Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 420
Гледай не е сложно-отиваш и купуваш в книжарницата - този картон с двата листа и онзи дето е същия който стои при лекарката и дето тя го попълва всеки месец и после през три. Тя ти заверява, слага номер ако има нещо да пишеш - имена ....и др. попълваш предварително. Вади ти ваксините и слага подпис и печат и отиваш в градината с документите за записване. Тези ги взимат. После ще ти кажат какви изследвания чак при постъпване на детето. Това е. Значи да уточня че картона в ваксините няма да го попълва с консултациите по месеци. Той си се попълва от мед.персонал в градините, а другия който си имаш след 2 години на детето ти го връща лекаря и той си стои в теб - няма да го даваш, защото после има пак ваксини през определени години и там лекаря ще ти го попълва.

# 421
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
tzany,  Hug Аз това го знам и тези упражнения ги правя от 16 години (че даже няма какво да купувам от 2-3 години - звънкам на ЛЛ, казвам ЕГН и, че ми трябва Здравно профилактична карта и имун. паспорт ... и докато стигна от единия край на София до другия - тя ще ги е принтирала Simple Smile и ще ми ги даде на вратата като ми каже само "Здрасти и чао!" ... Все пак се познаваме и ни следи като здравен статус цялото семейство вече 17 години ... ) - първо с най-голямата в ясли и градини, после и за училищА Simple Smile След това със средната Simple Smile Сега имам простичък въпрос - ще ми приемат ли теЯ пусти 2 документа, ако са издадени на 4.05 например, а не на 11.05, когато е минало вече класирането ... Ясно ми е, че само ще ми ги погледнат и ще ми ги върнат с думите: "Донесете ги септември с актуална информация и изследвания." Но знам ли - няма ли да се опита да се "хване" за нещо приемащата док. и да каже: "А, ама те са издадени преди класирането и не мога да ги приема." и да откаже записване ... Просто от 4-5 години следя "Страстната" тема и съм се начела на всякакви неща Simple Smile

# 422
  • София
Да вметна за притеснените, че документът за имунизации може да представлява най-обикновена хартийка с изброени ваксините, подпис и печат, закарфичена към Здравно-профилактичната карта  Peace Зависи от лекаря

# 423
Здравейте, аз също се чудих за здравната карта и имунизационния паспорт,
но все пак ги извадих от ЛЛ още миналата седмица!
И резервния ми план, е че ако не ми ги приемат, на 11 май, просто ще
отида още същия ден, ще ги изкарам пак, и ще се върна в яслата
за да ме запишат. Все пак имаме 2 седмици за записване  newsm10

# 424
Можете ли да ми кажете дали ще има проблем ако единия от родителите е записан на ТД месец-два преди класирането? Доколкото разбирам от документите искат просто ТД и служебна бележка, не пише от кога може да са.

# 425
Здравейте, понеже никой не отговори и питам пак, дано някой знае и каже: служебната бележка за местоработата преди или след класирането трябва да е издадена (там има вх.номер и мисля, че това с датите е важно)? Не успях да намеря някъде в системата да е уточнено.

# 426
Цитирам отговор от ИСОДЗ : "Служебната бележка трябва да бъде с дата на издаване, след датата на класиране на детето."

# 427
Кажете ми генерираните на първо класиране случайни номера запазват ли се или на всяко следващо се генерират нови?

# 428
  • София
Кажете ми генерираните на първо класиране случайни номера запазват ли се или на всяко следващо се генерират нови?

Генерират се нови  Peace

# 429
Благодаря Simple Smile

# 430
Здравейте Simple Smile Така и не мога да разбера служебната бележка от работодателя с дата ПРЕДИ или СЛЕД класирането трябва да е? Мерси

След класирането;

Благодаря! Аз и на Обратна връзка писах за това и те ми отговориха адекватно йее  Simple Smile

С тези документи за записване сега се хвърлих и аз в тъча, нали срокът за записване е 21 май вкл.? (при положение, че сме класирани, което така или иначе е мн на кантар)??? Нашият татко ще е в командировка от 3 до 17май - следователно ще може да има служебна бележка чак след това, кажи го 19ти. Е, ако заради това изпуснем записване, направо ще е за  smile3511

# 431

Генерират се нови  Peace
Не е точно така. Ако имате число за дадена градина, сте с него и занапред. Ако размествате и нямате число, а попаднете в гранична група ви се тегли. Същото се отнася и за останалите, разбира се. Ако има гранична група,  се теглят случайни числа само на тези, които  нямат вече изтеглени такива.

# 432

Генерират се нови  Peace
Не е точно така. Ако имате число за дадена градина, сте с него и занапред. Ако размествате и нямате число, а попаднете в гранична група ви се тегли. Същото се отнася и за останалите, разбира се. Ако има гранична група,  се теглят случайни числа само на тези, които  нямат вече изтеглени такива.
wixi, така беше преди време. Преди няколко години промениха нещата и сега на всяко класиране на децата в граничната група се теглят нови номера.

# 433
  • София

Генерират се нови  Peace
wixi, така беше преди време. Преди няколко години промениха нещата и сега на всяко класиране на децата в граничната група се теглят нови номера.

Peace

# 434
  • around the world
Здравейте!
При нас е следният казус, за който моля за помощ.
Мъжа ми е с договор за управление като фирмата се намира на територията на общината, където ще кандидатстваме в ясла. В необходими документи се иска трудова книжка, но при договор за управление, такава няма. Какво се представя в тези случаи.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?  newsm78
Благодаря предварително   bouquet

И при нас е този казус. Ще попитам в ИСЗОД.
Дали получихте вече отговор от ИСОДЗ?
Поставихме въпроса на днешната работна група за лицата с договори за управление. За тях няма да се изисква копие от трудова или осигурителна книжка, а само служебна бележка от работодателя, която да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. Идентичен ще е случая и с лицата с втори трудов договор, които искат да ползват 0,1т. - ДК5( по месторабота) по втория си трудов договор.

Общи условия

Активация на акаунт