Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 763
  • 812
  •   1
Отговори
# 15
  • София
за служебната бележка в изискванията не пише с каква дата да е? значи приемам, че и дата преди класиранията е ок?

# 16
  • София
и друго се сетих да питам- заявление за записване по образец откъде се набавя? от ДГ или от книжарница newsm78

# 17
  • София
заявлението излизаше в документите попълнено, само да си го разпечаташ.

# 18
  • София
явно след класирането, в момента няма такова нещо или аз не знам къде да гледам newsm78

# 19
  • СОФИЯ
точно. И ако аз като живееща на семейни начала, трябва да го извадя, то тогава женените трябва да доказват, че са такива  със свидетелство за брак, щом няма да представят документ за адрес. Как ще разбере директорката аз женена ли съм или не съм. Или документ за адрес или свидетелство за брак. Така ли да се разбира?
Изписването на такъв документ в профилите на всички е предпоставка за проблем и отказ от записване. Много директорки могат да се хванат за този документ, след като излиза в профила.
Какво свидетелство за брак? Дали децата имат общи родители се установява от свидетелствата им за раждане.
Писах в предишната тема за случай с многодетен татко. Всички деца са от различни жени и живеят при майките си, а не в едно домакинство. Той представя удостоверенията за раждане и до момента не можеше да му се откаже да ползва точките за многодетен.

# 20
petjata, не ми е ясно защо искат Удостоверение за актуално състояние на СОЛ.
В това удостоверение е записано именно тази информация, за която пишеш и ти.
Т.е.-аз съм самоосигуряващо се лице, (което е видно от факта, че съм представила документи за внесени месечни осигуровки, нали?), с какво се занимавам-(какво значение има?), къде ми е адреса на дейност-(той винаги съвпада с адреса по лична карта, но не е мястото на офиса, в който се намирам и е близо до детската градина)
Питането ми е какво се доказва с това удостоверение?
Ми да вземем по едно удостоверение за актуално състояние и за дружеството работодател за тези, които работат по трудов договор. Като ще кипи безсмислен труд, нека.

А иначе не ми пречи да го извадя, какво толкова. Не разбирам обаче защо.

Просто последно време имам усещането, че в тази държава се замъгляват проблемите, но иначе е пълно с фойерверки. (Простете лиричното ми отклонение, той не е личен,  наистина оценявам помощта на всички от тази тема.)

# 21
Добре, за многодетните да се изисква. На моя приятелка и се случи същото, когато реши да запише синът си в градина. Оказа се, че бившия е вписал детето им в профила с новата си жена, която пък има дете от първия си брак. И излизаше, че двамата гледат децата си от първите си бракове + общото им дете, което не беше вярно. Но въпросът ми е, че излиза и на семейства с две деца, защо? И директорката ако реши, може да ми иска такъв документ, след като излиза в секция с необходими документи. Защо излиза, след като мога и да не го предоставям? И като знам как могат да се заядат директорките (защото са ми се заяждали, неоснователно за трудов договор на таткото, имаше 6м. в новата фирма, но изрично пишеше, че не в предизвестие), то могат и да ми се заядат и за този документ.  Аз ли не разбирам, или ме тресе параноята, за гадните директорки, но за мен си е предпоставка за отказ от записване при липса на такъв документ. Ще изчакам отговор и от обратна връзка.

# 22
Добре, за многодетните да се изисква. На моя приятелка и се случи същото, когато реши да запише синът си в градина. Оказа се, че бившия е вписал детето им в профила с новата си жена, която пък има дете от първия си брак. И излизаше, че двамата гледат децата си от първите си бракове + общото им дете, което не беше вярно. Но въпросът ми е, че излиза и на семейства с две деца, защо? И директорката ако реши, може да ми иска такъв документ, след като излиза в секция с необходими документи. Защо излиза, след като мога и да не го предоставям? И като знам как могат да се заядат директорките (защото са ми се заяждали, неоснователно за трудов договор на таткото, имаше 6м. в новата фирма, но изрично пишеше, че не в предизвестие), то могат и да ми се заядат и за този документ.  Аз ли не разбирам, или ме тресе параноята, за гадните директорки, но за мен си е предпоставка за отказ от записване при липса на такъв документ. Ще изчакам отговор и от обратна връзка.

Защо не може да работиш и да си в изпитателен срок? Къде го пише това в правилата?

