Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 405
Когато някой е с повече точки, но детската градина му е второ желание, това значи ли, че тези, които са с по-малко точки, но с първо желание ще влязат преди него?
Не. Водещ е броят на точките.
Има голяма вероятност обаче този, на когото му е второ желание, да се класира в градината по първото си желание и тогава по-долните му кандидатури се премахват.

И от кои се заемат местата които са се освободили и кога, още на първото или вече на второто класиране?

# 406
Имате ли представа за колко месеца назад трябва да се внесат осигуровките за СОЛ? ММ се води собственик на фирма без дейност, но от години не е внасял никакви осигуровки и сега нямаме представа каква сума трябва да внесем.

# 407
  • Sofia
Въпросът й не е кога се представят, а могат ли да се извадят сега или датата на изваждане трябва да е след класирането. Естествено от общината не отговарят по същество. Аз още чакам да ми отговорят дали малкият ми син има право на 0,1 т. предимство от големия при положение, че големият ще бъде отписан от градината в близките месеци.
Предполагам че голямото ти дете е набор 2008 и в такъв случай не ползваш предимство. Там изрично е оказано че предимството е ако има брат или сестра и те не тръгват на училище от септември месец. Всичко се разглежда към септември месец. Тогава вече голямото дете няма да е в същата градина.

Набор 2009 е , ще го местя в училище в предучилищна. Ако беше 2008 нямаше системата да му дава точката и нямаше да задавам въпроси.

# 408
Когато някой е с повече точки, но детската градина му е второ желание, това значи ли, че тези, които са с по-малко точки, но с първо желание ще влязат преди него?
Не. Водещ е броят на точките.
Има голяма вероятност обаче този, на когото му е второ желание, да се класира в градината по първото си желание и тогава по-долните му кандидатури се премахват.

И от кои се заемат местата които са се освободили и кога, още на първото или вече на второто класиране?
Местата се заемат от следващия по брой точки или ако е гранична група - от следващия по големина изтеглен номер. Става в рамките на 1 класиране.

# 409
  • СОФИЯ
Новини и съобщения
27.04.2015 Първо класиране с прием от месец септември 2015 година
На 08.05.2015 г. от 14 часа в сградата на Столична община, ул. „Московска“ № 33, ет. 2, зала 1 ще се извърши под граждански контрол първото класиране на деца за прием в детски ясли и детски градини от месец септември 2015 година.

Осигурени са 5 (пет) свободни места за желаещи граждани да присъстват на събитието.

Моля, изпращайте заявки за участие, съдържащи имена и телефон за контакт на e-mail: so_isodz@sofia.bg. На първите пет, заявили участие, ще бъде изпратено обратно потвърдително съобщение.

Столична община

# 410
  • around the world
Напомням, че днес в 14:00 ще се проведе заседания на РГ към ИСОДЗ. Ако смятате, че има спешен въпрос, който трябва да се разгледа или уточни преди първото голямо класиране моля, пишете ми ЛС до 12:00 часа. Към момента обобщавам по важните въпроси коментирани тук.

# 411
Имате ли представа за колко месеца назад трябва да се внесат осигуровките за СОЛ? ММ се води собственик на фирма без дейност, но от години не е внасял никакви осигуровки и сега нямаме представа каква сума трябва да внесем.

Не са ли му се натрупали като задължение тези осигуровки за всичките години??

А ако не ги дължи (т.е. няма основание за осигуряване), според мен би следвало да се води безработен, или не е така?

При проверка в Търговския регистър, как излизат фирмите без дейност към момента?

# 412
Близнаци в социалната опашка. Като се преброят местата и се тегли чертата, единият влиза, другият не. Но в този случай вторият близнак задължително го приемат. Въпросът е мястото за него от общите места ли се взима, или откриват едно място повече?

# 413
Близнаци в социалната опашка. Като се преброят местата и се тегли чертата, единият влиза, другият не. Но в този случай вторият близнак задължително го приемат. Въпросът е мястото за него от общите места ли се взима, или откриват едно място повече?
Вторият близнак се приема на допълнително място. Не се взема от общата опашка.

Миналата година гледах един интересен случай - по социални критерии гранична група от 6 деца (3 двойки близнаци), борещи се за 3 места. Случайните номера се разпределиха така, че от всяка двойка имаше по един класиран близнак и вследствие - другият приет извънпланово. Бройката по общи критерии се запази непроменена. Просто приеха с 3 деца повече.

