Инвитро в Истанбул-тема 12

• 90 456
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • При вещиците
Кентавър, тръбите се премахват чеез лапароскопия. Все пак е операция и е хубаво да оставиш организма да се възстанови.
Бел, аз разбирам че и двете ЦС са в БГ.
Аз бих поискала 3то мнение в този случай, иначе е 50/50.

# 421
  • Живее на Луната
Бел, аз разбирам че и двете ЦС са в БГ.
Аз бих поискала 3то мнение в този случай, иначе е 50/50.

И аз за това питам, ако наистина и двете снимки са правени в БГ е хубаво да се иска 3-то мнение. Аз имам обратния случай. Първа снимка във Вита с проходими тръби, втора снимка в Малинов с една запушена. Е, имаше минало някакво време между тях, но аз съм сигурна, че още по време на първата снимка е имало проблем.

# 422
Кентавър, моя позната направи лапароскопия в Мемориал края на февруари, а трансфера беше на 22.04. Най-добре попитай професорката, тук никой не може да каже точно и конкретно за твоя случай. Успех и ще чакаме да споделиш.
Мамочка, чакам включване  Laughing

# 423
Бел, и двете снимки са в Бг - втората е в Майчин дом.
Прави сте за третото мнение - може би все пак ще отскоча до Истанбул.

# 424
  • Стара Загора
здравейте момичета. пациент съм на клиника Мемориал . Отдавна следя темата и много ми помогна за организиране на пътуването. След втория ми  неуспешен опит професорката поиска ЦС, която направих в селена пловдив  откъдето заключението беше непропускливи тръби. Коментара на др. Ханде бе че има слаба пропускливост и продължаваме. но след обсъждане с професорката ми препоръчаха хистеро с лапароскопия. на която бяха отстранени само сраствания, а тръбите се оказаха пропускливи и не се наложи прекъсването им. операцията направих в мемориал на 25.5.15 - актуална цена 2880 евро. ако беше и оперативна цената става 3250 евро. от 18.06 до 30.06 проф. кахраман ще отсъства и август обикновенно е в отпуск. съвети колко мнения да вземете за да сте спокойни не искам да давам, но се надявам това което споделих да е полезно сами да вземете решение. аз продължавам да се боря през юли.

Последна редакция: чт, 04 юни 2015, 21:55 от ekaterina2015

# 425
Ekaterina2015, сигурна ли е информацията, че професорката ще отсъства август месец? Елис нищо не е споменавала.

# 426
Моята лапароскопия ще бъде на 12 юни в Мемориал при Професор Кахраман, след поисканата цветна снимка заключението беше събрана течност в дясна тръба и съответно задължително прекъсване на тръбата. Реших да я направя при тях , за да съм сигурна че всичко ще бъде наред . Пътуваме на 11 юни , ако някой иска нещо като лекарства или нещо друго да пише.

# 427
  • Стара Загора
engelfee не съм сигурна, Елис каза че обикновенно всяка година август месец професорката е в отпуск, но до момента не беше подавала дати.

# 428
Фъсла, с риск да стана досадна, но да припомня за моя случай - лапароскопия 2009 - резултат - двустранно непроходими тръби, след 3 неуспешни опита, един със замразени ембриони, 2010 - смяна на клиниката,  цветна снимка - двустранно проходими тръби, без проблем според новия лекар, "светилото", последва нов опит - неуспешен. Преглед при проф.Кахраман 2011 - хидросалпингс в едната тръба, направени лапаро+хистеро при тях в резултат на което и двете бяха прекъснати, последва нов опит при тях и резултата е в подписа ми.

Ако имаш възможност, направи трета консултация  Peace

# 429
здравейте момичета. пациент съм на клиника Мемориал . Отдавна следя темата и много ми помогна за организиране на пътуването. След втория ми  неуспешен опит професорката поиска ЦС, която направих в селена пловдив  откъдето заключението беше непропускливи тръби. Коментара на др. Ханде бе че има слаба пропускливост и продължаваме. но след обсъждане с професорката ми препоръчаха хистеро с лапароскопия. на която бяха отстранени само сраствания, а тръбите се оказаха пропускливи и не се наложи прекъсването им. операцията направих в мемориал на 25.5.15 - актуална цена 2880 евро. ако беше и оперативна цената става 3250 евро. от 18.06 до 30.06 проф. кахраман ще отсъства и август обикновенно е в отпуск. съвети колко мнения да вземете за да сте спокойни не искам да давам, но се надявам това което споделих да е полезно сами да вземете решение. аз продължавам да се боря през юли.

Здравей Екатерина;) желая ти успех от цялото си сърце   bouquet както и на всички момичета;), аз само не те разбрах - вторият ти неуспешен опит в Мемориал ли беше, имаш ли опит там до момента, защото аз поне смятах досега, че при професорката не се започва без цветна снимка  newsm78

# 430
  • При вещиците
Миналата година бях на преглед и при професорката през август.
Много внимавайте с тези ЦС и операции. Така трябваше да ме отварят 2 пъти. Уж док махнал хидросалпингса и аз отивам на инвитро, а то се оказва ме не е. Правила съм лапароскопия за нищо-бил го цепнал и "източил", но гадината си зарастнала и се напълнила пак. Хайде пак - пълна упойка, рязане, плащане. Поне втория път беше като хората, защото си има и чалъм как да се отстранят и къде да резнат тръбите. Момичета, мислете много! И не губете време.

