Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 195

На мен пък ми е интересно как ще представят трудови книжки? Май хора на по 30-35 години ще постъпват за пръв път на работа или пък ще има масово изгубване на трудовата книжка?  Mr. Green

Не, те си имат съвсем редовни трудови книжки.... То там месторабота не пише... Пише къде е регистрирана фирмата.

А как ще докажат адреса?

# 196

А как ще докажат адреса?

Нали стана ясно, че не се иска нищо допълнително за доказване, освен бележката от работодателя.... която не се контролира, тъй като явно се счита за достатъчно това, че декларирайки данните той носи отговорност по НК. Нито в Правилата, нито в Необходими документи искат нещо друго...

# 197
  • София
Прекалено много ги нищите и анализирате тези списъци....може с наближаването на 1-во класиране хората да са си актуализирали профила чак сега, съпругът ми си сменя вече два пъти работата и променям в системата а от другия месец и аз съм на ново място какво толкова невъзможно има ( пък и винаги се оглеждам за нещо което е наблизо, не специално заради градината а с оглед на това, че имам малко дете и не мога да губя време в пътуване)? Не всички градим някаква сериозна кариера, всеки съди по себе си и му е трудно да си представи обстановката на други семейства.

# 198
  • София
Ето ние пък се местим баш насред кампанията. Изненада ни хазяинът. Него не го интересуват детските ясли. Живот...

# 199
  • София
Дам....
И аз имам един въпрос който не можах да си обясня, на първо класиране как се действа първо класират децата по първо желание и по второ вече ако са останали места след тези по първо или как? За социалната опашка май ми стана ясно, че при тях се прехвърлят местата към общата след като се изредят чакащите по 1,2,3 и Н желание.

# 200
Дам....
И аз имам един въпрос който не можах да си обясня, на първо класиране как се действа първо класират децата по първо желание и по второ вече ако са останали места след тези по първо или как? За социалната опашка май ми стана ясно, че при тях се прехвърлят местата към общата след като се изредят чакащите по 1,2,3 и Н желание.

Децата се класират според броя на точките без оглед на това на кого кое желание му е. Примерно някой е с 8,1 по първо желание, друг е с 8,1 по второ желание - третират се равно. След това се прави проверка за деца, които са класирани в повече от една градини - на тях им се оставя кандидатурата по най-горно желание, а по-долните се трият и местата се попълват от следващия на опашката.
На първото класиране тази процедура се повтаря първо за социалната опашка, след това за общата (като незаетите места от социалната опашка отиват към общата). Всичко това става в рамките на едно класиране.
За илюстрация може да разгледате лог-файла примерно от миналогодишното класиране: http://kg.sofia.bg/lists/ratings/log/r166/ISODGRegister.log

А увеличение с 0,1 т., освен, както са казали момичетата от реална смяна на адрес или местаробота или актуализация на данни в профила, може да се получи и от:
- набиране на 6 м. стаж в сферата на столичното образование;
- раждане на породено братче/сестриче; или пък детето е имало породено братче/сестриче, което не е било вкарано в профила, защото родителите още не искат то да кандидатства, но са се усетили да го впишат заради подточката.
Факт е, че при условия на такава борба и страсти, всеки става подозрителен, но от друга страна далеч не всеки е фалшификатор - хем се чува хор от оплаквания, че СО ни тертира като потенциални престъпници, изисквайки толкова документи, хем пък и ние самите търсим под вола теле понякога.....

# 201
Да, усетих се и аз че прекалявам, малко се афектирах от изгледите ни за прием, които са никакви. Хубав и спорен ден на всички! И успех през май в класирането  Crazy

# 202
Всеки се дразни и притеснява, гледайки как граничната група се свива... Има и хора по опашките с откровено дразнещо поведение. Още помня една девойка с много точки от преди няколко години - класира се на последното текущо класиране и се записа. После на първото класиране от новата кампания се класира в друга градина - премести се. Веднага след това се нареди в трета градина.... Добре, де като ти стигат точките навсякъде, проучи си предварително градините, избери, нареди, запиши - що разиграваш 3 квартала!
Та така... И от мен - много здрави нерви на всички! И успех!

# 203
  • София
Мерси за инфото BlyaSSSachka сега ми се изясни, но ми се искаше първите желания да имат някакво предимство, така де те имат, но да можеше по лесно да си изчисля шансовете....

# 204
  • София
Мерси за инфото BlyaSSSachka сега ми се изясни, но ми се искаше първите желания да имат някакво предимство, така де те имат, но да можеше по лесно да си изчисля шансовете....
Ами най-лесният вариант е да проследиш тези с 2ро желание дали влизат по 1во и ако по 1во са в гран. група да ги броиш като потенциални бройки оставащи да участват и по 2ро желание. Просто отнема доста време да се проследяват съседни ДЗ, понякога и в 2-3 района. Предишни години помня, че излизаха с Гугъл(като напишеш 3те имена на детето и ИСОДЗ), но тази кампания поне при моите опити не сработи търсенето.

Иначе малка светлинка за 0,1т. - днес трябва да премахнат набор 2008 от системата и тук-таме ще има намалели точки, така че прегледайте си списъците отново тази вечер или утре. Поне засега не виждам да са го отразили. То би следвало и в Новини да го съобщят.

# 205
Jiema, може би ще задам глупав въпрос...Защо премахването на набор 2008 може да повлияе на броя точки? Тези 0,1т. се дават на деца, които имат брат или сестра в детско заведение, така ли е?

# 206
Да споделя за един проблем, който се появи при мен и може да се появи и при други родители.
Вчера ходик в ЧР и проверих как стои въпросът с ТК, тъй като това ми е първа работа и се оказа, че изобщо не са ми я изготвили. С други думи казано в момента нямам ТК. Обещаха, че до една-две седмици ще е готова, но реално ако го бях разбрала след класирането, можеше да се окабе фатално. И да уточна  Simple Smileа тази работа съм от доста години, даже не ми се мисли колко Simple Smile

# 207
  • София
Да, Dr.Who, точно за брат и сестра в същото заведение, но когато тези брат/сестра от есента са в 1ви клас, то 0,1 т. не се ползва, но досега системата я начисляваше автоматично заради текущите класирания. Всяка година няколко дена след приключването им, премахват набора тръгващ на у-ще.
Това за мен е още едно основание да скъсят кампанията по първото класиране. Мисля, че е съвсем ОК до края на март да си има тек. класирания за всички актуални набори (защото сега 2012 и 2013 бяха изключени). А в началото на април да обявят местата и към 10.05. да е първото класиране. 35-40 дни за ориентация и треперене са предостатъчни за хората, които следят и се интересуват.

# 208
Jiema, благодаря. И според мен, срокът за кандидатстване е страшно дълъг. Ако е направен по схемата, която ти предлагаш, е много по-разумно. Защото сега нещата реално не са такива, каквито ще бъдат към датата на класиране. И както и да си пренарежда човек желанията, няма как да предвиди какви са му шансовете.

# 209

Общи условия

Активация на акаунт