имали проблем. Но месни и млечни продукти не бих внасяла. Забранено е и хващат на летището. След това, както е написала Титина, ще ви проверяват всеки път.

И действително сиренето и луканките тук са много по-хубави от тези в Бг. 

Ако не може да се разберете със свеки, вземи го и го изхвърли тя като не гледа. Похабява се храна, ама, ние сме го правили това. После казваме, че са ни го взели на летището. Въобще не ми се влиза в спорове. Някои хора просто не могат да разберат, че тук може да се намери почти всичко.

# 262
Бре, само аз ли съм тази, която с удоволствие би скършила хатъра на свекърва си и би наранила чуствата и  Mr. Green

С тази скорост, дами, Великденската ще я свършим точно навреме за Тенксгивинската Wink

Контрабанда внасям рядко и различна от манджа. Онзи ден бях сразена в сърцето, защото намерих български здравец в гардън център тук, който съм мъкнала тайно... единственото ми утешение е, че нямат бял!

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 16:23 от Agent Provocateur

# 263
На мен съвсем скоро (преди месец) ми се наложи да внеса домашно сирене и кашкавал, не знам какво имате в Чикаго, но ние в Маями, освен Малинчо  Sick, нямаме друго.
Декларирах ги, минах си на скенерите, никой нищо не ми е взимал, и преди са ми казвали (година време), че сирене нямало проблеми и пак съм минавала.
С две думи - декларирайте, каквото  носите, в най-лошия случай ще ви го хвърлят.

# 264
Лени, арабски магазини нямате ли в таз красива Флорида?

# 265
Привет!

Агент,не си единствена.Аз също много лесно чупя хатъра на свекърва Mr. Green

Когато се прибирах от бг с майка ми(преди 7 години),искаха да проверяват нейната чанта.Понеже казах че всички чанти сме приготвяли заедно започнаха да проверяват.Взеха ми липовият домашен цвят и някаква билка на мама.Носехме ракия и мед,митничаря помириса ракията и каза"Уайн?"Потвърдихме и това беше,пусна ни.Не знам обаче сега като се прибирам дали не ми е в рекорд и няма по- обстойно да ме проверят,ех при нас единствено кахъра е за ракия Laughing
Майка ми редовно минава с мед,ракия и подправки,основно сминдух, пакетчета чай
Никога не съм внасяла сирене, защото няма смисъл имаме прекрасен персийски магазин с чудесно бългатско сирене и други продукти.
Приятен ден он мен Sunglasses

# 266
Български кашкавал има и тук - сух и солен, само за панировка Simple Smile Нямам много вяра дали е чакан да узрее 40 дена, както си трябва. Сирене българско, гръцко и италианско също има. Как пък заради някой няма да помъкна багаж, който на всичкото отгоре и тежи. Като че ли някой ще умре от глад тук  Laughing

# 267
Да влача неща, за да не счупя нечий хатър - няма начин.

Много хора в БГ нямат реална представа от изобилието и разнообразието тук. И няма как да имат, ако им липсва база за сравнение.

Последна редакция: чт, 11 юни 2015, 20:11 от Фея Кръстница

# 268
Чупя и не ми мига окото. Обяснявам и толкова.

Мъж ми затова ли успя да донесе от баба луканките, защото ги беше декларирал?  Laughing

Хубав български кашкавал не съм яла от детството си и изобщо не търся такъв или еквивалент тук.

# 269
Хубав български кашкавал не съм яла от детството си и изобщо не търся такъв или еквивалент тук.

Анджък, точно за такъв говоря, че носих - от онзи дето мухлясваше по кората за 5-6 дни - точно такъв е и точно такъв вкус има мням мням  Crazy

Соу, около нас само големи вериги, араби май не съм виждала изобщо в моя район, еле пък магазин. 15тина мили на север може и да има, но не ми е достатъчно близо за пазар.

Както и да е, аз пътувам 10тина пъти годишно между БГ и УСА, така, че не ми е зор да внасям, понякога нося, декларирам, нямало е драма досега, ако и да решат да ме проверяват.

Общи условия

Активация на акаунт