Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 330
И още едно питане от мен,  че не ми стана ясно,  какво става с местата в социалната опашка, които остават свободни,  тези деца, които сега са пред моето например,  но им е второ и трето желание,  като ако се запишат на първото си желание,  остават свобони местата им от останалите,  как се подреждат?
Дано да се разбира-;)

Както и преди е писано. Местата от социалната опашка, които или ако останат незаети отиват в общата.
Алекс благодаря, но явно не мога да се обясни добре,
реално не остават свободни места в социалната, защото желаещите деца са повче, например 10 места, 15 чакащи, от тях 5 са с второ желание, те като се запишат на 1вото си, 5те места се взимат от чакащите в социалната или отиват в общата?
И още нещо, разбирам, че едва ли не е практика да се въвеждат неточни данни в системата, да се взима място и после няма записаване, защото няма документи.
Какво става с тези места.

Благодаря.

# 331
  • София
Някой има ли представа къде мога да намеря информация за новооткриващи се детски заведения. В нашия квартал строят нова градина, която според слуховете ще се открива наесен. Не откривам инфо за нея в системата, а предполагам кандидатстването за нея ще е по каналния ред. newsm78

По принцип тук - http://kg.sofia.bg/isodz/remonti;jsessionid=35C9A46A838D415D0CA6AD4B4276CDBC , но няма нищо. Може би да питаш в общината. Но ако в района Ви не фигурира в системата, значи няма да я има за тази капния.

# 332
  • София
И още едно питане от мен,  че не ми стана ясно,  какво става с местата в социалната опашка, които остават свободни,  тези деца, които сега са пред моето например,  но им е второ и трето желание,  като ако се запишат на първото си желание,  остават свобони местата им от останалите,  как се подреждат?
Дано да се разбира-;)

Както и преди е писано. Местата от социалната опашка, които или ако останат незаети отиват в общата.
Алекс благодаря, но явно не мога да се обясни добре,
реално не остават свободни места в социалната, защото желаещите деца са повче, например 10 места, 15 чакащи, от тях 5 са с второ желание, те като се запишат на 1вото си, 5те места се взимат от чакащите в социалната или отиват в общата?
И още нещо, разбирам, че едва ли не е практика да се въвеждат неточни данни в системата, да се взима място и после няма записаване, защото няма документи.
Какво става с тези места.

Благодаря.

Ако има 15 места и 20 желаещи, но от тях само 10 са по първо желание и бъдат приети, а другите са по второ и ги приемат на друго място по първо, то тези 5 места отиват към общата опашка.

Ако има приети на първо класиране, но при записване не бъдат приети по една или друга причина, тези места се преместват за 2-ро класиране и пак се разиграват или директно влиза/т следващия/следващите.

# 333
Здравейте Simple Smile Така и не мога да разбера служебната бележка от работодателя с дата ПРЕДИ или СЛЕД класирането трябва да е? Мерси

# 334
И аз имам въпрос- колко големи бебета приемат в яслите-официално е от 10-тият месец, нали така? А реално приемат ли толкова малки дечица? На мен ми се налага да се върна на работа възможно най-бързо, а бебо е на 2 месеца и се чудя какво да правя!

# 335
  • София
Здравейте Simple Smile Така и не мога да разбера служебната бележка от работодателя с дата ПРЕДИ или СЛЕД класирането трябва да е? Мерси

След класирането;

И аз имам въпрос- колко големи бебета приемат в яслите-официално е от 10-тият месец, нали така? А реално приемат ли толкова малки дечица? На мен ми се налага да се върна на работа възможно най-бързо, а бебо е на 2 месеца и се чудя какво да правя!

За да кандидатствате за ясла детето трябва да има 10 навършени месеца към септември месец. За да имате шанс да Ви приемат трябва да се борите за СДЯ там има шанс. А за ОДЗ са минимални. Там се стремят да приемат деца над 1 г. и по малко под 1 г.
Миналата година в ОДЗ-то за което се борим за нашият набор бяха отпуснати само 8 места.

# 336
Аз имам следния въпрос: мъжът ми работи в системата на МВР, казва че там нямат трудови или служебни книжки, а дори и да имат всичките им документи се водели класифицирана информация и имат някакво ниво на секретност. В този смисъл, дори и да има служебна книжка той е сигурен, че няма да може нито да я копира, да не говорим за изнасяне на оригинал. Мислите ли, че може да имаме проблем и да откажат записване на детето, ако се представи само служебна бележка?

# 337
Благодаря много на Алекс за бързия отговор!   bouquet

# 338
То системата иска най-малко 10 м. навършени, обаче съм чувала, че стават разправии по яслите, искат бебето да може да ходи стабилно вече, а много деца на 10 м. е ясно че не могат. Ей такива работи....Не би трябвало ако си е класирано детето да има проблеми с приема му, без значение ходи ли стабилно или не и всякакви други оправдания на персонала....

# 339

Можете да кандидатствате от момента, в който системата ви позволи да създадете профил на детето. Също така разбира се да е започнал прием за съответния набор в ДЗ. За набор 2015 мисля ще започнат да приемат деца кампания 2016г., за първа яслена група, която тръгва септември 2016.

# 340
  • София
Аз имам следния въпрос: мъжът ми работи в системата на МВР, казва че там нямат трудови или служебни книжки, а дори и да имат всичките им документи се водели класифицирана информация и имат някакво ниво на секретност. В този смисъл, дори и да има служебна книжка той е сигурен, че няма да може нито да я копира, да не говорим за изнасяне на оригинал. Мислите ли, че може да имаме проблем и да откажат записване на детето, ако се представи само служебна бележка?

Леандрин,

ПО напред имаше много такива зададени въроси, както и в предната темата. Ще бъде обсъдено това на РГ тъй като има доста такива случаи. А и те са по закона за държавните служители и инфото им е засекратено. По принцип имаше една мама където беше питала директно в работата си и май и бяха казали, че няма проблем да и издадат служебна бележка, но книжка и тем подобни не може.
Нека ако чете и тя да се включи.

# 341

Леандрин,

ПО напред имаше много такива зададени въроси, както и в предната темата. Ще бъде обсъдено това на РГ тъй като има доста такива случаи. А и те са по закона за държавните служители и инфото им е засекратено. По принцип имаше една мама където беше питала директно в работата си и май и бяха казали, че няма проблем да и издадат служебна бележка, но книжка и тем подобни не може.
Благодаря за отговора Алекс. Те мисля, че се водят държавни служители но са си по ЗМВР, а не по ЗДСл, доколкото знам. Така или иначе ще следя развитието на въпроса.

# 342
  • София

Леандрин,

Благодаря за отговора Алекс. Те мисля, че се водят държавни служители но са си по ЗМВР, а не по ЗДСл, доколкото знам. Така или иначе ще следя развитието на въпроса.

Оффф да бе вярно. Аз нещо днес не съм в час. Banghead Banghead

# 343

Леандрин,

Оффф да бе вярно. Аз нещо днес не съм в час. Banghead Banghead
А знаеш ли кога ще има РГ и кога се очаква това обсъждане?

# 344
  • София
Leandrin,

МАМА Саня ще пише като има РГ. А и може да се върнеш назад и да прочетеш всички въпроси и какво си е записала да обсъдят на следващата РГ и ако имаш и ти въпрос може да и пишеш ЛС за да го зададе.

Общи условия

Активация на акаунт