Страсти- градините в София, кампания 2015/ 2016

• 50 766
  • 812
  •   1
Отговори
# 510
Монако, мисля че ще е проблем да подадеш документи, защото това се водят грешни документи. Но все още имаш време да си коригираш профила, така че защо още сега не смениш, че ти работиш в района и така ще си спестиш проблемите после.

# 511
  • София
ioana_g, проблемът е, че и двамата работим не само в един район. Работата е ни е такава, че "обслужваме" физически 2-3 района. И понеже няма как да ги впиша всички, съм писала мъжа ми - в един район, а мен в друг.
Също така не разбрах, проблем ли е, че ще съм в НЕПЛАТЕН отпуск през май, когато евентуално ще записвам детето? Или да прекратявам отпуска? И ако юли ме съкратят, ще има ли някакво значение?
Мерси! Simple Smile

# 512
Не би трябвало да е проблем отпуска. Все пак ти си се водиш работеща, няма значение - отпуска, болничен или нещо от сорта. За съкращението - също мисля, че не е проблем, защото по време на записването си работиш. след това никой не ти иска документи, че работиш още там.
Иначе това за районите не го разбрах, но все пак внимавай - това според мен ще ти окаже проблем в записването, защото района, който си посочила в системата няма да ти съвпада с района, който ще е в служебната бележка.

# 513
  • София
Simple Smile Да не би аз да съм разбрала грешно? Ако е така, докато е време - да променям. Нали се иска служебна бележка, че местоработата ти е в определен район, който си посочил при допълнителните критерии - районът, в който ти работиш, а не където е регистрацията на фирмата. Например мъжът ми е интернет техник и обслужва няколко района - тоест той днес реално работи и в офисите, и по адреси - в Младост,  в Лозенец, в Сердика... Тоест, аз кой район да посоча за местоработата му?

# 514
Simple Smile Да не би аз да съм разбрала грешно? Ако е така, докато е време - да променям. Нали се иска служебна бележка, че местоработата ти е в определен район, който си посочил при допълнителните критерии - районът, в който ти работиш, а не където е регистрацията на фирмата. Например мъжът ми е интернет техник и обслужва няколко района - тоест той днес реално работи и в офисите, и по адреси - в Младост,  в Лозенец, в Сердика... Тоест, аз кой район да посоча за местоработата му?
Монако, много сложен въпрос. Този, който после ще му напишат в служебната бележка. Ако трябва той да попита в работата. Най-важното е да има съвпадение на данните.

# 515
  • София
Благодаря ти, ioana_g. Имаме време до 7 май, нали? Да попита на работата и, ако трябва да махна този критерий. Дано си права за неплатения отпуск и евентуалното ми съкращение през юли, защото мисля, че изчакват детето ми да навърши 3 г., за да ме съкратят. Ако го приемат, записването да края на май ли е (за тръгване на градина от Септември)?

# 516
Получих отговор от ИСОДЗ :
Въпрос:   
[2015-04-30 16:29:00]  Сега прочетох, че няма да е необходимо да се представят оригинали на трудовите книжки, а само копия. Тези копия трябва ли да бъдат заверени с печат на фирмата? 

Отговор:
Копията трябва да са заверени с печат и подпис "Вярно с оригинала" от работодателя. 

Значи все пак се налага заверка с печат и още нещо, с което да тормозим работодателите си Simple Smile

# 517
Имам нужда от помощ със следния въпрос. Съпругът ми е служител на фирма, която има практика да се работи от вкъщи. В служебната бележка изписват, че районът на месторабота е  Младост и естеството на работата позволява служебните задължения да се изпълняват от вкъщи. От човешки ресурси ни казаха, че е съгласувано със СО и с тази бележка можем да ползваме допълнителния критерий за работа в района на градината. Ние живеем в Изгрев. Директорката на градината, в която кандидатстваме обаче иска да имам писмено потвърждение от обратна връзка, а те ми копи пействат правилата и изобщо не вникват какво ги питам.
мама САННЯ, дали това е обсъждано на някоя работна група? Как да обясня на директорката, че това е практиката на работодателя и всички служители на HP, които работят от вкъщи получават такава служебна бележка и с нея доказват, че работят в района, в който живеят?
Много благодаря за помощта! Надявам се скоро да открия някакво официално потвърждение по казуса, че ще ме побъркат вече  Crazy

