СЕДМИ КЛАС - 61

• 40 529
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Моята девойка пожела да отиде в Дружба , уж било много лесно ще видим какво е сътворила.
Може ли да помоля да качите пробния по БЕЛ от ОМГ. За нас пробните приключват с Иван Рилски.

И да похваля школата , освен стандартните занятия започват и онлайн обучение в системата Мудъл, в определен ден  и час ( съобразен със смените ) трябва да е пред компютъра за да направи теста.Системата Мудъл проверява тестовете. Преподавателите имат възможност да проследят в  таблица грешките по задачи и времето за работа на всеки курсист.
Грешките се анализират и се отработват на следващо занимание. Постоянно се развиват и мислят нови неща.

# 556
Моля ви да обясните какво представлява тази специална карта, на която се пренасят отговорите. Моята седмокласничка е участвала в подобие на пробни изпити в училището, но под формата на контролни, без карта. Въпросите и отговорите в картата вертикално ли са подредени, има ли голям риск да сгреши  при пренасяне на отговорите?
Щерката е много спокойна, но не я натискам да учи повече, за да не пренавия пружината. Тя си разпределя времето за подготовка вкъщи, помагам само когато не се справя със задача по мат. Остава и време да чете манга и да чати с приятели.

# 557
  • Пловдив
 mia5543, в някои сборници има такива талони за отговори. Ами да, има риск да сгреши при пренасянето, трябва да се внимава. А може да променят отговор само веднъж.
В картата няма въпроси, а само място за отбелязване на отговорите. Не намирам нищо такова в нета, за да ти го покажа. Вижте си сборниците с тестове вкъщи, ако имате такива.

diamondlady, така хубаво го нашарих този тест, че за нищо не става. Но, ако някой друг не го качи, ще се опитам да замажа моите писаници.

# 558
  • София
Стейси,Флаш, блатодаря!
Как са децата ви на финалната права? Тресе ли ги вече напрежението?
Тресе го единствено дилемата дали да учи програмиране или химия. Сега започва истинската подготовка по математика. Обеща да се напъне този месец и да решава всеки ден.
Иначе той не би трябвало да е преуморен. Досега вкъщи не се е занимавал с нищо, освен с домашното по мат за школата - 5-6 задачи. На пробни извън школата отдавна не го пращам и има 1 урок по бел седмично. Дано наистина се напъне, защото до тук повече от 5 не е имал на пробните в Софроний.

# 559
dundi73, благодаря. Ще потърся в сборниците, досега не съм виждала. Пълни сме с тях, за какво ли ги накупих като не стигна времето да ги изреши.

# 560
  • Варна
Тези дни ме засипаха на лични с молби за пощата. Там отговорих, но пиша и тук:

Достъп се дава на потребител, писал поне в 2 поредни теми.

Ако може да се закачи  в началото на следващата тема? Praynig

# 561
  • Варна
Пълни сме с тях, за какво ли ги накупих като не стигна времето да ги изреши.
Често се случва. Mr. Green

Иначе у нас цари пълно спокойствие. Девойката си мисли, че изпитите са фасулски, аз пък се примирих с нейния мързел и непукизъм. В крайна сметка няма да остане без училище.

И аз вече съм така.

# 562
  • София
В сайта на НПМГ 2014г вече е вече в графата "предишни кампании". Сигурно съвсем скоро ще качат информация за новата кампания.

# 563
  • София
Как са децата ви на финалната права? Тресе ли ги вече напрежението?

Моята дава вид, че е спокойна, но я усещам, че вътрешно е напрегната. Миналата седмица 2 контролни по химия и биология. Сега в четвъртък пробна матура по история на целия учебник по история. Съответно госпожата щяла да им пише оценката като текуща. Заплашвала ги, че каквото изкарат на матурата – това щяла да им пише, а на щерката специално казала, че нямала право на грешки. Госпожата по природните науки (една и съща, че сме малко у-ще) и тя им казала, че кой каквото си изкара на матурата – това щяла да му пише на края, независимо от другите оценки през годината – и моето се шашка, хем 1000 пъти говорихме, че тези оценки не влизат в балообразуването.

Отделно допълнителните занимания по БЕЛ и МАТ. На цялото това напрежение за сега показва хубави резултати на пробните. Госпожата им от курса по БЕЛ има съботни и неделни групи и им предложила на всички да идват и събота и неделя и да им дава различни материали с цел допълнителна подготовка до изпита – и това без допълнително заплащане. Моята се възползва, госпожата и каза, че вече не можела да и насмогне на материали и да вземе да намали малко темпото.  Точно един месец остана – да минава вече.

Вчера се прибирам – беше отметнала камара учене и решаваше пробен по математика; по-късно  към 18.30 отидох да взема малката от уч.двор, че се прибираха от зелено у-ще – много от съучениците на щерката играеха хандбал в двора, като раниците им от сутринта си седяха по пейките, а девойките висяха по оградата на уч.двор -  т.е. хич не им дреме за матури.

