Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 435
Bueno, а беше ли обсъждано изискването за представяне на оригинал на трудовата книжка, при условие, че това изискване го няма в Правилата за приемане, а само в Необходими документи?

# 436
  • София
Bueno,
към 19ч. съм получила следния отговор:
"Следва да се представи удостоверение от принципара на търговското дружество, че родителя е осигурен за всички осигурителни случаи, съгласно КСО и ТЗ по облигационно правоотношение за възлагане на управление."
Мерси за поставения въпрос   bouquet

# 437
  • around the world
Bueno, а беше ли обсъждано изискването за представяне на оригинал на трудовата книжка, при условие, че това изискване го няма в Правилата за приемане, а само в Необходими документи?
Да, поставихме и този въпрос. Оригинали на трудови, осигурителни или служебни книжки няма да се изискват. Това изискване следва да бъде премахната от Ръководството и Необходимите документи.

# 438
Да, поставихме и този въпрос. Оригинали на трудови, осигурителни или служебни книжки няма да се изискват. Това изискване следва да бъде премахната от Ръководството и Необходимите документи.

Страхотни сте. Благодаря  bouquet

# 439
  • София
Bueno, благодаря за информацията от срещата. А дали решенията ще се постнат в Новини и кога ще се откоригират необходими документи?

# 440
Кажете ми генерираните на първо класиране случайни номера запазват ли се или на всяко следващо се генерират нови?

Генерират се нови  Peace
Не е точно така. Ако имате число за дадена градина, сте с него и занапред. Ако размествате и нямате число, а попаднете в гранична група ви се тегли. Същото се отнася и за останалите, разбира се. Ако има гранична група,  се теглят случайни числа само на тези, които  нямат вече изтеглени такива.
wixi, така беше преди време. Преди няколко години промениха нещата и сега на всяко класиране на децата в граничната група се теглят нови номера.
Явно е нещо ново, извинявам се, ако съм подвела някого.

# 441
  • София
Цитат
Дали получихте вече отговор от ИСОДЗ?
Поставихме въпроса на днешната работна група за лицата с договори за управление. За тях няма да се изисква копие от трудова или осигурителна книжка, а само служебна бележка от работодателя, която да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. Идентичен ще е случая и с лицата с втори трудов договор, които искат да ползват 0,1т. - ДК5( по месторабота) по втория си трудов договор.
Да попитам от името на една позната, може ли да се ползва тази 0,1т. - ДК5 (по месторабота), ако втория трудов договор е на 4 часа, а първия е на 8 часа?

# 442
  • around the world
Bueno, благодаря за информацията от срещата. А дали решенията ще се постнат в Новини и кога ще се откоригират необходими документи?
Надяваме се корекциите да бъдат направени още тази седмица, като все още очакваме и информация за за това, какво точно ще бъде качено в секция Новини.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 23:05 от Bueno

# 443
Кажете ми генерираните на първо класиране случайни номера запазват ли се или на всяко следващо се генерират нови?

Генерират се нови  Peace
Не е точно така. Ако имате число за дадена градина, сте с него и занапред. Ако размествате и нямате число, а попаднете в гранична група ви се тегли. Същото се отнася и за останалите, разбира се. Ако има гранична група,  се теглят случайни числа само на тези, които  нямат вече изтеглени такива.
wixi, така беше преди време. Преди няколко години промениха нещата и сега на всяко класиране на децата в граничната група се теглят нови номера.
Явно е нещо ново, извинявам се, ако съм подвела някого.

Добре де, за ми стане ясно... Ако в ДГ "Х" има деца с 9,2 (първо желание) в гранична група  и част от тях са с 8,2 (второ желание)  в ДГ "У" в която граничната група е 8,2, тогава какво се случва?

Теглят се случайни номера на всички, които са в гранични групи и ако  тези по 1-во желание с 9,2 успеят да влязат с по-малки номера там, отпадат другите им желания, но ако не успеят, то тогава участват с номерата си по второто  желание в тамошната гранична група, така ли?

# 444
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
...

Добре де, за ми стане ясно... Ако в ДГ "Х" има деца с 9,2 (първо желание) в гранична група  и част от тях са с 8,2 (второ желание)  в ДГ "У" в която граничната група е 8,2, тогава какво се случва?

...

Случва се едновременно т.е. още на първо класиране следното:

Пр. 3 деца с 9,2 за 2 места в ДГ Х ... Същите тези деца в ДГ Y с по 8,2 ... Генерират се номера за градина Х и едно дете остава "извън" класирането за нея ..., то участва в генериране на номера за ДГ Y ...

# 445
Излиза, че първо се определят граничните групи, след това се генерират случайни числа за граничните групи с най- високи точки, за да е ясно на кои деца вторите желания отпадат и на кои не.
Тези, които отпаднат или се класират директно по второ желание (ако са с повече точки от тези в граничната група ) или им се теглят номера (нови доколкото разбирам) едновременно с тези на граничната група.

Правилно ли съм разбрала?

# 446
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
dbs, поне аз така го разбирам ... Или mоже би - определят се граничните групи в Х и Y (от примера); генерират се номера като се запълват местата по 1-во желание, а после по 2-ро ... т.е. ако детето е с малък номер по 1-во желание се класира в Х, ако има такъв и в Y ... то той се "елиминира", защото вече има място в Х ...

# 447
dbs, поне аз така го разбирам ... Или mоже би - определят се граничните групи в Х и Y (от примера); генерират се номера като се запълват местата по 1-во желание, а после по 2-ро ... т.е. ако детето е с малък номер по 1-во желание се класира в Х, ако има такъв и в Y ... то той се "елиминира", защото вече има място в Х ...

Да вземат да публикуват сорс кода на тази система най-после, за да не гадаем какво се случва! Simple Smile

Аз имам подозрение, че нещата зависят до някаква степен от последователността на обработката на групите, но докато не видя кода, не мога да кажа със сигурност.

# 448
Този код и аз го чакам, ама на............. Mr. Green
Благодаря ви  Hug Щеше ми се, доколкото можем на направим правилен избор, но е много трудоемко, особено предвид зачестилите размествания, пък и да следя само един район не  е достатъчно, а да следя всичките... Whistling

# 449
Този код и аз го чакам, ама на............. Mr. Green
Докато не сме го поискали, няма как да го дадат Simple Smile

За следене на положението скриптчета четене на уеб страниците на групите и с парсване на таблиците донякъде вършат работа - на второ класиране миналата година следях 3-4 групи и сравнявах вероятностите за влизане почти в реално време Simple Smile Не трябва да се прекалява с автоматичното четене обаче - пусках ги на ръка Simple Smile

Има една особеност, че детските градини имат различни критерии и по това трябва да се поработи, а аз миналата година сравнявах ясли - те са с еднакви критерии.

Общи условия

Активация на акаунт