Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 450
Този код и аз го чакам, ама на............. Mr. Green
Докато не сме го поискали, няма как да го дадат Simple Smile

За следене на положението скриптчета четене на уеб страниците на групите и с парсване на таблиците донякъде вършат работа - на второ класиране миналата година следях 3-4 групи и сравнявах вероятностите за влизане почти в реално време Simple Smile Не трябва да се прекалява с автоматичното четене обаче - пусках ги на ръка Simple Smile

Има една особеност, че детските градини имат различни критерии и по това трябва да се поработи, а аз миналата година сравнявах ясли - те са с еднакви критерии.
Така де, горе долу и аз това правя Simple Smile Има неща, които ми убягват, пък и няма как да знаеш на кого какво ще му хрумне в последния момент.

# 451
Обръщам се с молба за информация относно 40 ОДЗ "Жар птица" в Красна поляна, по-конкретно яслените групи. Всяко впечатление е от значение Simple Smile Мерси предварително!

# 452
Искам да попитам кандидатстващите по социални критерии имат ли някакви ограничения в броя на ДЗ, в които могат да кандидатстват?   И когато дете по социален критерий кандидатства в  N- на брой ДЗ и не влезе  по първите си три желания ( избира си само ДЗ с нулев прием за набора си),  как се определя в кое ДЗ от ниските му желания ( с по 6 т.)  ще го приемат и може ли това да се предвиди още сега от останалите?! 

# 453
Искам да попитам кандидатстващите по социални критерии имат ли някакви ограничения в броя на ДЗ, в които могат да кандидатстват?   И когато дете по социален критерий кандидатства в  N- на брой ДЗ и не влезе  по първите си три желания ( избира си само ДЗ с нулев прием за набора си),  как се определя в кое ДЗ от ниските му желания ( с по 6 т.)  ще го приемат и може ли това да се предвиди още сега от останалите?! 

Няма ограничения в броя градини, никога не е имало. Ако детето си е наредило първите 3 желания в градини с нулев прием, ще влезе евентуално по 4-то желание. За всеки кандидат желанията са си наредени в определена от него последователност, където няма градини, които са "на едно ниво на желание". Друг е въпросът, че за ниските желания тази последователност няма как да бъде проследена от външните наблюдатели поради факта, че от четвърто желание и нататък за всички следващи, се изписва "ниско желание" и броят точки е един и същ.
Та,... при така описаната ситуация нама как да разбереш къде ще се класира този кандидат, но неговите действия са си в реда на нещата (макар и странно изглеждащи).

# 454
  • София
А какъв е смисълът да се слагат на 1,2,3-то желание ДЗ с нулев прием newsm78

# 455
За да се запазят 3-те точки за следващи класирания. Например ние очакваме 3-то дете, и ако имаше голяма вероятност да влезем по 2-ро желание в сравнително удобна детска градина, щяхме да сложим 1-вото желание в детска градина с 0-лев прием, и после, когато се роди 3-тото дете, да зависнем с 2-те социални точки и 3-те точки за 1-во желание в най-удобната за нас детска градина.

Последна редакция: ср, 29 апр 2015, 15:09 от татко Ники

# 456
За да си запазят 3-те точки за следващи класирания. Например ние очакваме 3-то дете, и ако имаше голяма вероятност да влезем по 2-ро желание в сравнително удобна детска градина, щяхме да сложим 1-вото желание в детска градина с 0-лев прием, и после, когато се роди 3-тото дете, да зависнем с 2-те социални точки и 3-те точки за 1-во желание в най-удобната за нас детска градина.
Обаче, на теория в желаната ДГ може местата да се заемат още на първо класиране, документите да са редовни на всички деца и този план отпада. Не е ли по-добре да заложиш на нещо сигурно? И аз се чудя, защо се записват деца да кандидатстват в ДЗ с нулев прием. Нарочно прегледах няколко такива градини и навсякъде има деца сложили ги като първо желание. Много странно, но не ми се вярва това да е обяснението, по-скоро си мисля, че профилът на децата е направен преди да се обявят свободните места и родителите още не са видели, че кандидатстват за място където реално нямат шанс. newsm78

# 457
Един въпрос и от мен за гранична група, от 10 места социален критерии, 5 деца са с еднакъв брой точки, като две от тях са извън обявената свободна бройка, та всички 5 влизат в граничната група и се теглят случайни номера, нали?
Благодаря

# 458
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Един въпрос и от мен за гранична група, от 10 места социален критерии, 5 деца са с еднакъв брой точки, като две от тях са извън обявената свободна бройка, та всички 5 влизат в граничната група и се теглят случайни номера, нали?
Благодаря

Да.