# 23
А защо не може тъкмо да са те назначили на работа?
Познавам няколко човека, които са в усилено търсене на работа последните няколко месеца.

# 24
  • СОФИЯ
А защо не може тъкмо да са те назначили на работа?
Познавам няколко човека, които са в усилено търсене на работа последните няколко месеца.
Може. Дали си на срочен или със срок за изпитване няма значение. Няма значение и дали си с предизвестие за прекратяване.
От значение е само за подточката за работещи в столичното образование.

# 25
Именно, тогава се заяде директорката, но се оправих. Та затова си мисля и, че щом фигурира подобна глупост за адресите на децата, в профила е предпоставка за заяждане от страна на директорките и опит за отказ от записване. Защо е нужно за семейства с 1 и 2 деца?

# 26
pingu, благодаря, че обърна внимание на това изискване. Аз го бях неглижирала, тъй като бях убедена, че се отнася само за онези родители, които самите те трябва да представят Удостоверение на настоящ адрес. А то всъщност важи и за тези с постоянен адрес, но без брак.
Права си. И според мен, това изискване може да е предпоставка за отказ за записване на детето. При условие, че бащата и майката фигурират в Акта за раждане на децата, не разбирам защо при общи родители в едно семейство, е нужно и това изискване.
Май пак ще им пиша. Накрая ще им писне от мен и ще ме сложат в папка "Спам"  Laughing Ако случайно пишеш преди това на "Обратна връзка", моля те да им публикуваш отговора.

Редактирам: Писах им. Ще видим какво ще ми отговорят.

Последна редакция: чт, 02 апр 2015, 13:11 от Dr.Who

# 27
Трябва да представите точно тези документи, които са посочени в секция Необходими документи.   Ето това ми отговориха. Значи или документ за адрес или копие от документа за граждански брак, така го разбирам и така се тълкува. Питах ги и за това.

Дано да я приемат, малката тази година, че за догодина ще искат сигурно и номера на гащите, и какво сме вечеряли. Поредната тъпотия. И сега си представете колко, родители ще се втурнат да вадят въпросния документ и колко време ще е необходимо, и какви опашки ще бъдат. 

# 28
И аз точно това ги питах. Предполагам, че ще копи-пейстнат същия отговор, но все пак ще докладвам. Simple Smile

# 29
Мама Саня, проблемът със служебните книжки на държавните служители е само в израза през времетраенето в съответната Наредба ... Но ако се прочетат всички членове в главата за Служебната книжка, става ясно, че няма опция за даване и връщане по искане на държавния служител... Има варианти с вземане и връщане при уволнение (дават ти книжката) и възстановяване от съда (връщаш я), примерно в този случай все едно не си бил уволняван, възстановяват ти трудов стаж, заплата и т.н.

Но при всички положения щом в Правилата за прием НЯМА ИЗИСКВАНЕ ЗА ОРИГИНАЛ, в ИСОДЗ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ТАКОВА ИЗИСКВАНЕ.
Не може администрацията да решава и да дописва приети от СОС правила както й хрумне...Да благоволят да оправят ИСОДЗ както е написано в Правилата за прием, за това става дума, а не за интерпретация, защото тук няма никаква интерпретация и не може да има...

Защото какъв е смисълът да заличаваш възнаграждението, след като в самата книжка не можеш да го заличиш  Naughty, нали така  Wink И всяка директорка ще знае дали може и колко може да иска от родителите  Naughty
А декларация за поверителност на заплатите има не само в частните фирми, но и в държавната администрация  Grinning

Що се отнася до равнопоставеността условно казано между трудови и служебни книжки, има един друг момент - държавните служители са назначени от орган (министър, шеф на агенция и т.н.), този орган  Joy пък е избран от Народното събрание или е назначен от министър и т.н. А органът не може да дава бележки всякакви, че някой си работи в съответното ведомство, без да е така всъщност  Laughing И спокойно може да ми откаже, даже би трябвало да ми откаже да ми даде книжката, за да я нося на директорката, защото юрисконсултите ще му кажат, че служебната книжка не се дава на служителя според Закона и Наредбата. Ако ми я даде-прави закононарушение  #Crazy Ако пък аз се разбера примерно с приятелка в ЧР и тя ми даде книжката, на практика й подписвам заповедта за уволнение  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт