Мамите от ИБ за Великдена се стягаме, с децата заедно яйчица да боядисваме!

• 21 115
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Sydney
Flower Fairy Ема спеше така до почти две години...
Когато сънувам вода- без значение дъжд, море, езеро, мокри ли ме или я гледам или плувам следва разболяване задължително в рамките на 5 дни след съня.
да, това за водата е така... и мен ми се е случвало...
аз си сънувах секциото някъде около 5-ти месец, тогава се чудих защо не го прави следящата ме док., после разбрах...
Pusteblume моето дете пропи вода на година и нещо... вит. Д давах директно в устата, без вода  Peace

# 601
След 4 часа ясла- резултата- две седмици детето ми е наплашено от всякакви капки и сиропи. Майка му и баща му са с безумни секрети в главата. През ден ходим на лекар да слуша гърдите и да заменя нещо от лечението. Просто ми иде да се гръмна. Ползвам платен отпуск. Оставихме татко и малко да се понаспи, че след нощна я поемаше и накрая съвсем рухна. На фона на лаещата кашлица, нос фонтан, та от оня ден имаме и есктра конюктивит. Даже вече не ми се реве. Избивам на смях.

# 602
  • София
След 4 часа ясла- резултата- две седмици детето ми е наплашено от всякакви капки и сиропи. Майка му и баща му са с безумни секрети в главата. През ден ходим на лекар да слуша гърдите и да заменя нещо от лечението. Просто ми иде да се гръмна. Ползвам платен отпуск. Оставихме татко и малко да се понаспи, че след нощна я поемаше и накрая съвсем рухна. На фона на лаещата кашлица, нос фонтан, та от оня ден имаме и есктра конюктивит. Даже вече не ми се реве. Избивам на смях.

Малеееее Сигме. Добре сте го втасали. За лаещата кашлица не правите ли инхалации.
Дано бързо Ви минава.

# 603
Направо сме вързали  Tired Ами тя кашлицата е вече отхрачваща, а гърдите са чисти. Ушите са спокоъйни, но детето не може да спи като хората. Съответно и аз не мога. Всички сме се изнервили и вече се изпокараме  Joy

# 604
  • Sydney
Съответно и аз не мога. Всички сме се изнервили и вече се изпокараме  Joy
това при нас се случва ВСЕКИ път, когато Ема се разболее, дори и прост сопол да е...

много е гадно, пожелавам ви бързо да се оправяте всички...

# 605
  • София
Ох мислех, че ни има нещо сбъркано- и ние се караме когато Жорко домъкна вирус или той.
Зле ни е, на тримата, мъжо се оправи почти- главния виновник в случая, ми се струва.

# 606
  • София
Мале Сигме, това е като вируса на приятелката ми, но при тях има И болно бебе на 10 месеца бонус. Карат също 2 семица вече болни. Tired

# 607
Глухарче, сериозна грешка правиш според мен. В другата тема прочетох, че дохранваш с АМ. Защо? Колко? Нали си наясно, че колкото повече АМ и вода/чай даваш, толкова по-малко кърма ще произвеждаш и толкова по-малко място ще има в коремчето на бебето? Имам една позната, дето роди преди малко повече от месец. Голям зор имаше детето да е кърмено под час, да изграждало режим. В болницата ѝ казали да кърми 20мин. и после до 3тия час да ръга вода. Не слуша какво ѝ казват околните кърмачки. Резултатът - на 1вия месец детето беше 100гр. под рожденото си тегло (като се има предвид, че обикновено са близо кило над рожденото тегло). ooooh! Сигурно е била много горда с изградения режим! Crossing Arms Изкара си акъла и сега кърми кажи-речи денонощно, само и само да наваксва. Добре си помисли искаш да кърмиш, или искаш да угаждаш на претенциите на бабите. Peace
Иначе аз на Ники се пробвах да давам вода цели 2 месеца. Накрая ми писна всеки ден да мия и да преварявам и спрях. След като я захраних (по стечение на обстоятелствата беше на почти 7м.) пак започнах да предлагам, ама пропи едва след 9-тия. Даже и в най-големите жеги не щеше да чуе за шишето, а си търсеше кърмата. Със Светльо дори не си дадох зор да пробвам. Вода е пил, ако съм давала хомеопатия. Сега го захранвам от 22-23 дни, вода предлагам от преди 3-4. И е почти в тотален отказ. Нито с единия, нито с другия съм плакнала усти, нито пък са правили млечници. Млечницата ми се струва, че по-скоро се появява от недобра хигиена на гърдите и залъгалките, отколкото от неизплакната уста. Naughty И на мен с Ники бабите се пробваха да ми дават акъли, ама видяха, че не става и спряха. Също така видяха и че детето не умря жадно. Само моята баба, милата, много се притесняваше и когато Ники пропи, веднага ѝ се обадих да я успокоя. Laughing Със Светльо даже не са ме и питали - просто виждаха, че шишета не се разнасят => вода не се пие. Wink

# 608
  • София
Лили пропи вода сравнително скоро и не пие кой знае колко. Ако е жадна още си търси кърмата първо, после водата и пие от шише с твърд накрайник, на който съм махнала вътре джаджата и директно се излива в устата- само това е начина, тя бибероните не ги ползва

# 609
  • NE
А, когато спи в други пози, по-рядко ли се буди? Защото София си спи в "нормална" поза и пак се буди през час.