# 518
  • София
преди голямото класиране и заключване на системата, правят ли се някакви действия по финализиране на профилите. Като натисна запиши, пише, че профилите са записани успешно, това ли е всичко?
Добре е да огледаш дали има някакви големи размествания, които да те накарат да промениш кандидатурите. Иначе няма нищо специално.
Аз пресмятам приблизителни вероятности за влизане и съм с готовност да променя кандидатурите според тях, ако се наложи. Досега не се е налагало - нямало е големи преливания на кандидатури от едно ДЗ в друго ДЗ в последния момент за тези, които съм следил.
благодаря за отговора. засега няма размествания и то от доста време. ще видиме какво ще стане до следващата седмица.

# 519
  • София
Въпрос:   
[2015-04-30 16:29:00]  Сега прочетох, че няма да е необходимо да се представят оригинали на трудовите книжки, а само копия. Тези копия трябва ли да бъдат заверени с печат на фирмата? 

Отговор:
Копията трябва да са заверени с печат и подпис "Вярно с оригинала" от работодателя. 

Значи все пак се налага заверка с печат и още нещо, с което да тормозим работодателите си Simple Smile

ееее, това пък не го пише в изискванията. аман значи....пак трябва да се разкарвам до работата, за да ми сложат печат, като труд.книжка си е в мене.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 520
Въпрос:   

Отговор:

Интересно как работодателят ще пише "Вярно с оригинала" ако са заличени трудовите възнаграждения  Banghead Не е истина!

P.S. Всъщност има вариант ако заверката стане преди заличаването, което пък би трябвало да направи заверката невалидна Simple Smile

Както и да е, HR-а каза, че ще ми издаде каквото поискат, но пък ми се удава случай да изпробвам адекватността на обратната връзка.

Последна редакция: чт, 30 апр 2015, 17:50 от татко Ники

# 521
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И аз попитах Simple Smile И това е отговора:

Въпрос:   
[2015-04-30 16:13:38]  Добър ден! Завереното изискване в копието на Трудовата книжка "Вярно с оригинала" от кого трябва да е направено - от родителя, чиято е трудовата книжка или от местоработата му? Лек ден! 
Отговор:
Копието трябва да е заверено с печат и подпис "Вярно с оригинала" от работодателя. 

# 522
А къде го пише това за "Вярно с оригинала". На мен в "Необходими документи" ми е следното:
"Служебната бележка трябва да съдържа изх. №, мокър печат с подпис и ЕИК на работодателя. Копие на трудова/служебна книжка, като лицата имат право да заличат трудовите си възнаграждения."

# 523
  • around the world

Въпрос:   
[2015-04-30 16:13:38]  Добър ден! Завереното изискване в копието на Трудовата книжка "Вярно с оригинала" от кого трябва да е направено - от родителя, чиято е трудовата книжка или от местоработата му? Лек ден! 
Отговор:
Копието трябва да е заверено с печат и подпис "Вярно с оригинала" от работодателя. 

Още в понеделник от СНБМ ще направим запитване към дирекция Образование за тази подробност ("Вярно с оригинала") с трудовите книжки.

# 524
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Въпрос:   
Отговор:

Още в понеделник от СНБМ ще направим запитване към дирекция Образование за тази подробност ("Вярно с оригинала") с трудовите книжки.
Хубаво би било, защото никъде в "Необходими документи" не фигурира такова изискване за "Вярно с оригинала", а от обратна връзка твърдят, че трябва да има ...

Общи условия

Активация на акаунт