# 414
  • Малта
Здравейте!
При нас е следният казус, за който моля за помощ.
Мъжа ми е с договор за управление като фирмата се намира на територията на общината, където ще кандидатстваме в ясла. В необходими документи се иска трудова книжка, но при договор за управление, такава няма. Какво се представя в тези случаи.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?  newsm78
Благодаря предварително   bouquet

И при нас е този казус. Ще попитам в ИСЗОД.

# 415
  • София
medimed,
моля да споделиш после тук или на лични, какъв отговор си получила от ИСЗОД.
  bouquet

# 416
Аз ще покажа платени осигуровки от януари до май за СОЛ>

# 417
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
 Joy
Моите саги с вчерашния ми въпрос към екипа на ИСОДЗ продължават ... Моля, ама сериозно, ви моля ... Кажете ми - аз ли "криво" питам, те ли "криво" ме разбират ..., защото ... просто не искам да започвам да се съмнявам в моя начин на изразяване и мислене ...
Че им трябваха и 24 часа за този отговор  ooooh!

Цитат
Уважаеми господин/госпожо,

На 27.04.2015г. получихме запитване със следното съдържание:
Добър ден, отново Simple Smile
Ще попитам пак, защото явно има неразбиране на зададения от мен въпрос...
В секция "Необходими документи" има записани следните два документа, които трябва да се представят на Директора на ОДЗ при ЗАПИСВАНЕ на детето, което е от 11.05 до 20.05:
1/ Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал.
2/ Имунизационен паспорт или писмо от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 г. на Министерството на здравеопазването за имунизациите в Република България - оригинал.
Моето питане е:
Могат ли да се извадят тази седмица (27.04.2014-01.05.2014)? Или трябва да са с дата след класирането на 08.05?
Вашият отговор е:
Медицинските документи са допълнителни документи, които трябва да предоставите при ПОСТЪПВАНЕ на детето в детската градина,т.е. м.септември.
Този ви отговор не отговаря на моя въпрос и няма нищо общо с него!
Бихте ли ми отговорили на поставения въпрос?
Лек ден!

Нашият отговор:
Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар – оригинал и Имунизационен паспорт са медицински документи, които би следвало да имате. Не трябва да издавате нови.

Поздрави,
Екип за обслужване на ИСОДЗ към Столична община

То, ясно е вече, че ще вадя всички документи след класирането, защото ... ами уж да съм сигурна ... Ама може ли такава неадекватност и ... невъзможност за "четене с разбиране" ... Ами като не знаеш или не отговаряш, или отговаряш като се извиняваш, че не си компетентен и не знаеш ... и без това са анонимни ...; или се кансултираш и даваш отговор, зад който заставаш ... Уф ... ядосаха ме не толкова заради ... Ами за това, че са толкова ниско компетентни, а уж трябва да дават съвети на хора, които не са запознати със системата ...

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 12:30 от Почти безобидн@

# 418
До колкото аз знам, картона, който трябва да дадеш в детската градина е копие на картона, който е при педиатърката на детето. На тях няма дата на издаване. те просто показват болестите и ваксините на детето, които са сложени. Така че, мисля че щом няма дата, няма значение кога ще ги вземеш.

# 419
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
ioana_g, ами не е така. Здравно-профилактичната карта се издава за ДЗ и училища всяка година след като се мине годишен профилактичен преглед и представлява 2 странции като изглежда така:
Скрит текст:

Здравно-профилактичната карта е разлина от Здравния картон на дете, които се носи от родителя и се попълва от лекаря ... А и моите специално стоят при ЛЛ има цяла картотека тя Simple Smile , но това е друга тема Simple Smile
Скрит текст:

Моята ЛЛ от 2 години ги издава през компютъра си, явно си е закупила целия пакет нужен й софтуер и изглежда така:
Скрит текст:
И на двете има дати!
Имунизационния паспорт изглежда така:
Скрит текст:

Моята ЛЛ и него го издава принтиран и изглежда по този начи, като има и индивидуалните номера на ваксините (партиден номер) поставени на децата:
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 13:06 от Почти безобидн@

Общи условия

Активация на акаунт