Я, да питам нещо по-весело – във вашите училища ще има ли тържествено изпращане, организирана почерпка и т.н. за седмокласниците. При нас понеже е основно училище в последните години почти всички седмокласници ги приемат някъде и практически 8-ми клас не се сформира, та всяка година има тържество.

# 564
Моля ви да обясните какво представлява тази специална карта, на която се пренасят отговорите. Моята седмокласничка е участвала в подобие на пробни изпити в училището, но под формата на контролни, без карта. Въпросите и отговорите в картата вертикално ли са подредени, има ли голям риск да сгреши  при пренасяне на отговорите?
Щерката е много спокойна, но не я натискам да учи повече, за да не пренавия пружината. Тя си разпределя времето за подготовка вкъщи, помагам само когато не се справя със задача по мат. Остава и време да чете манга и да чати с приятели.

Миа,

в много сборници има дадени бланки (нямам в момента, защото ги дадох на друго дете).
Ето годре-долу как изглеждат:
Първи модул: http://brmiladinovi.eu/blog/wp-content/uploads/2014/05/verni_otgovori.pdf - естествено това е ключ - на бланката не пише колко точки има задачата (последна колона на втора таблица). В истинската бланка имаше и празна мрежа за чертане на 17 задача.
втори модул: http://brmiladinovi.eu/blog/wp-content/uploads/2014/05/blanka_otgovori.pdf
тук има бланка само за 21 и 22 задача. След това е празен лист, за да пишат решението на другите 2 задачи.

# 565
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Чета как се чувстват децата ви относно предстоящите матури. Кой го мързи, кой се е изморил и т.н. У нас положението е горе-долу същото. По интересно ми е учителите им във училище надъхват ли ги, окуражават ли ги? Какво е отношението им към децата? Питам защото в последно време във нашето училище много ги обезкуражават децата. Казват им че нямат обща култура, че няма да се справят, няма да успеят с приема във пловдивски гимназии, заплашват ги че ще им оставят слаби оценки.  И изобщо все такива. Първо много се ядосвахме, щото специално моето дете имам претенции че има потенциал. Не че е някакъв гений, но много се труди, ходи по уроци, където госпожите я окуражават. По БЕЛ учителката ни е много доволна, работят много и има голям напредък. Все е давана за пример. По математика ни е по-трудничко, но пак има едни задоволителни знания, които със още малко работа и малко късмет ще успее детето.  Та искам да кажа, че много се палех в началото. После пък си викам сигурно нарочно така им говорят, че да постегнат редиците на калпазаните. Във петък пак такава случка е имало. Вече се чудя защо го правят тия учители. Ми бутнете ги малко тия деца, малко да се активират, да бъдат похвалени... При вас така ли е или не?

# 566
При нас също им говорят глупости, активизираха се учителите по другите предмети- днес например има презентации по биология, рисуване и физика...отделно само ги агитират да останат в това училище, убеждават ги че нищо няма да изкарат, а 6 по който и да е предмет на който и да е от целия клас е мираж...честно казано взе да ме гони параноята че всичко е целенасочено, за да се сформира паралелката дето е без класиране.  Rolling Eyes Едва ли са затъпяли чааак толкова много и масово.

# 567
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
Значи не е само при нас. Именно и мене ме хваща вече параноята и се чудя и аз така ли е, не е ли. Да минава един път, че да се успокоим малко. Във нашето училище има и осми класове и също ги агитират да останат там и за осми. Това при нас е абсурд. Щерката от 5 клас чака с нетърпение да се махне от там.
Във понеделник ще имаме РС. Всеки път едно и също. С голямата баданарка ще ни замазват очите. Да видим де. Не мисля честно казано да го повдигам този въпрос, евентуално ако се подхване темата ще взема отношение.

Днеска явно ми е ден за писане. Обикновено само чета, но се случва както днес да потърсиш мнение и съвет от хора със същите интереси.

# 568
  • Варна
И при нас се активизираха пак по постаналите предмети - има да прави презентация по физика, в петък е  в отбора на училището на някакво междуучилищно състезание по география и всеки ден след часовете се подготвят за това. Отделно имат конролно по биология, онзи ден правиха по химия. Как да остане време за  днешното конролно по мат и кога ще си пише преразказа за урока по БЕЛ не знам. newsm78 То да бяха само БЕЛ и МАТ  ooooh!
В нашето у-ще от години нямат 8-ми клас. Хвалеха се когато ги записвахме,че всички деца влизали в гимназии. То при толкова други у-ща все някъде ги приемат децата.  Mr. Green

# 569
Питане по химия: натъкнах се в учебната тетрадка на следната задача. Педагог, стр 59, зад.6. Дадени са три епруветки с разтвори на калиев йодид, калиев бромид, , вода.  Разполагате с реактиви хлорна вода и разтвор на нишесте. Разпознайте веществата. За йода-ясно, с нишестето ще се оцвети в синьо.
Намерих реакция калиев бромид +хлорна вода- получава се калиев хлорид / хлора измества брома/ и бром във вода- бромна вода, кафява на цвят. Така ли е ?
Друго- някой знае ли точно какви са задачите на талантливия химик? Преходи или нещо друго?

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 12:05 от ra2

Общи условия

Активация на акаунт