Пролет пукна, майно ле, Великден дойде! 156 Американски зайци скокнаха!

• 58 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
Търся някой, който ще пътува от НЙС към Соф от началото на окт. до края на годината. Трябва да пратя нещо, което не мога да доверя на пощите, а куриерите ще ми одерат кожата...

# 691
Фея, а да пратиш нещото на някоя от нас в Щатите по куриер (няма да струва колкото до бг) и да го понесем нататък, дори ако няма да минаваме през НЙС?

# 692
Джейн, и това би било вариант. Не се бях сетила.

# 693
  • The QC to be!!!
не бих твърдяла със 100% сигурност, но може да е Serratia Marcescens Bacteria
някоя зла бактерия ли е или е ок да си я отглеждаме и храним с домашно мляко?
https://en.wikipedia.org/wiki/Serratia_marcescens
Има хора които имат реакция към тази бактерия, но не на 100%.

# 694
Бре, народе, къде си?

Да ви е честит 22-ри септември!

Утре фръцлите не са на у-ще заради Йом Кипур.

В четвъртък - заради Курбан Байрам.

# 695
Честит празник!
Фея, вашето училище са много отворени към празниците Laughing

# 696
Или просто обичат да почиват;)

Моите родители,  след първото си посещение в Щатите установиха,  че София им прилича на кенеф Grinning

# 697
Моите родители,  след първото си посещение в Щатите установиха,  че София им прилича на кенеф Grinning
Олеле.

Последното ми ходене до БГ ме остави с добри впечатления. Соф се е променила доста, при това към добро. Има си кусурите, ама то кое място няма.

# 698
Ние празнуваме само Йом Кипур  Mr. Green
(слава богу само щерката, ако бях аи двамаа щях да се гръмна!)

?
Wellie socks / rain boots liners - кой ползва и какво бихте ми препоръчали - за мен и за Анджи търся?

# 699
Агент, аз имам плетени чорапи, до коляно. Според мен за другите, дето са от полар, трябва да имаш ботуши с 1/2 номер по-големи.

# 700
  • София
 Първо искам да се извиня за нахлуването в темата ви. Ако можете да ми дадете някакви насоки ще съм ви благодарна!

Сестра ми отиде на бригада в Щатите и сега не иска да се прибира. Какво в общи линии може да и се случи при сблъсък с властите? Екстрадицията и черния печат са ясни, ама докато се стигне до там лежи ли се по арести и затвори? Имам съмнения, че е намерила някой, за когото да се омъжи. Тогава как се процедира? Кога ще може да се прибере като законови срокове? Като нелегална освен мръсната и нископлатена работа има ли шанс да се узакони по някакъв начин и да има поне минимални привилегии? Какви са санкциите, ако хванат незаконен емигрант за човека, който го е приютил или наел за работа?
 Всички сме в шок от решението и не можем да разберем какво се случва, защото въобще не говори на тази тема. Не казва къде остава, при кой ще отседне, какво ще работи. Твърди, че имала варианти, но какви са ... Ако някой ми обърне внимание и поне частично ми отговори на въпросите ще съм безкрайно благодарна!

# 701
 Джуджанка, не съм много веща по въпроса, но ще споделя каквото знам и дано съм полезна. Много е трудно като нелегален да си намериш прилично платена работа, и да, има санкции за работодателя. Преди 2 дни разбрах за познат, който е задържан и е в арест  ще го екстрадират, но отнемало време, та ще полежи, дори не знаех че е нелегален. Сватба може да реши въпроса с документи и право на работа, ако минат през всички фази и интервюта, емигрейшъна не падат от луната. Ако съм казала някоя глупост, моля момичетата да ме поравят.

Последна редакция: чт, 24 сеп 2015, 20:55 от so what?

# 702
Сватба се пише с т  Party  (не се сърди)

Може да се намери работа, която да се скрие - гледане на възрастен човек и дете. Бих казала, че не е ниско заплащането.
Може да започне учлилище, търсене на работодател, който да спонсорира за ЗК и/или работна виза.
За другото не зная.

# 703
Може да се намери работа, която да се скрие - гледане на възрастен човек и дете. Бих казала, че не е ниско заплащането.
Може да започне учлилище, търсене на работодател, който да спонсорира за ЗК и/или работна виза.

първото е нелегално и по сигнал могат да я хванат на улицата по чорапи.
за второто трябва вече да го е свършила, защото и учебната година започна,а и визата и изтича.

# 704
О, аз давам възможности.
Нелегално не значи, че не може  Wink

..............................................................

Моля, разгледайте този призив за помощ. Всеки цент е важен.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=872932.0;topicrefid=19

Общи условия

Активация на акаунт