Да, обикновено спи по гръб и то в най-дълбок сън, а настрани ако спи е за 2-3 часа, което си е супер. Може и да си втълпявам, че позата го събужда. Вероятно всичко се дължи за зъбките.
Глухарче Хм според мен плаче от колики. Вилито ми ревеше навън за щяло и нещяло. Дори още ако го мъкнем из мола или където не го кефи и си тръгваме с рев и мрънкане. Няма да забравя как тръгнахме един път за памперси и орева орталъците и в колата, а там се приспиваше най-бързо. Добре, че имах една приятелка със сериозен стаж в коликите, че благодарение на нея го приех за нормално.
Теди е права. Кърмене под час съм практикувала точно 1 месец докато не се махна жълтеницата. После при всяко мрън на гърда и така до сега. Blush Имаше една лекарка в родилното, която дойде вечерта на деня в който родих и ми каза - кърмене на поискване е вълшебната рецепта за наддаващо и спокойно бебе. Е, забрави да спомене коликите, но под час е трудно. Peace
Сигме Олеле и вие да се оправяте. Praynig

Последна редакция: вт, 21 апр 2015, 14:19 от Flower Fairy

# 610
  • shumen
Магнитче,оправяйте се скоро.ООф,какви бяха тези вируси,това чудо,което мъкне Жорко от детската и не свършиха ли?Твоя мъж не кандиса ли най-после и да го спрете малко?
Сигме,леле,само за 4 часа на ясла и веднага болни.Дано се оправи скоро Лия и да тръгне отново скоро на ясла.
Цвете,Дени спи така от как беше колкото Вилито и аз все го оправях,но се отказах.Сега го оставям да спи накъдето си иска,а ако иска сам се обръща.
Теди,май и аз се оказах в грешка,че Дени спи леко.Снощи не съм я светвала нощната лампа за цяла нощ,а само като станех.2 пъти ставах,светвах,поглеждах го какво прави,а той не помръдна.На 2 път се беше метнал и отвил и реших да го завия и тогава само отвори очи,погледна ме и пак се надупи и след няма и 5 минутки докато я загася и отида до тоалетната и се върна,той беше отнесъл плувката отново.
Мраве,дано не се е ударила лошо София.Аз затова отдавна махнах столчето за хранене,защото се качваше и изправяше по него и на няколко пъти го улавях летящ във въздуха с главата на пред.Сега стои на голям стол от нашите.
Глухарче,Дени беше изцяло на АМ,но вода пиеше по много малко.Не съм си и давала зор да го карам насила.Сега обаче от скоро пропи доста и има моменти,в който си изпива по цяло шише.

# 611
  • Варна
Определено млечницата при нас, не се появи заради лоша хигиена, нито заради залъгалки ! Атанас даже не използваше биба тогава . Споделих какво се е случило при нас, не казвам, че при всички се случва така  Peace

# 612
  • Германия
Теди: от миналата седмица започна да суче повече. Да уточня, до тогава сучеше около 10-12 мин. Сега си търси повече, около общо 30-40 мин. Ако това не му стигне едва тогава предлагам АМ, изпива между 30-50 мл. Вчера например е изпил само веднъж 30мл. Ако е гладен и не му дам е ужасно нервен после. Това с дохранването е по съвет на акушерката, тя го видя точно в една такава ситуация и действително след шишенцето беше спокоен.

# 613
Ехооо, как смогвате бре, как  Mr. Green Да пишете тука, да си гледате децата и на работа да ходите, а  Mr. Green  Hug Hug Hug Hug
Прочетох ви почти изцяло- имах 30 страници  Crazy Болничките- никакво боледуване вече, оздравявайте скоро! Без шарки и подобни!  Hug Hug Hug
Втори ден вече е на градина моете диване. Вчера докато я взема не знаех къде съм, защо съм  Mr. Green Първият й ден мина добре, връчиха ми я разплакана, но вече й се беше доспало много. Давам Изопринозин от няколко дни, вит.Ц и по един Инфлуцид и се моля само да е здрава  Praynig За разлика от нея аз съм с Т и кашлица  ooooh! Ако не ми мине до утре съм при доки да ме преслуша  Crazy
Днес беше и заедно с братовчед си на градина, та положението беше по-добро от вчера. Яли са, играли са, даже батко й се спазарил да спят утре с лелката  Mr. Green Така покрай него й е по-леко, а и на него също с нея му е по-добре, че хич не му харесва тая градина  Mr. Green
За водата, моята също след годинката пропи водичка  Simple Smile
Рокси, какви странни неща са й се случвали на Ивка? Да не е уплашена от нещо, имате ли нещо ново у дома?  Hug

# 614
  • Сливен
Деси, дано не се разболява Дени, да е здравичка и бързо да свикне с градината  Hug
Скрит текст:
Ивка, писала съм и преди, но гледам да не прекалявам, че не всеки вярва, вижда неща, които ние не виждаме. Може и кошмарите и да са свързани с това, защото повечето от нещата, които вижда я плашат и определено са страшни.
Все се каня да ви предам много поздрави от Звездичка - реших да е в тази тема, защото в другата пишат много нови мами, които няма да я знаят. Предполагам я помните - мамата с трите принцеси, бяхме с нея в една отчетна. Каза че наднича от време на време и се радва, че много от пишещите тогава са вече мами, или бременни.

Общи условия

Активация на акаунт