Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 630
Други легални начини за поставяне този и други въпроси аз не знам. А и то остана само 1 цял работен ден до класирането.

Аз ли нещо не знам как да питам или нещо друго не е наред? Ето как протече третият ми опит за контакт със Системата:

Въпрос:
Здравейте,
Запозната съм с правилата и там не е уточнено как се процедира в случая, за който питам. Моля Ви да ми дадете конкретен отговор. Става въпрос за работа на трудов договор, когато служителят работи от дома си и в служебната му бележка е изрично упоменато, че естеството на работата позволява служебните задължения да се изпълняват от дома на служителя. Тази служебна бележка достатъчна ли е, за да се докаже, че служителят работи от дома си? Предварително благодаря за конкретния отговор!

Нашият отговор:
Функцията на оператор "Обратна връзка" е да информира родителите. Отговорност на родителите е информацията в семейния профил да бъде вярно и коректно заявена, преди системата да бъде заключена за класиране. В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете необходимата Ви информация. Моля прочетете информацията за критерий К2, ДК3 - Месторабота на родителите в административния район на СДЯ и ДК5 - Детето има поне един родител, чиято месторабота е в административния район на детската градина.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

# 631
Според мен подобни обяснения нямат никаква стойност и при нормален ред не би трябвало да се изискват.

Написва се адреса на месторабота, т.е. домашния, цитира се района и точка. какво ще им се обяснява естеството на работа.  Даже в Небходими документи пише за бележката само РАЙОН, ако трябва да сме буквални. не пише адрес никъде!!!

# 632
А когато си още в отпуск за гледане на дете до 2 години това трябва ли да е написано в сл. бележка и как точно трябва да изглецда тя тогава?

# 633
Явно по същия начин като горната с добавено изречение Лицето е в отпуск за гледане на дете д о2г.. .бла б-ла, какт ого наричат счетоводителите до еди коя си дата (това за срока на отпуската не го пише в указанията за документите де).

# 634
  • София
А когато си още в отпуск за гледане на дете до 2 години това трябва ли да е написано в сл. бележка и как точно трябва да изглецда тя тогава?

Добавя се към текста на бележката нещо от рода на:
От дата 1 до дата 2 лицето XXX е в отпуск за гледане на дете.

Поне си мисля, че нашите пишеха нещо подобно на бележките.

# 635
Цитат
[2015-04-30 17:40:40]  Как работодателят ще завери копията на трудовите книжки с "Вярно с оригинала", подпис и печат на работодателя, ако на копията са заличени трудовите възнаграждения? Тогава копията няма да са верни с оригинала.
До този момент нямам отговор, затова не издържах и зададох уточняващ въпрос
Цитат
[2015-05-05 16:13:50]  Ако работодателят завери копие на трудова книжки с "Вярно с оригинала", подпис и печат на работодателя, и на копието са заличени трудовите възнаграждения, попада под член 311 на Наказателния кодекс за съставяне на документ с невярно съдържание, тъй като са заличени трудовите възнаграждения. Съгласно чл. 20 ал. 3 на НК подбудителят, в случаят който иска такава заверка, е съучастник на престъплението, и според чл. 21 на НК се наказва с наказанието предвидено за извършеното престъпление. Моля да ми кажете какъв трябва да бъде текстът на заверката в този случай така, че да няма престъпление по член 311 от НК. 
и очаквам вълнуващ отговор.

P.S. Извинявам се, че може би заемам ресурси на ДО, които могат да се използват за отговори на други въпроси, но мисля, че трябва да изпипат по-добре изискването със заверката, за което четем от публикувани във форума отговори на Обслужването на клиенти на системата, а не от официални места.

Последна редакция: вт, 05 май 2015, 16:48 от татко Ники

# 636
  • София
А къде пише, че трудовата книжка трябва да е заверена "Вярно с оригинала", при това от работодателя?  newsm78 Всъщност, ако изобщо се заверява, според мене трябва да е с подпис на лицето (трудовите книжки, за разлика от служебните, по правило стоят при служителя, по изключение - при работодателя, при това с писменото съгласие на служителя). А иначе не съм СО, но мога да споделя опит от ОП - слага се вярно с оригинала, като на заличаването се пише правното основание (напр. ЗЗЛД, като обикновено се посочва чл., ал....; в случая според мене може да се цитира и т. от правилата за прием).

# 637
Как е възможно деца, които са в списък по социален критерии да седят и в същия списък по общ критерии? Мога да ви дам примерна детска да видите? Защо се редят и на двете опашки?

# 638
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Как е възможно деца, които са в списък по социален критерии да седят и в същия списък по общ критерии? Мога да ви дам примерна детска да видите? Защо се редят и на двете опашки?
В общата опашка са без социалните си точки. Ако не се класират в социалната опашка имат право да участват в класирането по общ принцип без допълнителните точки ... Моето най-малко дете е така: в социалната опашка с точките за многодетно семейство, а в общата без тях ... Така или иначе не може да заеме 2 места Simple Smile Ако се класира по първата опашка - освобождава място по втората ...