# 431
Момичета,
Аз вече 1 път през септември миналата година отпушвах тръби,премахваха сраствания,по тях,около тях,но явно веднъж увредени си остават проблем..
Сега след нова цветна снимка пак са запушени със сакове,само 6 месеца след като са ги оправили ooooh!
Сега на 2 юни направих пак лапароскопия,отстраниха тръбите...
Днес писах на Севда, чакам да ми кажат кога ще преценят да се започне ин витро newsm78
Искам да благодаря на всички които пишат ,помагате много.
Успех на всички Hug

# 432
Момичета първо искам да благодаря на всички, които пишат в тази тема - за мен това е изключително полезно и в голяма помощ.
За всички, които се колебаят къде да направят лапароскопия и дали да направят такава правя следващия разказ.

Как протича лапароскопия в Мемориал /инфо от м.май.2015г./:
Цена диагностична лапароскопия 2000евро
         Оперативна лапароскопия  - 2300евро

Денят преди операцията се приемат леки храни и се избягват такива образуващи газове. В 15ч се изпива фосфосода (очистително), лека вечеря и се спира прием на течности и храна след 21ч.
В денят на операцията се отива в 8ч гладна и жадна., заплащаш операцията, минаваш преглед при лекуващия си лекар (моят е д-р Юнал), която ще оперира заедно с професорската, където ти обясняват подробно отново какво предстои и може да задаваш въпроси.  Настаняват в самостоятелна стая по хубава от хотелска – има си баня и плазма Grinning
Дават ти нощница, чехли, шапчица и одеяло. Съпругът е с теб през цялото време и по време на операцията остава в стаята.
Идва сестра която ми взе кръв в стаята, снема анамнеза (минали заболявания, прием на лекарства, алергии и др.) и мери пулс и кръвно налягане.
Преди да те свалят в операционния блок дават горчиво успокоително – повярвайте това е най-гадното от цялото преживяване Laughing
Идват с легло и те взимат от стаята до операционния блок – Севда милата и тя е с операционно облекло и в операционната. За всяка операция си има отделен операционен екип,но се изчаква професор Кахраман, защото тя оперира.
След операцията те качват в стаята, където си на система около 30мин.
Сестра идва на 30 мин.да мери кръвно, температура и да види как си. Почистват около шевовете и поставят нови лепенки.
Излизането от упойка е леко без усещане за повдигане и други екстри Simple Smile
Около 18ч носят храна за теб и храна за съпруга.
Сестрата изгони съпруга ми пред стаята и ме облече тя Laughing
Около 19.30 дойде д-р Юнал и ми докладва (да това е точната дума, колкото и странно да звучи на нас БГ пациентите свикнали да гоним лекарите по коридорите или да ги чакаме с часове дори за най-елементарно инфо). Отговори на всичките ни въпроси. Докторката и сестрите изчакаха да дойде и  професорката, която също рапортува как е протекла операцията и какво ще правим занапред.
Около 20ч. ме изписаха и пренощувахме в хотел, защото ни бяха предупредили, че след операцията не е добре да се пътува същата вечер.
Шевовете, които правят са скрити – няма дупки от двете страни – само в единия край се показва възелче с две опашчици  Grinning Конците се заморазграждат.
Има болка няколко дни в раменете и врата от използвания в операцията газ, от шевовете е поносима и преминава бързо.
Мога само да кажа, че останахме възхитени от професионализъм, отношение и начин на работа. Трудно е да се опише.
Момичета ако имате възможност (финансова) доверете се на професорката. Отношението и подхода и всичко всичко няма база за сравнение с БГ. Наистина ми е трудно да опиша разликите. Мога само дълбоко и искрено да им благодаря.
Лапароскопията се наложи заради проблем с тръбите, който д-р Юнал и професорката видяха още на първоначалния преглед като занесохме диска от „Надежда”.
А според Стаменов, както и от предишна хидротубация в Щерев също, моите тръби бяха идеални.

# 433
  • При вещиците
Кити, дано това е разковничето и скоро успешно инвитро с пухкав финал. Стаменов съм го отписала отпреди много години, когато от самонадеяност даже не препоръча лапароскопия. Но, това е история. А за условията и отношението в Мемориал си права. Така е и при пункция и трансфер. От стаята около 40 кв.м с количка навсякъде, колосаните нощници и чаршафи... не е скъпо!
Кентавър, успех на процедурите и следващия път да се върнеш бременна.

# 434
Green_kitty  bouquet  благодаря ти за изчерпателния разказ - полезен е.
Желая ти успехи и сбъдване на голямата ти мечта, както и на всички тук Wink

Общи условия

Активация на акаунт