# 459
  • СОФИЯ
Има и родители, които са си решили проблема с отглеждането по друг начин и просто не влизат в профилите. Миналата година имаше идея да се чистят такива профили, но после отпадна.
По иф от Bueno за вчерашната РГ
1.Санкцциите за непостъпили, 60/90 дни ще се броят от 15.09;
2.Няма да се изискват оригинали на трудова/служебна книжка, само копие;
3. За децата със СОП има някакви редакции в Ръководството;
4.При договор за управление - само служебна бележка; /това ми е малко странно. От кого ще изхожда, от възложителя ли  newsm78/
5.При втори трудов договор - за него само сл.бележка;
6.За СОЛ - документът остава "Справка по чл. 36, ал. 3 от З-на за регистър БУЛСТАТ; /не съм погледнала разпоредбата/
7.В сайта на ДО ще бъде публикувана иф в кои райони и у-ща ще има подготвителни за 5 и 6 г. деца;

За МВР и пр. не разбрах дали е решено нещо.

# 460
Почти безобидн@
благодаря, шанса ни за прием намалява със всеки ден, много странно, тези хора спят ли или сега се включват?! въпроса е риторичен Rolling Eyes

4.При договор за управление - само служебна бележка; /това ми е малко странно. От кого ще изхожда, от възложителя ли  newsm78/
явно да, ММ е с такъв договор, но смятам, счетоводството ще издаде бележката.

# 461
  • София
За да се запазят 3-те точки за следващи класирания. Например ние очакваме 3-то дете, и ако имаше голяма вероятност да влезем по 2-ро желание в сравнително удобна детска градина, щяхме да сложим 1-вото желание в детска градина с 0-лев прием, и после, когато се роди 3-тото дете, да зависнем с 2-те социални точки и 3-те точки за 1-во желание в най-удобната за нас детска градина.
е, нали след всяко класиране имаш право да разместваш желанията newsm78

# 462
  • София
преди голямото класиране и заключване на системата, правят ли се някакви действия по финализиране на профилите. Като натисна запиши, пише, че профилите са записани успешно, това ли е всичко?

# 463

Няма ограничения в броя градини, никога не е имало. Ако детето си е наредило първите 3 желания в градини с нулев прием, ще влезе евентуално по 4-то желание. За всеки кандидат желанията са си наредени в определена от него последователност, където няма градини, които са "на едно ниво на желание". Друг е въпросът, че за ниските желания тази последователност няма как да бъде проследена от външните наблюдатели поради факта, че от четвърто желание и нататък за всички следващи, се изписва "ниско желание" и броят точки е един и същ.
Та,... при така описаната ситуация нама как да разбереш къде ще се класира този кандидат, но неговите действия са си в реда на нещата (макар и странно изглеждащи).

Благодаря за отговора   bouquet бях останала с впечатление, че  има ограничение за кандидатстване в до 5 ДЗ. Както и да е, надявам се, че няма точно това да ни е препъни камъчето Simple Smile а иначе детенцето е от р-н Надежда и се е вписало във всички градини по линиите на метрото от Надежда до Младост и Лозенец  ooooh!

Благодаря и на мама САННЯ за информацията от РГ Hug

# 464
  • around the world
Има и родители, които са си решили проблема с отглеждането по друг начин и просто не влизат в профилите. Миналата година имаше идея да се чистят такива профили, но после отпадна.
По иф от Bueno за вчерашната РГ
1.Санкциите за непостъпили, 60/90 дни ще се броят от 15.09;
2.Няма да се изискват оригинали на трудова/служебна книжка, само копие;
3. За децата със СОП има някакви редакции в Ръководството;
4.При договор за управление - само служебна бележка; /това ми е малко странно. От кого ще изхожда, от възложителя ли  newsm78/
5.При втори трудов договор - за него само сл.бележка;
6.За СОЛ - документът остава "Справка по чл. 36, ал. 3 от З-на за регистър БУЛСТАТ; /не съм погледнала разпоредбата/
7.В сайта на ДО ще бъде публикувана иф в кои райони и у-ща ще има подготвителни за 5 и 6 г. деца;

За МВР и пр. не разбрах дали е решено нещо.

Добавям към написаното от мама Саня:

1. При договор за управление-"да се представя служебна бележка  от работодателя с всички реквизити – изх. №, ЕИК, подпис и печат". Ще поискаме пояснение по казуса кой в случая се явява работодателя или служ. бележка се издава от името на на компанията, на която лицето е управляващ.

2. За родители с втори трудов договор, които искат да ползват ДК5 по втория си трудов договор: За доказване на трудова заетост по основното трудово правоотношение представят трудовата книжка и служебна бележка от работодателя или осигурителя, която съдържа изходящ номер, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя, а за ползване на предимство по адрес на местоработата – трудов договор или служебна бележка от работодателя по втория трудов договор, съдържаща изискващите се реквизити в т.ч. и адреса на месторабота.

3. За всички останали случаи ( вкл. и всички държавни служители ) се представят копия от съответно: служебни, трудови или осигурителни книжки.

Общи условия

Активация на акаунт