# 639
А къде пише, че трудовата книжка трябва да е заверена "Вярно с оригинала", при това от работодателя?  newsm78 Всъщност, ако изобщо се заверява, според мене трябва да е с подпис на лицето (трудовите книжки, за разлика от служебните, по правило стоят при служителя, по изключение - при работодателя, при това с писменото съгласие на служителя). А иначе не съм СО, но мога да споделя опит от ОП - слага се вярно с оригинала, като на заличаването се пише правното основание (напр. ЗЗЛД, като обикновено се посочва чл., ал....; в случая според мене може да се цитира и т. от правилата за прием).

Тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=836734.msg30717007#msg30717007 за първи път се спомена, и в следващите страници други майки също са писали, че от Обратна връзка в отговорите си говорят за заверка. Засега никъде не го пише официално.

# 640
Цитат
[2015-05-05 16:13:50]  Ако работодателят завери копие на трудова книжки с "Вярно с оригинала", подпис и печат на работодателя, и на копието са заличени трудовите възнаграждения, попада под член 311 на Наказателния кодекс за съставяне на документ с невярно съдържание, тъй като са заличени трудовите възнаграждения. Съгласно чл. 20 ал. 3 на НК подбудителят, в случаят който иска такава заверка, е съучастник на престъплението, и според чл. 21 на НК се наказва с наказанието предвидено за извършеното престъпление. Моля да ми кажете какъв трябва да бъде текстът на заверката в този случай така, че да няма престъпление по член 311 от НК. 
Отговор:
Цитат
Трябва да представите Служебна бележка от работодател и копие от трудова книжка. Копие на трудова книжка се прави на страница първа, където се намират имена на лицето и страницата, на която работодателя, въведен в семейния профил е направил запис и е поставил печат, че родителя е назначен на работа. Върху тези страници ще трябва работодателя да постави: надпис "Вярно с оргинала", печат, подпис и дата.

2 страници, надявам се трудовото възнаграждение да не е на никоя от тях, защото ако е, не са ми отговорили на въпроса Simple Smile

P.S. В момента не мога да проверя, т.к. съм си дал ТК на работодателя за актуализиране.

# 641
Цитат
[2015-05-05 16:13:50]  Ако работодателят завери копие на трудова книжки с "Вярно с оригинала", подпис и печат на работодателя, и на копието са заличени трудовите възнаграждения, попада под член 311 на Наказателния кодекс за съставяне на документ с невярно съдържание, тъй като са заличени трудовите възнаграждения. Съгласно чл. 20 ал. 3 на НК подбудителят, в случаят който иска такава заверка, е съучастник на престъплението, и според чл. 21 на НК се наказва с наказанието предвидено за извършеното престъпление. Моля да ми кажете какъв трябва да бъде текстът на заверката в този случай така, че да няма престъпление по член 311 от НК.  
Отговор:
Цитат
Трябва да представите Служебна бележка от работодател и копие от трудова книжка. Копие на трудова книжка се прави на страница първа, където се намират имена на лицето и страницата, на която работодателя, въведен в семейния профил е направил запис и е поставил печат, че родителя е назначен на работа. Върху тези страници ще трябва работодателя да постави: надпис "Вярно с оргинала", печат, подпис и дата.

2 страници, надявам се трудовото възнаграждение да не е на никоя от тях, защото ако е, не са ми отговорили на въпроса Simple Smile

P.S. В момента не мога да проверя, т.к. съм си дал ТК на работодателя за актуализиране.

Има възнаграждението на страницата със записа на работодателя  Sunglasses
А за въпроса може да прочетеш Ръководството. Забравили са да ти напишат  Laughing  Joy  hahaha

# 642
Има възнаграждението на страницата със записа на работодателя  Sunglasses
А за въпроса може да прочетеш Ръководството. Забравили са да ти напишат  Laughing  Joy  hahaha
Промених въпроса с референции към отговора така, че да стане още по-ясен, и пак чакам отговор  smile3508 . Липсата на юристи в ДО е доста кофти щом един програмист намира очевидни неясноти и проблеми.

# 643
  • София
Цитат
Отговор:
Цитат

Има възнаграждението на страницата със записа на работодателя  Sunglasses
А за въпроса може да прочетеш Ръководството. Забравили са да ти напишат  Laughing  Joy  hahaha

Peace Има го възнаграждението, разбира се, но сега и аз отивам в обратна връзка да питам защо заверката на трудовата книжка трябва да се направи от работодателя и къде го пише това в Ръководството  Peace

# 644
Peace Има го възнаграждението, разбира се, но сега и аз отивам в обратна връзка да питам защо заверката на трудовата книжка трябва да се направи от работодателя и къде го пише това в Ръководството  Peace
Аз мисля, че е добре да има заверка, но тя трябва да бъде прецизирана така, че от ДО да не са подбудители, ние - помагачи, а работодателите - извършители на престъпление Simple Smile Някой прокурор дали чете това  Joy

Общи условия

Активация на акаунт